Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bio-Oil Droge Huid Gel – wat is het en werkt het?

Automatische concepten

Ik denk dat iedereen het merk Bio-Oil wel kent van de olie voor het lichaam dat littekens, huidstriemen en pigmenten tegen gaat en verminderd. Maar na 30 (!) jaar komt er een nieuw product op de markt, namelijk de Bio-Oil Droge Huid Gel en ik testte dat uit op mijn droge huid. Zou het goed werken?

Bio-Oil Droge Huid Gel

Volgen jullie mij al op Instagram?

Wist je dat Bio-Oil in 11 landen een van de best verkochte huidverzorgingsproducten is? Iedere paar seconden wordt er ergens in de wereld een flesje verkocht. In de 30 jaar dat het product op de markt is, ontving het 438 awards en onderscheidingen voor de behandeling van littekens en huidstriemen.

Naast littekens en huidstriemen hebben veel mensen ook last van een droge huid. Bio-Oil mede-eigenaar en hoofd Research & Development David Letschert, gaat de uitdaging van de droge huid aan en kwam tot dit nieuwe product.

Na jaren van onderzoek en overleg met deskundigen en cosmetische wetenschappers, ontwikkelde David’s team een manier om water te vervangen door olie, waardoor een huidverzorgingsproduct een hoger percentage actieve stof kon bevatten. De nieuwe Bio-Oil Droge Huid Gel is het eerste product dat occlusiviteit (vochtvasthoudende eigenschappen) en humectanten (vochtaantrekkende eigenschappen) op de meest optimale manier combineert: het product bestaat voor 97% uit actieve ingrediënten, en slechts voor 3% uit water. De 3% water is noodzakelijk om de natuurlijke bevochtigingsmiddelen te activeren in de formule. Het resultaat is een bijzondere formule, die er uitziet als een gel.

Bio-Oil Droge Huid Gel
Bio-Oil Droge Huid Gel

Olie bevat de beste vochtvasthoudende eigenschappen. Een olie dekt de huid af zodat er geen vocht uit de huid kan ontsnappen. Dit is vooral van belang op het lichaam, waar zich minder talgklieren bevinden dan op het gezicht (vandaar dat benen vaak droog aanvoelen). De Bio-Oil Droge Huid Gel-formulering bestaat daarom voor 50% uit de succesvolle Bio-Oil olie, aangevuld met 37% andere oliën en sheabutter. Bio-Oil Droge Huid Gel bevat dan ook zoveel mogelijk natuurlijke bevochtigingsmiddelen zoals Urea, Lactic Acid en Sodium PCA (een vochtinbrengende factor die van nature aanwezig is in de samenstelling van onze huid), omdat deze een sleutelrol spelen bij het gehydrateerd houden van de huid.

Bio-Oil Droge Huid Gel

Het klinkt echt heel goed met een mooi verhaal. De Bio-Oil Droge Huid Gel komt hier als geroepen omdat ik heel erg last heb van droge scheenbenen. De Bio-Oil Droge Huid Gel zit in een handig potje (er zijn verschillende formaten) dat goed afsluit door een deksel. In het potje zit een soort van roze gel dat vrij sterk ruikt (terwijl er geen parfum in zit). Het ruikt een beetje naar rozen als je het mij vraagt, zeker niet vies.

Automatische concepten

De gel voelt aan als een gel, maar op de huid en tijdens het smeren voelt het heel apart aan. Een beetje stroef, heel gek. Het is niet vervelend, maar gek is het wel. Je hebt trouwens echt maar een klein beetje nodig omdat het geconcentreerd is, je moet het dus niet zo ruim aanbrengen als een body lotion. Dit is echt ruim voldoende voor je arm bijvoorbeeld.

Bio-Oil Droge Huid Gel

Maar ik ga het op mijn droge scheenbenen testen. Zoals je kan zien zijn die behoorlijk droog en schilferig.

Automatische concepten

En dit is mijn zelfde been een dag later en wat een verschil, echt bizar! Je ziet echt meteen dat de huid veel minder droog en gevoed is. Ook voelt het minder droog en trekkerig aan. Het intrekken van de gel gaat trouwens niet heel erg snel, het blijft er wel even op liggen. Als je dus nog strakke kleding aan wilt trekken zou ik dat later doen of dus ’s avonds voor het slapen.

Bio-Oil Droge Huid Gel

De Bio-Oil Droge Huid Gel werkt echt heel erg goed en ik vind het een fijn product om bijvoorbeeld ook op mijn ellebogen en dergelijke te smeren. De Bio-Oil Droge Huid Gel is er in verschillende varianten:

 • Bio-Oil Droge Huid Gel 50 ml € 6,95
 • Bio-Oil Droge Huid Gel 100 ml € 11,95
 • Bio-Oil Droge Huid Gel 200 ml € 19,95

Zelf heb ik een potje van 50 ml wat ideaal is om mee te nemen in je tas en omdat het zo geconcentreerd is heb je maar heel weinig nodig waardoor je er een hele tijd mee kan doen. De Bio-Oil Droge Huid Gel is te koop bij de drogisterijen en online.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

  1. Heb de grote pot gekocht. Wat je zegt klopt aardig maar het is zoals met veel producten weer een oplossing van korte duur. Het voelt idd stroef en raar. En blijft heel lang ‘ vet.
   Had er meer van verwacht. Soms smeer ik me in en zit mijn hele hans onder de huidschilfers. Misschien iets meer vloeibaar maken?

 1. Bedankt Aranka, alle info die ik zocht staat in jouw review en daar ben ik heel blij mee! Ik ga dezer dagen bij de drogisterij een potje van 50ml halen. Vooral heel fijn dat ik de inhoud/textuur kon bekijken op de foto’s :)

 2. Ben wel benieuwd naar dit product! Ik heb zelf de olie ooit gehad, jaren geleden, maar een gel klinkt ook wel prettig in gebruik. Ik heb al ruim een jaar weer last van eczeem en vraag me af of dit hier ook voor zou kunnen helpen. Ga me er eens in verdiepen.

  1. Hoi! Ik heb ook altijd last van eczeem (in mijn knieholtes) en gebruik hiervoor sinds een aantal weken op aanraden de Eczeem crème van Gladskin. Ben daar echt zo blij mee! Misschien een goede tip. :-)

 3. klinkt als een heel fijn product! mijn huid is extreem droog en met flink wat baby olie en spul van de huisarts is het een beetje te doen maar weg gaat het niet dus denk niet dat dit voor mij werk

 4. Ik wist niet dat bio oil ook een gel variant heeft uitgebracht. Ik kocht de olie vroeger en wat een oplichterij zeg. Ik heb nog steeds littekens en een zeer droge huid (atopisch eczeem) maar moet wel toegeven dat sommige littekens zachter zijn geworden. Dat komt natuurlijk door de paraffine die de gel ook bevat. Kan je net zo goed paraffine crème (vergoed) gebruiken ipv bio oil of corticosteroïden crème. Misschien een tip voor degene die echt alles hebben geprobeerd. Argan olie (ecocert logo) smeren op de droge plekken ookal heb je geen last van eczeem. Dit is een rijke olie maar trekt snel in waardoor het niet vettig aanvoelt. Je kan ook een mix maken van (bio 100% pure ) castor olie, zoete amandel of kokosolie omdat castor olie erg dik is. Maar niet met kokosolie op je gezicht want dan verstop je je poriën. Ik doe een beetje argan olie rond mijn mond en op mijn wangen. Vooral in de winter of als ik een uitslag heb door een goedkope dagcrème . Datis het enige wat wel werkte voor mij.

 5. Ik vind het geweldig !!!! Zelfs aan het einde van de dag nog geen schilfertjes op mijn scheenbenen en ook geen schilfertjes in mijn kleding. Ik vind het echter niet sterk ruiken, ruikt in de verte naar Vicks en super snel intrekken. Ik smeer me om 5.30 in en kleed me een kwartier daarna aan ( eerst ff een bakkie) en als ik naar bed ga voel ik nog een zachte huid. Wat een revolutionair product!

 6. Ik heb bio-oil gebruikt na mijn borstoperatie. Heb echt elke dag gedurende 3 of 4 maanden gesmeerd. Het resultaat is geweldig! Het litteken is verbleekt en ziet er mooi uit.
  Ik ga de gel zeker uitproberen. Na de chemotherapie heb ik een erg droge huid gehouden.

 7. Bio gel heb ik gekocht. Mijn huid is heel droog Bio gel helpt niet. Het is dure vaseline er blijft een laagje op de huid maar trekt niet in de huid.
  Bio oil ben ik weltevreden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *