Review: Bamboo Kwastenset

Op mijn artikel deze week over het Zoeva Bamboo kwastenset kreeg ik erg veel reacties, wat ik natuurlijk super leuk vind! Maar in dat artikel stond ook dat ik nog een uitgebreide review zou gaan schrijven over de kwasten hoe ze per stuk zijn welke me erg goed bevallen en welke wat minder. Ik heb ze nu een paar dagen getest en ik kan jullie er nu wel wat over vertellen wat ik ervan vind. Heb ik je nieuwschierig gemaakt? Kijk dan snel verder!

Mijn camera kreeg ineens een beetje rare kuren, hoe verder het artikel hoe slechter de foto’s worden. Sorry daarvoor.

Het Bamboo kwastenset bevat 12 kwasten van nep haar, maar ze voelen echt heerlijk zacht aan, dus dat mag absoluut de pret niet bederven. De set kost in totaal € 22,00 omgerekend is dat € 1,83 per kwast dus absoluut geen geld. De set kan je kopen op Zoeva.de een Duitse webshop met € 5,50 verzendkosten naar Nederland, helemaal niet duur dus!

De Buffer: De buffer is een heerlijk zachte kwast met een vlakke bovenkant. Deze is vooral bedoeld om foundation of blush aan te brengen. Je ‘buft’ de foundation of blush door stampende bewegingen op je gezicht aan te brengen. Ik vind dit een erg fijne kwast, hij is echt heel erg zacht dus prikt absoluut niet op je gezicht als je je de foundation stampend op je gezicht aanbrengt. Hij maakt het ook erg natuurlijk. Over deze kwast ben ik echt heel erg tevreden!

Powder Brush: De poeder kwast is ook een erg fijne kwast, je gebruikt hem om gezichts poeder mee aan te brengen. Ik heb hem in mijn MAC MSF Natural getest maar als ik met de kwast erover heen ga laat hij ineens heel veel losse poeder achter, terwijl ik dat met mijn Catrice kwast helemaal niet heb. Of hij neemt het poeder niet goed op of hij is misschien iets te grof. Dat vind ik best wel een minpuntje. Maar hij is erg zacht dus dat is wel weer een voordeel!

Blush Brush: Hoe kan het ook anders dan dat je hier je blush mee moet aanbrengen. Hij is schuin afgesneden zodat het makkelijke de vorm van je wangen kan volgen en je makkelijk je blush kan aanbrengen. Ik vind hem echt heel erg fijn, hiervoor had ik alleen maar rechte blush kwasten maar een schuine is echt heel fijner. Hij is ook erg zacht en ben hier dus erg blij mee. Het enige nadeeltje is dat ik hem redelijk klein vind.

Foundation Brush: De foundation kwast, een erg fijne kwast die je goed met de foundation kwast van de Hema kan vergelijken. Foundation hiermee aanbrengen gaat erg makkelijk. Maar als je toch het hele kwasten set al hebt zou ik er toch voor kiezen om met de buffer de foundation aan te brengen omdat dat een natuurlijker effect geeft.

Concealer Brush: Deze kwast kan je het beste vergelijken met een oogschaduw kwast. Er zit ook maar een inimini verschil in qua grootte van deze kwast en een oogschaduw kwast. Deze concealer kwast is ervoor gemaakt om concealer aan de brengen op moeilijk berijkbare plekjes vandaar dat hij niet erg groot is. Ik vind hem erg fijn, hij is lekker zacht en kan overal perfect bij!

Shader #1: Er zitten 2 oogschaduw kwasten in de set een grote en een wat kleinere (die hieronder staat). Ik vind hem erg fijn, hij pakt makkelijk pigment op uit mijn oogschaduws en brengt het fijn aan en voelt erg zacht aan op de huid. Wederom weer een erg fijne kwast!

Shader #2: Hetzelfde verhaal als bij de kwast hierboven alleen deze is iets kleiner. Erg fijne kwast.

Crease Brush: Deze kwast is bedoeld om in de crease aan te brengen, maar ik vraag me af of niet perongelijk de stelen zijn verwisseld met de kwast hieronder. Ik vind dit namelijk meer een blending kwast. Ik vind hem namelijk veelste groot voor een kwast in de crease.

Eye Blender Brush: Hier kan ik dus echt totaal niet mee blenden, hij is klein stijf en totaal niet fijn om iets mee te vervagen. Dit vind ik dus echt de mindere kwast, maar zoals ik bij de vorige al zei, volgens mij zijn de steeltjes van deze omgewisseld. Als kwast voor de crease was hij perfect geweest.

Fan Brush: Eerst wist ik nooit wat je hier nou precies mee moest, maar het is echt super handig! Heb je last van fall-out van oogschaduw dan kan je dat makkelijk weg vegen met deze brush of heb je een erg felle blush dan kan je heb subtiel aanbrengen hiermee, een hele handige en zachte kwast dus! Hij zit ook in een handig bescherm hoesje.

Eyeliner Brush: Deze vind ik ook echt heel erg fijn. Hij trekt makkelijk en strak een lijntje boven je oog. Het lijntje is ook mooi dun, erg fijn dus!

Lip Brush: Hier ben ik niet zo een fan van, ik breng lipgloss liever niet aan met een kwastje maar gewoon met de stick of applicatie zelf. Jammer dat er een hoesje om de kwast heen zat en er een aantal haren flink gebogen zijn zodat je het niet meer recht krijgt.

Echte toppers van deze kwastenset vind ik de buffer, blush kwast en oogschaduw kwastjes. De blending kwast, lipkwast en crease kwast vind ik wat minder.

Maar over het algemeen vind ik het echt een geweldig kwastenset die ik zeker vaak ga gebruiken (of misschien wel altijd)!

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Manon
  24 februari 2011 at 09:31

  Haha wel grappig met die crease en blendingkwast, ziet er inderdaad uit alsof die hulzen zijn omgewisseld! Klinkt verder als een hele fijne kwastenset en hij is ook zeker niet duur.

 • Reply
  maccia
  24 februari 2011 at 09:57

  Vooral die gezichtskwasten lijken me erg fijn. Zo’n fan/waaier brush kan je voor praktisch alles gebruiken, ben er echt fan van

 • Reply
  silke
  24 februari 2011 at 11:19

  BIj het vorige artikel dat ik al hebben hebben, en nu al helemaal ;)
  ook al zou ik zo’n lipkwastje bijvoorbeeld nooit gebruiken.

 • Reply
  Mick
  24 februari 2011 at 13:59

  Ik had net hetzelfde idee met de crease-blending-kwast.
  Ik denk dat ze inderdaad verwisseld zijn.

 • Reply
  Steph
  24 februari 2011 at 16:53

  Fijn dat ook op de kwasten staat waar het voor bedoeld is. Voor het geval dat je het vergeet ;). Mooie set en absoluut niet duur.

 • Reply
  Charlotte
  24 februari 2011 at 18:51

  Niiiiice :) Charlie houdt van bamboe :)

 • Reply
  Madelon
  24 februari 2011 at 19:13

  Oew mooie kwasten, ik heb de Croc set van Zoeva, ook heel fijn :)

 • Reply
  Sofie
  27 februari 2011 at 18:45

  Leuk artikel! Wat handig! Eindelijk een goede review over deze set =). Ik wist nooit of ‘ie goed zou zijn, en nu weet ik het =). Ik was van plan om deze, de elegant of de variety te nemen, maar ik kan niet zo goed kiezen XD. Iemand tips? En oh ja, welke camera gebruik je? Je hebt echt mooie foto’s =). Xx

 • Reply
  Linda
  8 maart 2011 at 23:19

  Ik weet wel bijna zeker dat de crease en blendingkwast verwisseld zijn! dit ziet er zo gek uit!
  haha!

 • Laat een reactie achter