Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Aussie SOS Deep Repair collectie

Aussie SOS Deep Repair

Ik ben al jaren fan van de Aussie haarproducten. Vooral de geur en de werking vind ik erg fijn. Mijn persoonlijke voorraad shampoo en conditioner was behoorlijk op en moest dus nieuwe kopen. Ik zag dat de Aussie SOS Deep Repair lijn in de aanbieding was en hoorde hier goede verhalen over. De lijn zorgt ervoor dat de beschadigde haar weer herstelt wordt en beschermt ook tegen hitte. Ik ben benieuwd wat het voor mijn haar gaat doen!

Aussie SOS Deep Repair

Aussie SOS Deep Repair review

De nieuwe Aussie’s SOS lijn (die alleen bij de Etos te koop is) bevat Australische Superfoods voor haar dat beschadigd is of veel te voorduren heeft! De Superfood ingrediënten komen natuurlijk uit Australië, dat kan niet anders. Daarnaast helpt het merk ook Australische boeren en wilde dieren door ethisch verantwoord geteelde Caviar Lime en Tasmanian Pepperberry. Ze steunen lokale boeren, en met elke verkochte Lemon Myrtle doneert Aussie om de Koala’s en hun leefgebied te beschermen.

Aussie SOS Deep Repair

De producten zijn verrijkt met Caviar Lime, Lemom Myrtle en Tasmanian Pepper Leaf. Dit zijn echte superfoods die volgens het merk je haar echt een oppepper geven en weer herstellen. Nou neem ik dat herstellen altijd met een korreltje zout, maar ik ben benieuwd hoe het werkt. Voor de rest kan ik niet echt iets vinden over ingredienten die een bijzondere of effectieve werking hebben. Had ik stiekem wel verwacht omdat deze lijn duurder is dan de andere Aussie producten.

Aussie SOS Deep Repair

Aussie SOS Deep Repair Shampoo – € 7,19

Deze diep herstellende shampoo voor beschadigd haar, repareert, herstelt en verlevendigt jouw haar. Aller eerst vind ik de verpakking er echt heel mooi en chique uitzien. Mooier dan de andere verpakkingen van het merk. De geur is heel sterk en zoet, het heeft een typische bessengeur.

De shampoo is vrij geconcentreerd waardoor ik er maar een heel klein beetje van nodig heb. De shampoo schuimt rijkelijk en maakt mijn haar goed schoon. Het voelt daarna lekker zacht aan, ook zonder een conditioner te hebben gebruikt. Maar toch om het af te maken gebruik ik nog wel een conditioner of masker.

Ingrediënten:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Sodium Citrate, Sodium Salicylate, Limonene, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Hydroxide, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Linalool, Butylene Glycol, Histidine, Microcitrus Australasica Fruit Extract, Tasmannia Lanceolata Leaf Extract, Backhousia Citriodora Leaf Extract.

De shampoo bevat wel SLS (heb ik zelf niet echt een probleem mee) en veel parfum. De extra toegevoegde ingrediënten staan als laatst in de rij, ik vraag me dus af of het wel echt een werking heeft…

Aussie SOS Deep Repair

Aussie SOS Deep Repair Conditioner – € 7,19

Na het wassen gebruik ik altijd een conditioner of een shampoo om mijn haar lekker zacht te laten worden. Het haar belooft super zacht te worden en te glanzen. De conditioner zit in een handige knijp tube waardoor je het product er gemakkelijk uit krijgt. Ook vind ik het fijn dat de opening aan de onderkant zit. De conditioner gebruik ik na het wassen van mijn haar en laat ik een paar minuten intrekken. Als ik mijn haar uitspoel voelt het heerlijk zacht aan.

Ingrediënten

Aqua, Stearyl Alcohol, Silicone Quaternium-26, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Parfum, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Limonene, Disodium EDTA, Glycerin, Citric Acid, Linalool, Butylene Glycol, Sodium Hydroxide, Microcitrus Australasica Fruit Extract, Tasmannia Lanceolata Leaf Extract, Backhousia Citriodora Leaf Extract.

Aussie SOS Deep Repair

Aussie SOS 3 Minute Miracle Deep Treatment – € 9,19

Ik vind de 3 Minute Miracle producten van Aussie echt geweldig. Je hebt maar een klein beetje nodig, laat het 3 minuten intrekken en daarna heb je echt super zacht haar. Ook deze intensieve verzorging herstelt en repareert het haar. Het 3 Minute Miracle masker is net even wat intensiever dan de conditioner. Het masker breng ik aan op vochtig haar en laat het intrekken, dit doe ik ongeveer 2 keer per week. Ook van het masker heb je niet veel nodig dus het is zuinig in gebruik. Het product schuimt niet en na het uitspoelen voelt mijn haar super zacht aan en ruikt het heerlijk naar bessen.

Ingrediënten:

Aqua, Stearyl Alcohol, Silicone Quaternium-26, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Parfum, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Limonene, Disodium EDTA, Glycerin, Citric Acid, Linalool, Butylene Glycol, Sodium Hydroxide, Microcitrus Australasica Fruit Extract, Tasmannia Lanceolata Leaf Extract, Backhousia Citriodora Leaf Extract

Ook hier staan de ‘actieve’ weer helemaal achteraan. Ook zit er verrassend veel alcohol en parfum in.

Aussie SOS Deep Repair

Aussie SOS Heat Leave-On Spray – € 9,99

Elke ochtend föhn ik mijn haar en iedereen weet dat dat natuurlijk niet heel goed voor je haar is. Belangrijk is het om je haar dan te beschermen met een beschermend en verzorgend product. Ook in deze lijn zit een Leave-On Spray die beschermt tegen hitte van stylingtools.

Ik spray een beetje in mijn haar (de spray ruikt echt super lekker) en begin daarna met föhnen. De lekkere geur verdeelt zich dan helemaal door de badkamer. Mijn haar voelt na het föhnen super zacht aan en naar mijn idee is mijn haar ook wat eerder droog. Ik ben hier wel enthousiast over!

Ingrediënten:

Aqua, Glycerin, Phenoxyethanol, Amodimethicone, PPG-2 Methyl Ether, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Polyquaternium-11, Parfum, Polysorbate 80, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Aminomethyl Propanol, Citric Acid, Limonene, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Linalool, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, Geraniol, Citral, Tasmannia Lanceolata Leaf Extract, Tocopherol

Aussie SOS Deep Repair

Ik vind de Aussie SOS lijn er super chique en mooi uitzien, de geur is heerlijk en de producten werken fijn. Wel vind ik de producten aan de prijzige kant (ik scoorde ze met 1+1 gratis bij de Etos). Ook qua ingredienten vind ik ze niet heel bijzonder. De actieve ingredienten waar ze mee promoten zitten er amper in. Daarnaast zit er veel alcohol en parfum in, dat moet je wel willen gebruiken.

Of ik de producten weer opnieuw zou kopen? Nee, dat denk ik niet. Daar vind ik ze niet bijzonder genoeg voor in vergelijk wat je ervoor betaald. De Aussie SOS lijn is onder andere te koop bij de Etos en bol.com.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Dat noem ik nu een goede review, duidelijk aangeven waar de knelpunten zitten zoals werkstof bijna laatste in het rijtje ingrediënten, veel parfum. Dat geeft me het vertrouwen dat lovende reviews ook kloppen en niet alles klakkeloos de hemel in geprezen wordt (heb de indruk dat dat bij veel youtubers wel gebeurt).

  2. Ik heb in het verleden wel producten van Aussie gebruikt, ruikt inderdaad heerlijk! Ben alleen niet zo’n fan van de grote hoeveelheid siliconen in de producten, mijn steile slappe haar wordt er nog platter van. Zo te zien zitten in deze producten ook weer veel siliconen, dus ik laat het aan me voorbij gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *