Review: Andrélon Kleurmasker

Review: Andrélon Kleurmaskers

Hier was ik dus super benieuwd naar, de nieuwe Andrélon Kleurmaskers. In totaal zijn er 7 natuurlijke kleuren die je haar een kleuropfrisser beloven en intensieve verzorging. Aangezien ik al een hele tijd niet meer naar de kapper ben geweest ik mijn kleur behoorlijk vergeeld en bleek uitgeslagen. Ik was heel benieuwd of het Andrélon kleurmasker mijn haar weer een boost zou kunnen geven. Lees snel verder naar mijn ervaring!

Review: Andrélon Kleurmaskers

Wat is een Andrélon Kleurmasker?

De Andrélon Kleurmaskers zijn tijdelijke kleuropfrissers voor je haar. Hierdoor ga je het vervagen van je (geverfde) haarkleur tegen en kun je makkelijk je haarkleur langer mooi houden, opfrissen en/of ongewenste tinten camoufleren. De verdieping van je haarkleur komt door de toegevoegde kleurpigmenten. Deze hechten zich aan het oppervlak waardoor je die kleurboost en glans weer krijgt. In de formule wordt geen ammoniak en peroxide gebruikt, hierdoor wordt je haar niet beschadigd, maar is het ook niet een permanente kleuring. Daarnaast heeft het masker ook nog een voedende werking waardoor je haar weer super zacht en glad wordt. Het effect van de kleurmaskers blijft tot drie wasbeurten na het masker zichtbaar, afhankelijk van je originele haarkleur en de conditie van je haar.

Review: Andrélon Kleurmaskers

In totaal zijn er zeven verschillende natuurlijke tinten:

 • As Blond
 • Zomer Blond
 • Honing Blond
 • Karamel Bruin
 • Chocolade Bruin
 • Diep Zwart
 • Warm Rood

De het product zit in een handig pomp flesje met een inhoud van 200 ml. Wat ik voor een kleurmakser/booster best veel vind. Aangezien vergelijkbare producten in veel kleinere verpakkingen zitten. Ik moet wel meteen toegeven dat je wel echt veel nodig hebt, dus echt lang zal je niet met een verpakking doen. Ik denk dat ik er 4-5 keer mee kan doen (ik heb dun en halflang haar).

Review: Andrélon Kleurmaskers

Andrélon Kleurmasker review

Ik vond het best spannend om het kleurmasker te gaan gebruiken, je weet nooit hoe het uitpakt en ik kon verder nog nergens reviews of ervaringen lezen. Goed, je begint dus met het wassen van je haren en daarna knijp je het goed uit. Verdeel daarna een ruime hoeveelheid over je haar en laat dit 5 minuten intrekken. Ik gebruikte voor mijn haar wel echt een handpalm vol. Spoel daarna het masker uit en klaar ben je.

Wel goed om erbij te vermelden is dat het product je haar niet lichter maakt en geen grijsdekking geeft. Je moet dus niet verwachten dat je blonde haar nog blonder wordt of je uitgroei gecamoufleerd wordt. Maar als je naar de kleur van het masker kijkt snap je dat ook wel.

Review: Andrélon Kleurmaskers

Dit is het masker voor zomerblond haar. In het begin dacht ik ‘huh’, het is super donkerbruin. Maar met de kennis dat het je haar een opfrisser geeft en niet blonder maakt klopt het natuurlijk wel. Het masker ruikt heel sterk. Het is een mix tussen haarverf en de typische Andrélon geur. Ik vind het heel lekker ruiken, maar het is wel aanwezig.

Na het wassen knijp ik mijn haar goed uit en breng het aan in mijn haar. Wel veel meer dan op deze foto trouwens, maar ik vond het zonde om zoveel voor niets leeg te pompen op mijn hand. Het ging mij om de kleur en de structuur te laten zien.

Hieronder zie je de foto’s van het resultaat. Ik moet zeggen dat het heel lastig was goede foto’s te maken wat betreft de belichting. Maar ik kan je zeggen dat het in het echt veel duidelijker is. Mijn haar heeft een hele mooie gezonde blonde kleur gekregen, niet meer zo geel en gebleekt zoals het was. Ik kreeg zelfs de opmerking of ik mijn haar geverfd had.

Review: Andrélon Kleurmaskers

Mijn haar voor de behandeling met het Andrélon Kleurmasker in de kleur Zomer Blond.

Review: Andrélon Kleurmaskers

Mijn haar na de behandeling met het Andrélon Kleurmasker in de kleur Zomer Blond.

Andrélon Kleurmasker Resultaat

Ik moet toegeven dat ik echt duidelijk verschil zie. Mijn haar is iets donkerder geworden maar ziet er veel gezonder uit. Het hele gele en uitgebleekte is weg en is vervangen door een mooi gezond blond kleurtje. Daarnaast is mijn haar echt super zacht en glad, het voelt echt heerlijk aan. Ook ruikt je haar daarna lekker naar het product.

Nadeel is wel als je een donkere kleur gebruikt het afgeeft op je handen en dat de kleur onder je nagels blijft zitten (hoorde ik van een collega die het voor donkerbruin haar heeft gebruikt). Zelf had ik daar met de Zomer Blond variant geen last van. Het geeft verder niet af aan je handdoek.

Het Andrélon Kleurmasker is veilig meerdere malen te gebruiken dus je kunt het opnemen in je normale wasroutine. Bijvoorbeeld door het één keer per week te gebruiken om je kleur fris te houden. Wel wordt het dan een kostbaar iets omdat je niet heel lang met een verpakking doet omdat je vrij veel nodig hebt. De kleur blijft bij mij inderdaad tot 3 wasbeurten mooi, daarna zie je wel je oude ‘kleur’ weer terug.

Review: Andrélon Kleurmaskers

Ik ben echt positief verrast door het Kleurmasker van Andrélon. Ik ga dit zeker vaker gebruiken en vooral als masker vind ik hem erg fijn, mijn haar wordt er zijdezacht van. Dus mocht je nog opzoek zijn naar een goede kleur opfrisser, houd deze dan in gedachten. Stiekem ben ik ook benieuwd naar de As Blond versie, maar die was overal uitverkocht.

De Andrélon Kleurmaskers zijn exclusief te koop voor € 9,99 bij de Kruidvat en Trekpleister. Ter introductie zijn ze nu met 50% korting en ik kreeg hem zelfs gratis met inlevering van mijn Kruidvat punten.

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  Chantal
  27 februari 2021 at 12:49

  Ik was gister opzoek naar reviews maar intussen zelf gekocht as blond! Werkt super dus ben blij!

 • Reply
  Daphne
  27 februari 2021 at 13:49

  Deze had ik al gezien in het foldertje en was benieuwd naar de resultaten hiervan. Bedankt voor het review.

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  27 februari 2021 at 18:59

  Bedankt voor deze fijne en uitgebreide review!

  Ik was vandaag in de Kruidvat en alle tinten waren al uitverkocht. Zo balen! Volgende week hoop ik deze ook te kunnen scoren. :)

  Liefs
  X

 • Reply
  Wilma
  27 februari 2021 at 22:49

  Ik heb de chocoaladebruine variant 1 x gebruikt, zie ook echt verschil! En het haar wordt er ook zeker lekker zacht van. Het ging idd onder de nagels zitten, maar dat was er na de afwas wel weer af.

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 9 – 2021 | byAranka.nl
  1 maart 2021 at 14:41

  […] bloggen weer te pakken en vind het leuk nieuwe dingen te testen. Begin deze week kocht ik dit nieuwe Andrélon Kleurmasker bij de Kruidvat. Nouja, eigenlijk kreeg ik hem omdat ik mijn punten bij de kassa inleverde. […]

 • Reply
  Mariska
  1 maart 2021 at 16:21

  Het klinkt wel heel erg goed als ik zo jouw review lees ja, misschien ook maar eens proberen :)

 • Reply
  elisemayann
  8 maart 2021 at 08:26

  Ik zag dit al op TikTok. En ik wl zelf de caramel bruin proberen. Ik ben benieuwd.

 • Reply
  Sabina
  14 maart 2021 at 12:51

  Mijn dochter haar haar is blauw/groen geworden van de caramel variant .. na aanbrengen zag het er echt mooi uit.. Maar toen ze het daarna weer eens ging wassen bleef er een blauw/groene kleur over ( dit was gelijk al na 1x wassen ) 🙄🙄

  • Reply
   Aranka
   14 maart 2021 at 14:02

   Oooh nee wat een drama!

 • Reply
  Hilde
  15 maart 2021 at 09:27

  Ik heb het dit weekend ook gebruikt maar schrok van de waarschuwing van mijn kapper op Facebook: “het is een nachtmerrie voor kappers. Er blijven namelijk hardnekkige pigmenten achter in het haar die zich niet meer laten verwijderen. Higlights/blondering komen met dit masker van limegron tot fuchsiarose eruit. De pigmenten hebben zich zo erg vast gebeten in het merg en zijn vervolgens niet meer te verwijderen helaas. De ellende en het drama zijn dus niet te overzien. Wees verstandig en gebruik het niet.”
  Da’s flink balen omdat ik wél voor over een week een kleurafspraak bij de kapper heb staan… :-(

 • Reply
  Elvera
  17 maart 2021 at 10:21

  Drama geeft een groene gloed bij mij,

  • Reply
   Aranka
   17 maart 2021 at 10:25

   Oh nee dat meen je!

 • Reply
  Marlies Roest
  18 maart 2021 at 08:34

  Haal dit product direct uit de verkoop! Wat een troep! Warm rood is knalrood wat er niet meer uit te spoelen is. Na vaak wassen wordt het roze. Een rode clownspruik is er niks bij. Echt schandalig dat dit verkocht wordt!

  • Reply
   Aranka
   18 maart 2021 at 08:35

   Maar het is ook bedoeld je eigen rode gekleurde kleur op te frissen, niet om het in die kleur te ‘verven’.

  • Reply
   emilie
   15 september 2021 at 15:19

   Warm rood werd bij mij lila! Wat een drama, hoe krijg ik dit er weer uit?

 • Reply
  K
  29 maart 2021 at 09:51

  Heb een paar weken terug andrelon honingblond masker in mijn haar gedaan mijn haar werd heel erg droog ,wou bij de kapper een hearweve in mijn haar dit was niet mogelijk, omdat andrelon mijn haar zo in de vernieling heeft geholpen ,een kleur erin is ook niet mogelijk omdat het dan groen word .Deze informatie komt ook van de kappersbond ,het is dan ook grote troep .

 • Reply
  Steffie
  4 april 2021 at 11:37

  Help!!!! Ik ben van oorsprong rossig/goudblond en dacht mijn haarkleur te boosten….maar ben nu ROZE!!! Echt shocking!!!
  Dus denk goed na, voor je begint!!!

 • Reply
  F
  12 april 2021 at 21:36

  Ik ben er na 3x mee gestopt. Alleen maar kale plekken op m’n hoofd. Echt spijt dat ik dit gekocht heb.

 • Reply
  Marielle
  13 april 2021 at 14:57

  wat een rotzooi, de rode variant genomen, handen, hoofdhuid alles rood, roze. haren lelijk van kleur…. drama spul!!

 • Reply
  elisemayanne
  11 mei 2021 at 22:29

  Ik ben blij dat ik dit gelezen heb. Ik wilde dit morgen doen.

 • Reply
  Caroline
  13 mei 2021 at 13:42

  Rode variant voor een kleurboost van mijn rode haar…NIET DOEN!!!
  Rode handen, nagels, nek en mijn haar gedeeltelijk shocking pink.
  Rode kleur uiteindelijk van mijn handen, nek en onder mijn nagels kunnen weghalen met aceton…
  Douchekrukje is nog steeds roze ondanks dat ik ALLES heb geprobeerd grrrr
  Mijn haar? Na 6 x langdurig wassen is het roze bijna helemaal weg gelukkig.
  Mijn handdoeken en kussenslopen zullen uiteindelijk wel weer wit worden in de was.
  KORTOM: NOOOOOIT KOPEN EN GEBRUIKEN!
  SCHANDALIGE TROEP!!!

 • Reply
  Marinet
  14 mei 2021 at 18:32

  Hmm.. nu ben ik in de war! :)
  Moet ik het nu wel of niet doen? Twijfelde tussen de rode of de donkerbruine (kan beide op mijn haar), maar durf nu niet meer.. 😂
  De ervaring in het originele artikel, staat zowat haaks op de meeste reacties.
  Ik bedoel deze vraag niet verkeerd, maar omdat je eerder samen gewerkt met Andrelon had zag ik, kan het zijn dat dit misschien een gesponsord artikel was?
  Want dat zou het verschil aan ervaringen eventueel kunnen verklaren denk ik dan?!

  • Reply
   Marinet
   14 mei 2021 at 18:46

   Denk dat ik het antwoord zelf al gevonden heb! Mijn moeder zou gezegd hebben: eerst kèken, dan kwèken😉
   Kwam een kleurtabel van dit product tegen, daar word in gewaarschuwd voor alle problemen die hierboven genoemd worden, kan m helaas niet toevoegen hier!

 • Reply
  elisemayanne
  11 augustus 2021 at 12:28

  Leuke prijs ook! Het klink goed:)

  • Reply
   emilie
   15 september 2021 at 16:18

   Niet doen! Drama, vooral rood!

 • Reply
  D
  22 mei 2022 at 01:04

  Ontzettende troep, haal het uit de handel, ongelooflijk dat dit in Nederland verkocht mag worden. Mijn haar lichtbruin werd na de 1e keer wassen groen! En het gast er niet meer uit! Wat een schandaal!

 • Laat een reactie achter