Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Air Up waterfles

Air Up Waterfles

Ik denk dat iedereen de Air Up waterfles wel kent. Op basisscholen zijn ze ongekend populair en ook zie je genoeg volwassen er mee lopen. Het concept is simpel, maar wel uniek. Water drinken door middel van een pod die geur afgeeft waardoor het lijkt alsof je frisdrank drinkt, maar dan is het gewoon water. Je kunt je voorstellen dat ik ontzettend benieuwd was naar dit concept en of het ook zou werken. Een tijdje geleden zag ik mijn vriendin met een Air Up en wilde ik het toch wel eens graag proberen. En ja hoor, het water smaakt écht naar de pod die je er op doet! Hoe dan?

Hoe werkt de Air Up?

Air Up maakt gebruik van een slim stukje wetenschap door gearomatiseerde lucht in elke slok water uit de fles te laten stromen. Elke keer dat je drinkt, wordt één van de meer dan 25 verschillende smaken aan de bubbels toegevoegd, waardoor jouw 100% zuiver water een heerlijke smaak krijgt. Elke pod bevat natuurlijke smaakstoffen en geuren die doordringen in de omgevingslucht en worden toegevoegd aan het water. Deze smaken variëren van limoen en sinaasappel-passievrucht tot cola en ijskoffie.

Wat is retronasale geur?

Een groot deel van onze smaakperceptie wordt beïnvloed door wat we ruiken. Om te kunnen proeven hebben we niet alleen onze tong en smaakpapillen nodig, maar ook onze reukreceptoren (zintuigcellen die verantwoordelijk zijn voor de geurwaarneming) in de neus. Het innovatieve systeem van air up® maakt gebruik van deze wetenschap van retronasaal ruiken. Met elke slok water uit het air up® drinksysteem wordt de geur geabsorbeerd via het oor, de neus en de keel. De reukreceptoren interpreteren dit als smaak, zelfs met gewoon water.

Lekker koud water met de Air Up Steel Bottle

Goed, ik wilde graag een Air Up en ging voor de stalen versie. Deze is wat duurder, maar heeft wel een thermo functie waardoor je water lekker koud blijft. Mijn vriendin demonstreerde op een bloedhete dag even dat het water in haar Air Up in de snikhete auto lekker koel was gebleven. Nou je raadt het al, dat moest ik ook hebben. Blijkbaar heeft de stalen versie ook een iets andere vormgeving waardoor hij minder tot niet lekt, in tegenstelling tot de normale plastic Air Up fles waar je wel vaak veel verhalen over hoort dat ze lekken. Maar sinds kort heeft Air Up een Gen 2 fles die een lekvrije technologie heeft, maar daar straks meer over.

Ik kreeg mijn Air Up Steel Bottle binnen een dag thuisgestuurd en zat verpakt in een chique doos met daarin de fles en een zakje met smaakjes die je erbij krijgt. Ik heb er meteen wat andere smaken bij gedaan zodat ik zeker een tijdje vooruit kon. Je betaalt best wat voor zo’n fles (€ 54,99) dus ik verwacht ook wel wat luxe terug te krijgen. Ik vind de fles ontzettend mooi en stijlvol eruit zien, ik neem hem dan ook graag mee! Wel vind ik hem soms wat lomp en bij past niet in mijn auto bekerhouder, maar dat mag de pret niet drukken.

Verschillende smaken pods voor de Air Up

Een Air Up koop je natuurlijk vooral voor de technologie erachter en daarmee dus ook de pods. In totaal zijn er 24 smaken dus er zit voor iedereen wel wat tussen wat hij of zij lekker vind. Zelf heb ik de wat frissere fruitsmaken gekozen: perzik, lime en bosbessen. Een pod bevestig je heel gemakkelijk op de fles en een pod is ongeveer goed voor 15 liter. Omgerekend doe je dus ongeveer een week met een pod als je twee keer per dag je fles leeg drinkt.

Heel eerlijk gezegd vind ik dat best een prijzige bedoeling, een pod kost gemiddeld 2 euro per stuk en daar doe je dan een week mee met frequent gebruik. Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat de pod de eerste twee dagen nadat je hem uit de verpakking hebt gehaald het sterkst ruikt en daarna de geur een stuk minder is geworden. Je proeft het nog steeds wel, maar veel minder dan in het begin en dat vind ik wel zonde. Als je echt de intense smaak wilt hebben moet je vrij vaak een nieuwe pod gebruiken. Zelf heb ik drie weken met mijn perzik pod gedaan en die proef je echt nog wel na 3 weken, maar heel subtiel. Ik vind dat best lekker, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Drinkt de Air Up fles fijn?

Ik vind de Steel Bottle heel erg fijn omdat hij mijn water lekker koel houdt, zeker na het sporten of in de zomer vind ik dat prettig. Ik vind de Air Up ook heel erg fijn drinken door het rietje en het fijne mondstuk. Je draait de dop erop en hij kan zo mee in de tas.

De Air Up heeft twee standen, normaal drinken zonder de geur van een pod, dan druk je de pod naar beneden. Wanneer je de pod omhoog trekt komt er lucht en geur vrij en drink je dus water met een smaakje. Ik heb net al uitgelegd dat dat samen gaat met lucht, dus je drinkt water en lucht tegelijk en daar moest ik wel aan wennen. Je moet dan wel wat harder zuigen aan het rietje en je krijgt dus vrij veel lucht binnen, als je echt dorst hebt is dat niet heel erg fijn.

Zelf merk ik ook dat ik het met lucht minder fijn vind drinken. Het idee van de geur en de pod is leuk met lucht, maar het drinkt niet zo fijn. Daarom gebruik ik de pod steeds minder en gebruik ik de fles steeds vaker als gewone waterfles zonder de voordelen van de smaak. En wanneer je dat gaat doen is het een vrij dure waterfles (maar die normaal wel súper fijn drinkt).

Kan de Air Up in de vaatwasser

Een veelgestelde vraag is of de Air Up in de vaatwasser kan. Ja en nee is het antwoord. De Classic en de Steel Bottle mogen niet in de vaatwasser. De Classic niet omdat hij dan kan gaan lekken en de Steel Bottle niet omdat het een eigenlijk een thermosfles is wat niet tegen de vaatwasser kan. Maar de nieuwe Gen 2 fles mag wél in de vaatwasser! Dus ben je een luie schoonmaker, dan is de nieuwe Gen 2 fles iets voor jou! Ik maak mijn fles trouwens vaak en gemakkelijk schoon met een sopje. Je haalt de fles gemakkelijk uit elkaar en dan maak ik de fles, het rietje en het mondstuk goed schoon met afwasmiddel.

Lekt de Air Up?

Waar veel mensen tegenaan lopen is dat de Air Up behoorlijk lekt. Dat hebben ze bij Air Up zelf ook begrepen en daarom is er sinds kort een nieuwe Air Up die níet meer lekt, de Gen 2! Deze nieuwe Gen 2 Air Up heeft hetzelfde systeem als de Steel Bottle (die heb ik en die van mij lekt nooit) en moet lekker tegen gaan.

De gloednieuwe Gen 2 Tritan™ Renew portfolio bevatten een geoptimaliseerde functionaliteit met behoud van het iconische Air Up ontwerp. Met het nieuwe ActiveOn-mondstuk ervaren gebruikers onmiddellijk de smaak wanneer ze smaakpods aan het systeem bevestigen. Bovendien maakt het adaptersysteem, bekend van de populaire Air Up Steel Bottle, het navullen van de duurzame Tritan Renew-fles nu snel en eenvoudig is zonder te lekken!

Mijn ervaring met de Air Up

Ik was natuurlijk al een beetje geinfluenced door een vriendin, hierdoor wilde ik deze stalen Air Up hebben om meer water te gaan drinken. Ik moet zeggen dat dat ook zeker gelukt is. Dagelijks drink ik zeker twee tot drie flessen leeg en daarvoor dronk ik eigenlijk amper tot niets. Ik had gedacht dat ik de smaakjes met pods vaker zou gebruiken, maar eigenlijk gebruik ik hem vooral als normale waterfles zonder smaakje. De fles vind ik echt super fijn drinken, mijn water blijft lekker koel en de fles lekt niet. Hij is wel wat lomp om mee te nemen in je tas, dus echt on the go vind ik hem niet. Maar in mijn werktas of sporttas vind ik het prima.

Over de Air Up ben ik zeker enthousiast, maar denk wel na of je echt vaak een smaakje gaat gebruiken. Mijn favoriete smaak is de perzik, maar ik wil ook nog heel graag andere smaken testen. Mocht ik je toch overgehaald hebben om voor een Air Up te gaan, dan zou ik zeker de Steel Bottle of de Gen 2 aanraden, omdat deze net even wat beter zijn dan de Classic.

De Air Up zelf proberen in de pop-up store Amsterdam

Wil je dit proberen? Het merk heeft sinds kort een pop-up store in hartje Amsterdam waar bestaande en nieuwe consumenten de producten en geur pods kunnen testen bij de Tasting Bar en er zijn de aankomende drie maanden diverse kortingen en acties. 

Air Up bestellen en waar te koop?

De herbruikbare waterflessen van Air Up zijn verkrijgbaar via hun website. Ook kun je de Air Up via bol. of andere websites kopen, maar dit zijn vaak doorverkopers waardoor je meer betaald. Eén fles en drie geur pods zijn te verkrijgen vanaf € 39,99, afhankelijk van de kleur van de fles. Elk extra pakje van drie geur pods (met een smaak van minimaal 15 liter water) kost dan tussen de € 5,99 en € 8,99, afhankelijk van de smaak.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Wat een leuke revieuw! Ik was ook helemaal enthousiast geraakt door een buurvrouw van mij, dus een kijkje op de site genomen van AirUp. En een fantastische aanbieding van 1+1 gratis! Dat werd er dus 1 voor mijn dochter en mij, en gelijk wat smaaktjes erbij om te testen! We willen meer water drinken en dit is een goede manier. En de steel is ook handig voor op vakantie in het buitenland, in ons geval Spanje, als je water lekker koud blijft! Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *