Review: Action Ionic Hair Brush – ionische haarborstel

Automatische concepten

Op Facebook kwam ik allemaal reclame tegen van een kleine ionische borstel die je haar minder pluizig en statisch moest maken. Dat klonk mij als muziek in de oren omdat ik best wel pluizig en statisch haar heb op dit moment. De borstel kost maar een paar euro maar wilde hem niet via Facebook op van die vage sites bestellen. Maar toen ik laatst door de Action liep kwam ik hem daar ook voor een paar euro tegen.

Automatische concepten
Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik denk dat jullie allemaal wel die reclame van de ionische borstel voorbij hebben zien komen op Facebook, of Ionic Brush zoals het daar wordt genoemd. Er zijn allemaal filmpje dat het borstelen van je haar met deze borstel voor wonderen zorgt en dat je haar minder statisch en pluizig is. Nou dat willen we natuurlijk hebben, helemaal met dit weer.

Automatische concepten

Maar hoe werkt zo een ionische borstel nou? De borstel geeft ionen af die ervoor zorgen dat er een soort van laagje om je haren heen komt die ervoor zorgen dat het zacht en niet pluizig wordt, een beetje zoals een conditioner maar dan op droog haar. En omdat je meteen aan het borstelen bent zou je meteen resultaat moeten zien. Ik moet er nog maar in geloven, want hoe kan een borstel van € 2,89 dat nou doen?

Automatische concepten

Ik kocht de borstel dus bij de Action op de beautyafdeling en was eigenlijk wel heel erg benieuwd. Het is een simpele roze borstel waar je twee batterijen in moet doen. Door de batterijen weegt de borstel wel wat, maar door de vorm ligt hij erg prettig in de hand.

Aan de zijkant zie je een schuifje waar je de borstel mee aan kan zetten en als die aanstaat zie je aan de voorkant onder de borstel een wit lampje branden. Ook hoor je meteen een hoge toon en dat zal wel het mechanisme zijn waarbij de ionen vrij komen.

Automatische concepten

Goed, laten we de borstel in mijn haar gaan testen. Mijn haar is erg pluizig en statisch op dit moment zoals je kan zien.

Automatische concepten

En dit is mijn haar na het borstelen met de Action Ionic Hair Brush. Ik moet zeggen dat je wel degelijk verschil zit, maar ik vraag me af of dat door de ionen komt of gewoon omdat je je haar hebt geborsteld. Eerlijk gezegd voelde ik niet heel erg veel verschil en als ik daarna weer met mijn handen door het haar ging had ik weer hetzelfde pluizige effect. Want als ik mijn haar borstel valt het altijd platter dan als het nog niet geborsteld is.

Automatische concepten

Ik weet het niet, mijn ervaring is niet dat ik omver geblazen ben door het effect en ik vraag me af of het ook komt door de ionen of gewoon het borstelen dat mijn haar er beter uitziet. Maar aan de andere kant, voor die € 2,89 (zo uit mijn hoofd, heb de bon niet meer) kun je natuurlijk ook niet echt een miskoop doen, want voor de rest is het een prima compacte haarborstel.

Wil jij het ook proberen en ervaren, dan is de Action Ionic Hair Brush te koop bij de Action voor een zacht prijsje. Hebben jullie ervaring met dit soort borstels en werkt het bij jullie?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  chucky1012
  22 maart 2019 at 06:09

  Toevallig had ik van de wk iets hierover op een ander blog gelezen….
  Ik wil hem ook gaan kopen ;-)

  Xoxo

 • Reply
  Edith
  22 maart 2019 at 06:52

  Jammer dat het resultaat tegenvalt. Ik heb zelf ook soms statisch haar, maar helaas!

 • Reply
  Romy
  22 maart 2019 at 07:06

  Jammer dat het effect niet denderend is. Het idee klinkt wel goed en de borstel is natuurlijk wel heel betaalbaar. Misschien dat ik hem toch ook maar eens probeer voor dit geld!

 • Reply
  Ingrid
  22 maart 2019 at 07:43

  Wat een leuke review. Zelf heb ik nooit meer last van statisch haar sinds ik mijn haar met Aleppozeep was en met azijn naspoel. Da’s echt een tip voor wie last heeft van pluizen en statisch haar.

 • Reply
  Jessica J.
  22 maart 2019 at 09:43

  Zo, dit effect is een heel stuk minder magisch dan dat in de Facebookadvertenties. Ik vraag me af of het aan de borstel zelf ligt of aan het feit dat het natuurlijk een getrukeerde reclame is die moet aanzetten tot kopen. ik gok op optie twee, haha.

 • Reply
  rachel
  22 maart 2019 at 09:58

  ik geloof hier nooit zo in ;) hier is het gewoon een beetje serum door je haar en klaar met je statische haar :D

 • Reply
  Eem
  22 maart 2019 at 10:09

  Ik heb de braun-versie, die werkt wel ontzettend goed. Als ik daarmee mijn haren borstel zonder dat hij aanstaat, zie je de haren omhoog springen doordat het zo statisch is. Zodra ik hem aanzet, is dat compleet weg.
  Dus ik gok dat deze niet zoveel doet, want gezien mijn ervaring denk ik dat je het wel had gemerkt.

  • Reply
   Aranka
   22 maart 2019 at 10:15

   Ja dat denk ik ook, en die van jou was vast geen 3 euro ?

 • Reply
  Fabienne, enjoyyourownbeauty
  22 maart 2019 at 21:13

  Tof artikel! Vorige jaar kocht ik ook dit borsteltje, maar ligt nog steeds in de verpakking haha.

  Fijn om te weten dat hij niet top werkt… :)

  Liefs
  X

  • Reply
   Hammie
   18 juli 2020 at 19:10

   Ik heb deze ook aangeschaft, maar krijg het niet open om de batterijen te plaatsen. Wie kan me helpen?

 • Reply
  Rachel
  23 maart 2019 at 19:13

  Jammer dat dit product niet helemaal z’n ding doet.

 • Reply
  Evelien
  24 maart 2019 at 22:33

  Wel grappig om het eens getest te hebben, vooral voor dat prijsje! Jammer dat het z’n doel een beetje voorbij gaat, bovendien vind ik dit soort vorm borstels echt ver-schrik-ke-lijk. Een ware nachtmerrie, want ze flikkeren telkens uit m’n handen, net als die Tangle Teezers. Nee, dan nog liever statisch haar ?

 • Reply
  Danae
  16 mei 2019 at 14:58

  Ik heb hem net gekocht en bij mij werkt hij redelijk goed! Toch wel blij mee :)

 • Reply
  Lauren
  15 juni 2019 at 16:32

  In de gebruiksaanwijzing staat dat het effect het beste werkt op handdoek droog haar.

 • Laat een reactie achter