Resultaten van de enquête over de site

Resultaten van de enquête over de site

Een tijdje geleden postte ik een oproepje of jullie voor mij een enquête wilde invullen over de site. En tot mijn verbazing hebben jullie deze echt massaal ingevuld en komen daar heel veel dingen uit waar ik in het vervolg rekening mee kan houden. Ook leer ik beter mijn doelgroep kennen en kan ik daar op inspelen. Ik vroeg jullie natuurlijk ook om verbeterpunten en tips, ook deze heb ik van harte in ontvangst genomen. Tijd om de resultaten met jullie te bespreken!

De enquête bestond uit een een aantal vragen en iedereen kon deze zelf invullen. Er hebben bijna 1000 mensen de enquête ingevuld en daar ben ik echt ontzettend blij mee. Ik behandel de vragen stuk voor stuk.

Man of vrouw?

Deze had ik wel zien aankomen, iedereen vulde in dat ze een vrouw waren, geen mannen dus hier op mijn blog! Leuk om te lezen wel, ik doe het dus echt voor de vrouwen!

Mijn leeftijd is?

Ik wist van mezelf dat ik een wat oudere doelgroep had, ik heb haast geen jonge meisjes op mijn blog. En uit de enquête bleek dat ook maar weer. Het grootste gedeelte is tussen de 20 en 30 jaar dat langzaamaan afloopt naar boven, ik spreek dus vooral je (jong)volwassen vrouw aan. Dit vind ik zelf heel erg leuk!

Ik ken de site door?

Met kop en schouders kwam daar uit ‘door een andere blog’. Leuk dat andere bloggers mij dus blijkbaar een keer hebben genoemd of ik ergens een reactie heb achter gelaten waardoor jullie bij mij terecht zijn gekomen, en blijkbaar zijn blijven hangen. Het blijkt dus maar weer dat je niet zonder je collega bloggers kan. Daarna was Google de grootste bron, deze had ik eigenlijk niet verwacht. Ik weet wel dat ik een heel hoog inkomend bezoekersaantal via Google heb, maar dat jullie bleven hangen wist ik niet, leuk!

Hoe vaak komen jullie op mijn site?

De meesten komen dagelijks, gevolgd door een klein verschil die er meerdere malen per dag komen. Ook op de voet gevolgd werd meerdere malen per week. Minder bezoeken jullie mijn site eigenlijk niet, dat is natuurlijk heel erg leuk om te lezen dat jullie graag terug komen!

Hoe lang volgen jullie mij al?

Ik blog nu ongeveer 5 jaar – jeetje wat gaat de tijd snel – en ik was wel eens benieuwd hoe lang jullie mij al volgen. De meeste mensen volgen mij ongeveer een jaar (34%). Minder dan een week was 1%, een maand is 8%, een half jaar is 26%, 2 tot 3 jaar is 26%, 4 tot 5 jaar is 3% en vanaf het begin is 1%. Ik stond er van versteld dat er nog mensen zijn die me echt vanaf het begin al volgen, leuk!

Wat zijn jouw interesses?

Ik had een aantal opties en dit is de top 5:

 • Beauty – 95%
 • Food – 52%
 • Lifestyle – 49%
 • Persoonlijke artikelen – 48%
 • DIY – 33%

Dit was voor mij niet echt een bijzondere uitkomst, ik schrijf hier graag over en blijkbaar vinden jullie dat ook leuk! De DIY was trouwens wel onverwachts, misschien moet ik hier wat meer mee gaan doen. Wat jullie trouwens totaal niet interessant vonden op mijn blog is fashion, health en travel. Dit vind ik wel grappig, want als ik een soort van travel artikel over mijn vakantie of tips online zet over een bepaalde plaats worden ze altijd ontzettend goed gelezen.

Wat vind je leuk om te lezen op mijn blog?

Ik had weer een aantal opties en dit is de top 5:

 • Reviews – 88%
 • Lief dagboek en lezeressen – 59%
 • Recepten – 50%
 • Persoonlijke updates – 38%
 • Previews – 35%

Dit wist ik eigenlijk ook wel, dit zijn ook de toppers als het gaat om pageviews op mijn blog. Opmerkelijk vind ik de previews, als ik een nieuwe Essence of Catrice preview online zet vliegt mijn website bijna de lucht uit. Dit zijn één van mijn best bekeken artikelen. Jullie vinden het waarschijnlijk toch niet heel erg boeiend maar kunnen het niet laten even te spieken. Met reviewen ga ik natuurlijk lekker door en met mijn lief dagboek en recepten ook. Persoonlijke updates vind ik lastig, het is wel een stukje privé wat ik dan echt benadruk, ik ben daar niet echt goed in. Wat jullie trouwens minder vonden om te lezen waren de outfits, lekkers op zondag en de reisverslagen. Ook weer grappig van dat laatste, die worden altijd ontzettend goed bekeken – als ik ze post -.

Ben ik geloofwaardig in mijn artikelen?

Gelukkig gaf een dikke 95% me daar een ja op. De rest vond het af en toe. Dat kan gebeuren, iedereen vat iets anders op. Maar ik ben wel blij dat jullie mij voor het grootste gedeelte vertrouwen.

Wat vinden jullie van twee artikelen per dag?

Maar liefst 93% vind dit precies goed, de rest vond het te veel. Er kwamen dan vooral argumenten dat ik aan mezelf moest denken en wat meer rust moest nemen – lief! – of dat mensen het zelf erg druk hadden en niet toe kwamen aan de rest te lezen. Een paar mensen hadden gestemd voor te weinig, opvallend was dat dat de doelgroep van 15 jaar en jonger was.

Wanneer lezen jullie het liefst de artikelen?

Tijdens het ontbijt en in de avond waren de grootste winnaars. Ik stond hier wel van te kijken, want ’s ochtends is mijn site erg stil qua bezoekers. Maar na 3 uur is het ineens 3 keer meer dan in de ochtend en na 8 uur is het echt de piek tot een uur of 10. Vinden jullie trouwens de tijdstippen van 6 en 3 uur prettig?

Wat vind jij positief of fijn aan mijn blog?

Eigenlijk waren jullie het hier allemaal vrijwel over eens. Ik heb dit met een grote glimlach op mijn gezicht mogen lezen. Ten eerste, wat bijna iedereen noemde. Mijn nuchterheid, ik ben gewoon gebleven, ik kan me met jou identificeren. Dit heb ik echt talloze keren gelezen, dit maakt mij geloofwaardig en prettig om te volgen. Ik vind dit echt heel erg leuk om te horen, want ik ben inderdaad gewoon een simpel meisje met een blog die zich daardoor niet anders voelt of doet.

Foto’s waren ook een ding die heel erg vaak werden genoemd, de variatie en de schrijfstijl vind iedereen prettig.

Wat vinden jullie minder of vervelend aan mijn blog?

Hier waren jullie het ook allemaal over eens – en ik zelf ook -, dat zijn mijn spelfouten. Desondanks dat ik een fijne schrijfstijl heb zitten de teksten wel vol met fouten. Ja, ik heb dyslexie maar dat moet natuurlijk niet meer uit mogen maken. Ik zie mijn eigen fouten niet omdat ik een tekst lees en zelf het antwoord in vul en dus eigenlijk niet lees wat er staat. Met andere woorden, ik kan ook heel slecht begrijpend lezen. In mijn naaste omgeving heeft helaas ook iedereen dit probleem en is het dus erg lastig mijn teksten snel te laten controleren. Omdat ik amper door de drukte vooruit kan werken kan ik niet iemand inhuren om mijn teksten te laten checken. Het is allemaal erg lastig en vervelend en ben naar een oplossing aan het zoeken. Zelf doorlezen probeer ik nu ook, maar toch vind ik het heel erg lastig.

Oh en het snelle praten in mijn video’s vonden jullie ook vervelend. Ik ben zelf ook geen goede prater, ik praat snel en struikel daarbij wel eens over mijn eigen woorden. Hier heb ik vroeger aan gewerkt en is een stuk beter, maar ik moet er toch mee oefenen. Niet alleen in video’s, maar ook gewoon in het dagelijkse leven.

Wat zou je veranderd willen zien in de toekomst?

Dat is natuurlijk de spelling, maar jullie willen ook meer persoonlijke artikelen, video’s en wat meer vastigheid. Vaste dagen voor bepaalde onderwerpen etc. Ik ga er aan proberen te werken maar ik kan niet alles waar maken. Persoonlijke artikelen zijn gewoon een ding, niet iedereen wil zijn privacy zo online gooien. Video’s vind ik nog steeds vrij lastig om te maken. Ik vind het leuk om te doen, maar ik merk toch dat ik hier nog heel erg in moet groeien. Vastigheid en duidelijkheid kan ik wel wat aan doen en dat probeer ik ook. En de spelling, dat gaat nog een uitdaging worden, maar heeft wel prioriteit!

Zouden jullie mijn blog bij anderen aanraden?

Opvallend was dat een groot aantal van maar liefst 80% mijn blog zal aanraden bij anderen, dat is nog eens leuk om te lezen. Misschien stemde 19% en dan gaven ze vooral de reden door de spelfouten. Het is duidelijk, hier moet echt wat aan veranderen. Ben nog hard aan het denken hoe.

Als jullie byAranka.nl een cijfer zou mogen geven, wat zou dat zijn?

Ik heb alles even uitgerekend en kom dan uit op een gemiddelde van 7,7 een cijfer waar ik echt heel erg blij mee ben. Dit komt volgens jullie door mijn nuchterheid, de goede afwisseling, betrouwbaarheid, dingen die voor iedereen haalbaar zijn en deels door de mindere spelling.

Ook lieten jullie nog ontzettend leuke en lieve berichtjes achter die me echt goed deden. Ik weet nu weer wat meer over jullie en kan hier mee aan de slag gaan. Over het algemeen zit het wel goed op mijn site, alleen de spelling is mijn grote struikelblok. Ik ga hier serieus mee bezig om tot een oplossing te komen. Dit is vrij lastig omdat ik mijn directe omgeving dus niet kan vragen en ik wel iemand kan inhuren, maar omdat ik haast niets vooruit plan is dit ook weer vervelend.

Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor het invullen van de enquête, het doet me enorm veel om te zien dat zoveel van jullie betrokken zijn bij mijn site! Ik hoop dat ik er in de toekomst zeker nog wat mooiers van kan maken!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Lobke
  30 augustus 2015 at 15:24

  Wat leuk om te horen! Ik volg je blog nog maar een aantal weken, maar vind het echt fijn om je artikelen te lezen, vooral omdat je zo leuk en eerlijk overkomt (: Lees vooral je berichten over eten en de wat meer persoonlijke berichten met veeeel plezier!

 • Reply
  Kelly
  30 augustus 2015 at 15:39

  Erg leuke resultaten :) !

 • Reply
  Inge
  30 augustus 2015 at 15:57

  Niet te druk maken om de spelfoutjes joh, het is immers geen 10-voor-taal-blog toch? Als een dt-foutje het allerergste is, dan doe je het gewoon al hartstikke super goed want dan is er schijnbaar niks groters om over te miepen. Bedankt voor je terugkoppeling x

 • Reply
  Varenka
  30 augustus 2015 at 16:38

  Die spelfouten maken je menselijk
  Misschien dat er door sommige kritiek op is, maar wie maakt ze niet?
  Het is zo (lekker) herkenbaar
  Zo zie je maar, iedereen heeft zijn eigen mening, maar veruit de meeste vinden je TOP
  Gewoon jezelf blijven, maak je niet te druk om die spel fouten want de uitslag is niet voor niks zo positief!

 • Reply
  Mariska
  30 augustus 2015 at 16:53

  Erg leuk om dit zo te lezen, super! Je doet het ook goed en ik moet eerlijk zijn dat ik wel over de spelfouten heen lees. Ik vind je foto’s mooi en ik snap wat je bedoelt!

 • Reply
  Mijntje
  30 augustus 2015 at 17:08

  Je spelling heb ik niet genoemd maar valt me inderdaad wel op. Ik wist niet eens dat je dyslectisch bent trouwens. Dat verklaart wel het een en ander en het siert je wel dat je dat niet te pas en te onpas zegt trouwens.
  Ik begrijp wat men/je zegt over je video’s al kijk ik daar wel wat anders tegenaan. Ik vind dat je goed articuleert en door je nuchterheid/authenticiteit ‘vergeef’ ik je herhalingen als “fijn” ;) eigenlijk gemakkelijk. Ik vind je video’s juist erg leuk en dat terwijl ik tig bloggers volg elke dag.
  Qua tijden zou ik het heerlijk vinden als alle bekende bloggers die op elkaar af zouden stemmen. En met 06.00 en 15.00 uur sluit je wel aan op bepaalde anderen. Ik vind dat dus fijn anders ‘moet’ ik steeds het hele rijtje langs.

 • Reply
  Margot
  30 augustus 2015 at 18:14

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het door drukte juist fijn om vooruit te werken. In het begin kost dat even extra rijd om die voorsprong op te bouwen, maar daarna is het een kwestie van bijhouden. En dan kan je inderdaad iemand je teksten na laten lezen.

 • Reply
  beautydiarynl
  30 augustus 2015 at 18:23

  Ik ben blijkbaar met mijn 16 jaar een van jongste lezeressen, grappig! Ik volg je blog vooral voor het beauty-gedeelte, je bent er vaak snel bij. Zeker met previews. Je spellingsfouten vallen me inderdaad op, maar ik stoor me er niet vreselijk aan.
  Mooi cijfer geven je lezeressen je, daar mag je zeker trots op zijn! Maar er is uiteraard altijd nog plek voor verbetering!

 • Reply
  Amelie
  30 augustus 2015 at 19:07

  Dat zijn nog eens resultaten om trots op te zijn! Ik vind het ook fijn dat je dit laat zien, dan weet ik dat ik het niet voor niets invul!

 • Reply
  chucky1012
  30 augustus 2015 at 19:29

  Wat een geweldig resultaat!
  Ik zou me als ik jouw was niet druk maken over de spelfouten.’
  Dat is niet erg.
  Ga zo door en je schrijft altijd eerlijke reviews en maakt mooie foto’s.
  Persoonlijke artikelen zijn zo leuk.
  Ook over Mila.

  Xoxo

 • Reply
  Femke
  30 augustus 2015 at 21:28

  Leuk dat je de uitkomsten deelt :-)!!

 • Reply
  Mira
  30 augustus 2015 at 22:18

  Ik heb zelf ook dat probleem met spelling dus ik begrijp wat je bedoelt, je eigen fouten zie je bij het nalezen niet meer. Andere teksten corrigeren gaat echter prima dus als je wilt mag je me altijd een mailtje sturen dan lees ik ze met liefde voor je door! xx(info@miratells.nl)

 • Reply
  Emma
  30 augustus 2015 at 23:21

  Die spelfouten waren me inderdaad ook wel eens opgevallen.

  Grappig dat mensen meer vastigheid willen, ik ben daar zelf juist helemaal niet van!

 • Reply
  Linda
  30 augustus 2015 at 23:25

  Ik lees je blog met veel plezier en ik vind je een leuke meid! Dat gehamer op je spelling vind ik erg overdreven.. In elke blog kom je dat tegen en iedereen maakt wel eens een foutje. En als je dan ook nog dyslexie hebt vind ik het helemaal overdreven. Ik zou me er niet te druk over maken, het gebeurd gewoon overal. Je doet je best en daar moet men ook tevreden over zijn! Maar zou zit je hier erg mee, zou je misschien aan een vriendin of desnoods een volgster kunnen vragen om je teksten te controleren? Kwa tijden van je artikelen zou ik niet veel veranderen. Ga zo door je doet het prima!

 • Reply
  Stephanie
  1 september 2015 at 09:14

  Zo erg zijn die spelfouten niet hoor. Je kan niet overal goed in zijn. Het leest soms alleen een beetje lastig.
  Ik zou me er niet te druk om maken hoor!
  Je moet iets negatiefs noemen dus je kan t ook positief zien; dat de rest ok is!

 • Laat een reactie achter