Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizigersdiarree in Mexico, zo kom je er vanaf

Helaas ben ik de dans niet ontsprongen in Mexico. Vijf dagen ben ik ziek geweest door een voedselvergiftiging van het eten in Mexico, kortom reizigersdiarree. Ik was hier al op voorbereid dat ik wellicht in het buitenland last kon gaan krijgen van het eten daar dus had genoeg diarreeremmers en ORS meegenomen vanuit Nederland. Alleen helaas, de diarreeremmers bleken voor geen meter te helpen. Niemand begreep maar waar ik last van had dus helaas, ik had echt dagen last van reizigersdiarree waardoor ik geboden was aan het hotel. Uiteindelijk vertelde de host van onze nieuwe accommodatie de oplossing: Pepto-Bismol en Electrolit.

Voedselvergiftiging en reizigersdiarree in Mexico

De hygiëne in Mexico is helaas net even iets anders dan wat wij in Nederland gewend zijn. Wij dachten de dans te ontspringen, want de eerste 1,5 week hadden we nergens last van en dronken gewoon drinken met ijs en aten bij straattentjes (dat we er goed vonden uitzien). Helaas ging het uiteindelijk toch mis van wij denken kip. Zelf hadden we loperamide meegenomen vanuit Nederland om de diarree tegen te gaan, maar na een pakje leeg te hebben geslikt bleef het eruit komen als water. Gelukkig hadden we ook ORS meegenomen om het vochttekort aan te vullen. Maar helaas bleef ik echt 5 dagen ziek omdat ik geen oplossing had voor mijn hele heftige reizigersdiarree.

Oplossing diarree in Mexico, Pepto-Bismol en Electrolit

Na een helse rit van Holbox naar Cancun (het niet kunnen ophouden van mijn ontlasting) komen we aan bij onze laatste accommodatie. De deur wordt voor mij opengehouden en ik ren naar de wc, waar ik weer compleet leeg loop. Onze host ziet dit en zegt meteen: ‘koop Pepto-Bismol en Electrolit’, beiden kun je gewoon bij de farmacy kopen. Zo snel we kunnen lopen we naar de apotheek en voor een paar euro koop ik een flesje Pepto-Bismol en Electrolit.

Pepto-Bismol is een middel tegen maagklachten en een middel tegen diarree. Het kan op elk moment worden ingenomen als je last hebt van diarree, reizigersdiarree of maagklachten als gevolg van eten en drinken. Lees goed de gebruiksaanwijzing door, helaas was die van ons Spaans. Maar je neemt een shot en daarna moet je het elk uur herhalen tot het over is. Overschrijd niet 8 doses in een periode van 24 uur bij gebruik van Pepto-Bismol of 4 doses in een periode van 24 uur bij gebruik van Pepto-Bismol Max.

Je gelooft het niet, maar na een uur was mijn diarree over en ben daarna ook niet meer aan de diarree geweest, terwijl ik een uur daarvoor nog leeg liep. Ik heb voor de zekerheid twee shotjes genomen en veel Electrolit gedronken omdat dit drankje je vocht in het lichaam weer aanvult. Dus, mocht je last krijgen van diarree in Mexico: koop meteen Pepto-Bismol bij de apotheek!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Wat ongelofelijk naar dat je zo ziek bent geworden. En wat een geluk dat je deze tip alsnog hebt gekregen. Nu kon je in Cancun gelukkig nog genieten van de vakantie.

  2. Wat fijn dat je het zo hebt uitgeschreven. Vreselijk om zoveel dagen onwijs ziek te zijn. Net jouw tip opgevolgd voor mijn vriend; fingers crossed!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *