Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Zuurkoolschotel met banaan en ananas

 photo Zuurkool_zps30ecd914.png

Zuurkool vinden veel mensen vaak te zuur en lekker is het dan om het wat zoeter te maken. Dit kan heel makkelijk door het banaan en ananas doorheen te doen. Het recept is heel makkelijk maar echt heerlijk, dit is echt een van mijn favoriete gerechten als het om Hollands avondeten gaat. Benieuwd hoe je dit maakt, ik leg het uit!

 photo Zuurkool2_zpsf2ff3e4a.png

Wat heb je nodig?

– 500 gram aardappels
– zakje zuurkool
– blikje ananas stukjes
– 2 bananen
– spekjes
– rookworst
– paneermeel

Bij Danny heb ik kennis gemaakt met dit heerlijke recept. Thuis aten we het altijd als standaard stamppot, wat het nu nog steeds is maar toch net iets anders.

 photo Zuurkool1_zpsb0bd67b9.png

Kook eerst de zuurkool en aardappels als een stamppot zoals je gewend het bent te maken. Bak de spekjes gaar in de pan en verwarm de rookworsten. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter en bewaar wat boter voor de knapperige korst. Stamp de stampot en voeg daar de spekjes aan doe. Doe daarna de stukjes ananas erdoor en snijd de banaan in plakjes en roer deze er ook doorheen. Verdeel het nu over de ovenschaal en strijk het glad. Breng daarna een dun laagje boter en paneermeel aan over de zuurkool en doe het vervolgens voor 20 minuten in de oven. Nu krijg je een lekkere en knapperige korst. Is hij niet helemaal knapperig geworden? Doe hem dan voor een paar minuutjes op de grill stand.

 photo Zuurkool3_zpsdb245575.png

En klaar is je heerlijk zoetige ovenschotel die je afmaakt met een heerlijke rookworst! Eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ik ben dol op zuurkool! Ik heb het vaker gegeten met ananas, erg lekker. De combi met banaan ken ik nog niet maar ik denk dat het ook best lekker is!

  2. Zo eten wij zuurkool inderdaad ook! Al vervangen wij banaan door rozijntjes, dat geeft ook wel een lekkere zoete touch aan het gerecht. Nog steeds ben ik echter geen groot fan van zuurkool… maar op deze manier is het wel al heel wat lekkerder!

  3. Ik weet niet of ik dit wil proberen. Ik vind zuurkool echt vreselijk, als ik het dan toch moet eten stamp ik er wel altijd een banaan doorheen op mijn bord. Dat scheelt een hoop. Toch denk ik niet dat ik dit ga proberen. Ik twijfel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *