Zongedroogde tomaatjes, ik vind ze echt heerlijk. Voor bij de pasta of gewoon lekker door een frisse salade heen. Zelf hebben wij heel veel cherrytomaatjes in de tuin dus zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes kan je heel gemakkelijk maken! Ook benieuwd hoe je dit makkelijk maakt, kijk dan eventjes mee!
Wat heb je nodig?
– Eén bakje cherrytomaten
– Een aantal theelepels olijfolie
– Eén (of twee) teentjes knoflook in stukjes gehakt
– Zeezout
– Peper
– Oregano of andere kruiden
Verwarm eerst de oven v0or op 80 graden. Snij daarna de cherrytomaatjes door midden en leg ze met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat. Verdeel de olijfolie over de cherrytomaatjes heen. Daarna strooi je peper en zout naar eigen gewenste hoeveelheid over de tomaatjes heen. Snij de knoflook in stukjes en verdeel deze ook over de tomaatjes, daarna doe je er je favoriete kruiden overheen. Ik koos voor oregano, rozemarijn en dragon. Zet de bakplaat in het midden van de oven en wacht nu 4 tot 5 uur tot de cherrytomaten gedroogd zijn. Het ligt er zelf aan hoe droog je ze wilt hebben. Controleer om het uur even hoe het verloopt.
Eet smakelijk! Heb je écht nog wat over? Stop ze in een pot en vul aan met olijfolie, minstens een maand houdbaar.
15 reacties
Ziet er erg lekker uit!
Super recept! Ik heb ze altijd al een keer zelf willen maken. Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn.
Oh joh, dat gaat snel! Maar dan zijn ze dus eigenlijk niet door de zon gedroogd maar door de oven?
Mmmm..lekker :D x
Heerlijk!! Wat een handig recept! Dit ga ik zeker een keer proberen!
Lekker!
Cuuute! Ik ben alleen geen fan van tomaat, haha. ^^
Oooh, lekker zeg!
Ziet er goed uit!
Leuke tip!
oeh lekker! :D
Aaah heerlijk!
Ik had nooit gedacht dat dit zo simpel zou zijn! Dat ga ik zeker zelf ook eens maken, heerlijk :)
Leuk idee om dat zelf te maken!
Ah dit is zo lekker!