Search
Close this search box.

Recept: Zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaatjes, ik vind ze echt heerlijk. Voor bij de pasta of gewoon lekker door een frisse salade heen. Zelf hebben wij heel veel cherrytomaatjes in de tuin dus zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes kan je heel gemakkelijk maken! Ook benieuwd hoe je dit makkelijk maakt, kijk dan eventjes mee!

Wat heb je nodig?

– Eén bakje cherrytomaten
– Een aantal theelepels olijfolie
– Eén (of twee) teentjes knoflook in stukjes gehakt
– Zeezout
– Peper
– Oregano of andere kruiden

Verwarm eerst de oven v0or op 80 graden. Snij daarna de cherrytomaatjes door midden en leg ze met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat. Verdeel de olijfolie over de cherrytomaatjes heen. Daarna strooi je peper en zout naar eigen gewenste hoeveelheid over de tomaatjes heen. Snij de knoflook in stukjes en verdeel deze ook over de tomaatjes, daarna doe je er je favoriete kruiden overheen. Ik koos voor oregano, rozemarijn en dragon. Zet de bakplaat in het midden van de oven en wacht nu 4 tot 5 uur tot de cherrytomaten gedroogd zijn. Het ligt er zelf aan hoe droog je ze wilt hebben. Controleer om het uur even hoe het verloopt.

Eet smakelijk! Heb je écht nog wat over? Stop ze in een pot en vul aan met olijfolie, minstens een maand houdbaar.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *