Als ik op het terras zit vind ik het altijd wel zo lekker een vers stokbroodje te bestellen met verse aioli. Nu bedacht ik me dat ik dat ook best zelf eens kon gaan maken. Op het internet werd het als super makkelijk beschreven. Helaas mislukte mijn poging tot twee keer toe. Toen besloot ik het maar op een andere manier te proberen en daar werd ik erg enthousiast van. Dus vandaag deel ik met jullie de alternatieve aioli manier die ook super lekker is!
Wat heb je nodig?
– vier eetlepels mayonaise
– 4 teentjes knoflook
– drie eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
– 1 eetlepel vers citroensap
– paar takjes bieslook
– peper en zout om het eventueel op smaak te maken
– stokbrood
Op de foto staat een ei maar met de eidooier wilde het maar niet lukken, het schiftte de hele tijd en daarna hebben we de moed maar opgegeven en er mayonaise door gedaan, dat kon ook prima! Doe er trouwens geen frietsaus door, deze is veel te zoet.
Doe eerst de mayonaise in een schaal en klop deze goed los, voeg vervolgens de knoflook aan de mayonaise toe en klop dit er goed door heen. Ga dan druppel voor druppel de olie toevoegen aan het mengsel en doe dit al kloppend. Je kan steeds meer olie gaan toevoegen. Voeg daarna het citroensap toe, doe dit wel voorzichtig, je wilt het natuurlijk niet te zuur hebben. Proef hem eventjes en breng het daarna eventueel op smaak met peper en zout. Omdat ik de aioli wat kaal vond besloot ik er lekker wat bieslook doorheen te mengen, dit is er lekker fris bij!
Hmm, het was echt heerlijk! Ik denk dat ik dit zeker vaker ga maken en dan vooral in de zomer wanneer het lekker warm is en je lekker met een glas koud drinken in de tuin zit. Heeft iemand het ooit gemaakt met een eidooier? Ik weet niet wat ik fout deed maar het lukte echt niet en het smaakte ook nog eens heel vies!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
19 reacties
Budgetproof.nl
19 maart 2014 at 15:03Ik had echt iets heeeel anders verwacht toen ik de ingrediënten zag maar ik ben echt gek op Aioli dus deze variant ga ik zeker eens proberen!
Kimberley
19 maart 2014 at 15:05Lekker! Ik ben echt dol op knoflook :D
Anneloes
19 maart 2014 at 15:09Hmmm, ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik in de zomer ook eens proberen te maken. Dankjewel voor het recept!
Jewel-Nails.nl
19 maart 2014 at 15:13Ah ik ben dol op Aioli en doe het overal doorheen! Haha, heerlijk voor op brood met een plak kaas!
anothertool
19 maart 2014 at 15:19Ik hou echt van look bij mijn eten en dus ook van aioli.
Ik weet niet echt wat je fout deed met het ei. Maar het klinkt alsof je eigenlijk zelf een soort mayonnaise ging maken met je ei en de olie ofzo?
Misschien heb je je olie er te snel bijgegoten? Of misschien was je ei te koud?
MySimplySpecial
19 maart 2014 at 15:29Klinkt als een goede oplossing zo zonder ei!
Hester
19 maart 2014 at 15:49Ik ken de ‘originele’ versie eigenlijk ook niet, ben niet zo into de dips en sauzen, maar het lijkt me wel lekker!
Glamourista
19 maart 2014 at 16:00Lijkt me een heerlijk recept, ga ik binnenkort eens maken!
dita
19 maart 2014 at 16:19mmmh heerlijk, we eten vanavond pizza maar dit is als voorgerecht wel lekker!
chucky1012
19 maart 2014 at 16:24Mmmmm dit ken ik niet en het ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer maken!
daantje loves to read
19 maart 2014 at 16:42Oelalaaaaaa dit ziet er heel lekker uit. Ik bewaar je recept. Mijn god ik heb gelijk geen zin meer in mijn spagetti maar wil dit heerlijk stokbroodje met aioli!!!
Kiss & Make-up
19 maart 2014 at 17:04I was like: verse watte?? :-) Ik kende die term niet. Maar hmmmm, dit klinkt lekker!
Maaike
19 maart 2014 at 17:37Je kan aioli ook maken zoals je mayonaise maakt (met ei, azijn, olie, mosterd etc) en dan knoflook en kruiden toevoegen. Misschien bedoel je dat met een ei toevoegen? Het ziet er lekker uit in ieder geval.
Ines
19 maart 2014 at 19:36Ziet er lekker uit!
elisabethsmusthaves
19 maart 2014 at 19:37Dit lijkt me echt onwijs lekker. En makkelijk te maken ook, dit gaan we proberen.
stephanievandrunen
19 maart 2014 at 22:38Oh het is zo lekker <3
Paola
20 maart 2014 at 07:31Hmm klinkt heerlijk!
Rosie
20 maart 2014 at 08:45Hmm dit is zo lekker, maakt mijn moeder ook altijd (wel ietsje anders)! Love it :) Ik heb alleen nog nooit op een terras ook daadwerkelijk verse aioli gehad! Dat is altijd zo’n tegenvaller vind ik (die kant en klare) dus bestel ik het maar niet meer!
liefs Rosie
Nicole
20 maart 2014 at 22:38Wij maken het op school (food-opleiding) altijd met mosterd, mayonaise, olie, knoflook en citroensap. Smaakt ook heel goed!