Recept: Zelfgemaakte Aioli met bieslook

 photo Aioli2_zps51fc4d77.png

Als ik op het terras zit vind ik het altijd wel zo lekker een vers stokbroodje te bestellen met verse aioli. Nu bedacht ik me dat ik dat ook best zelf eens kon gaan maken. Op het internet werd het als super makkelijk beschreven. Helaas mislukte mijn poging tot twee keer toe. Toen besloot ik het maar op een andere manier te proberen en daar werd ik erg enthousiast van. Dus vandaag deel ik met jullie de alternatieve aioli manier die ook super lekker is!

 photo Aioli_zps36781361.png

Wat heb je nodig?

– vier eetlepels mayonaise
– 4 teentjes knoflook
– drie eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
– 1 eetlepel vers citroensap
– paar takjes bieslook
– peper en zout om het eventueel op smaak te maken
– stokbrood

Op de foto staat een ei maar met de eidooier wilde het maar niet lukken, het schiftte de hele tijd en daarna hebben we de moed maar opgegeven en er mayonaise door gedaan, dat kon ook prima! Doe er trouwens geen frietsaus door, deze is veel te zoet.

 photo Aioli3_zps70266bfb.png

 photo Aioli4_zpsa9bfd895.png

Doe eerst de mayonaise in een schaal en klop deze goed los, voeg vervolgens de knoflook aan de mayonaise toe en klop dit er goed door heen. Ga dan druppel voor druppel de olie toevoegen aan het mengsel en doe dit al kloppend. Je kan steeds meer olie gaan toevoegen. Voeg daarna het citroensap toe, doe dit wel voorzichtig, je wilt het natuurlijk niet te zuur hebben. Proef hem eventjes en breng het daarna eventueel op smaak met peper en zout. Omdat ik de aioli wat kaal vond besloot ik er lekker wat bieslook doorheen te mengen, dit is er lekker fris bij!

 photo Aioli5_zps3ac960f5.png

 photo Aioli6_zpsc211461c.png

Hmm, het was echt heerlijk! Ik denk dat ik dit zeker vaker ga maken en dan vooral in de zomer wanneer het lekker warm is en je lekker met een glas koud drinken in de tuin zit. Heeft iemand het ooit gemaakt met een eidooier? Ik weet niet wat ik fout deed maar het lukte echt niet en het smaakte ook nog eens heel vies!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

  • Reply
    Budgetproof.nl
    19 maart 2014 at 15:03

    Ik had echt iets heeeel anders verwacht toen ik de ingrediënten zag maar ik ben echt gek op Aioli dus deze variant ga ik zeker eens proberen!

  • Reply
    Kimberley
    19 maart 2014 at 15:05

    Lekker! Ik ben echt dol op knoflook :D

  • Reply
    Anneloes
    19 maart 2014 at 15:09

    Hmmm, ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik in de zomer ook eens proberen te maken. Dankjewel voor het recept!

  • Reply
    Jewel-Nails.nl
    19 maart 2014 at 15:13

    Ah ik ben dol op Aioli en doe het overal doorheen! Haha, heerlijk voor op brood met een plak kaas!

  • Reply
    anothertool
    19 maart 2014 at 15:19

    Ik hou echt van look bij mijn eten en dus ook van aioli.
    Ik weet niet echt wat je fout deed met het ei. Maar het klinkt alsof je eigenlijk zelf een soort mayonnaise ging maken met je ei en de olie ofzo?
    Misschien heb je je olie er te snel bijgegoten? Of misschien was je ei te koud?

  • Reply
    MySimplySpecial
    19 maart 2014 at 15:29

    Klinkt als een goede oplossing zo zonder ei!

  • Reply
    Hester
    19 maart 2014 at 15:49

    Ik ken de ‘originele’ versie eigenlijk ook niet, ben niet zo into de dips en sauzen, maar het lijkt me wel lekker!

  • Reply
    Glamourista
    19 maart 2014 at 16:00

    Lijkt me een heerlijk recept, ga ik binnenkort eens maken!

  • Reply
    dita
    19 maart 2014 at 16:19

    mmmh heerlijk, we eten vanavond pizza maar dit is als voorgerecht wel lekker!

  • Reply
    chucky1012
    19 maart 2014 at 16:24

    Mmmmm dit ken ik niet en het ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer maken!

  • Reply
    daantje loves to read
    19 maart 2014 at 16:42

    Oelalaaaaaa dit ziet er heel lekker uit. Ik bewaar je recept. Mijn god ik heb gelijk geen zin meer in mijn spagetti maar wil dit heerlijk stokbroodje met aioli!!!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    19 maart 2014 at 17:04

    I was like: verse watte?? :-) Ik kende die term niet. Maar hmmmm, dit klinkt lekker!

  • Reply
    Maaike
    19 maart 2014 at 17:37

    Je kan aioli ook maken zoals je mayonaise maakt (met ei, azijn, olie, mosterd etc) en dan knoflook en kruiden toevoegen. Misschien bedoel je dat met een ei toevoegen? Het ziet er lekker uit in ieder geval.

  • Reply
    Ines
    19 maart 2014 at 19:36

    Ziet er lekker uit!

  • Reply
    elisabethsmusthaves
    19 maart 2014 at 19:37

    Dit lijkt me echt onwijs lekker. En makkelijk te maken ook, dit gaan we proberen.

  • Reply
    stephanievandrunen
    19 maart 2014 at 22:38

    Oh het is zo lekker <3

  • Reply
    Paola
    20 maart 2014 at 07:31

    Hmm klinkt heerlijk!

  • Reply
    Rosie
    20 maart 2014 at 08:45

    Hmm dit is zo lekker, maakt mijn moeder ook altijd (wel ietsje anders)! Love it :) Ik heb alleen nog nooit op een terras ook daadwerkelijk verse aioli gehad! Dat is altijd zo’n tegenvaller vind ik (die kant en klare) dus bestel ik het maar niet meer!

    liefs Rosie

  • Reply
    Nicole
    20 maart 2014 at 22:38

    Wij maken het op school (food-opleiding) altijd met mosterd, mayonaise, olie, knoflook en citroensap. Smaakt ook heel goed!

  • Laat een antwoord achter aan anothertool Annuleer