Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Zelfgemaakte Aioli met bieslook

 photo Aioli2_zps51fc4d77.png

Als ik op het terras zit vind ik het altijd wel zo lekker een vers stokbroodje te bestellen met verse aioli. Nu bedacht ik me dat ik dat ook best zelf eens kon gaan maken. Op het internet werd het als super makkelijk beschreven. Helaas mislukte mijn poging tot twee keer toe. Toen besloot ik het maar op een andere manier te proberen en daar werd ik erg enthousiast van. Dus vandaag deel ik met jullie de alternatieve aioli manier die ook super lekker is!

 photo Aioli_zps36781361.png

Wat heb je nodig?

– vier eetlepels mayonaise
– 4 teentjes knoflook
– drie eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
– 1 eetlepel vers citroensap
– paar takjes bieslook
– peper en zout om het eventueel op smaak te maken
– stokbrood

Op de foto staat een ei maar met de eidooier wilde het maar niet lukken, het schiftte de hele tijd en daarna hebben we de moed maar opgegeven en er mayonaise door gedaan, dat kon ook prima! Doe er trouwens geen frietsaus door, deze is veel te zoet.

 photo Aioli3_zps70266bfb.png

 photo Aioli4_zpsa9bfd895.png

Doe eerst de mayonaise in een schaal en klop deze goed los, voeg vervolgens de knoflook aan de mayonaise toe en klop dit er goed door heen. Ga dan druppel voor druppel de olie toevoegen aan het mengsel en doe dit al kloppend. Je kan steeds meer olie gaan toevoegen. Voeg daarna het citroensap toe, doe dit wel voorzichtig, je wilt het natuurlijk niet te zuur hebben. Proef hem eventjes en breng het daarna eventueel op smaak met peper en zout. Omdat ik de aioli wat kaal vond besloot ik er lekker wat bieslook doorheen te mengen, dit is er lekker fris bij!

 photo Aioli5_zps3ac960f5.png

 photo Aioli6_zpsc211461c.png

Hmm, het was echt heerlijk! Ik denk dat ik dit zeker vaker ga maken en dan vooral in de zomer wanneer het lekker warm is en je lekker met een glas koud drinken in de tuin zit. Heeft iemand het ooit gemaakt met een eidooier? Ik weet niet wat ik fout deed maar het lukte echt niet en het smaakte ook nog eens heel vies!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

  1. Ik hou echt van look bij mijn eten en dus ook van aioli.
    Ik weet niet echt wat je fout deed met het ei. Maar het klinkt alsof je eigenlijk zelf een soort mayonnaise ging maken met je ei en de olie ofzo?
    Misschien heb je je olie er te snel bijgegoten? Of misschien was je ei te koud?

  2. Je kan aioli ook maken zoals je mayonaise maakt (met ei, azijn, olie, mosterd etc) en dan knoflook en kruiden toevoegen. Misschien bedoel je dat met een ei toevoegen? Het ziet er lekker uit in ieder geval.

  3. Hmm dit is zo lekker, maakt mijn moeder ook altijd (wel ietsje anders)! Love it :) Ik heb alleen nog nooit op een terras ook daadwerkelijk verse aioli gehad! Dat is altijd zo’n tegenvaller vind ik (die kant en klare) dus bestel ik het maar niet meer!

    liefs Rosie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *