Een worteltjestaart – ook wel carrotcake genoemd – stond al een hele tijd hoog op mijn ‘nog te maken’ lijstje. Een vriendinnetje van mij had zin om een taart te bakken en we waren het er unaniem over eens dat het een worteltjestaart moest gaan worden. Het is niet de makkelijkste taart, want je bent er een hele tijd mee bezig, maar wel één van de lekkerste! En hij mislukt zeker niet, want eigenlijk kan er vrij weinig aan mis gaan!
Wat heb je nodig?
– 300 gram wortels
– 200 gram bloem
– 1,5 zakje bakpoeder
– 250 gram basterdsuiker
– 140 ml zonnebloem olie
– 2 eieren
– 2 mineola’s
– 95 gram hazelnoten
– handje amandelen
– handje gewelde rozijnen
– 1 tl kaneel
– boter
– 200 gram roomkaas
– 90 gram poedersuiker
Je kan natuurlijk zelf weten wat je met de vulling doet. Wij vonden het heel erg lekker met noten en rozijnen, maar die kan je ook weglaten en zelf wat verzinnen of het natuurlijk helemaal weglaten.
Rasp de schillen van de mineola’s – je kan ook sinaasappels gebruiken – en de wortels. Maak alle noten fijn met een keukenmachine of vijzel en wel de rozijnen. Als je dit hebt gedaan kan je de oven alvast voorverwarmen op 150 graden. Doe het rasp van de mineola’s en wortels in een kom en voeg daar ook nog de eieren, noten, rozijnen, kaneel en basterdsuiker aan toe en mix dit tot een glad geheel. Voeg daarna voorzichtig de bloem en bakpoeder al roerend of mixend toe.
Vet het bakblik alvast in met boter en schenk het beslag in de vorm en laat het voor 50 minuten in de oven staan op 150 graden. Controleer na die tijd of hij wel echt gaar is met een satéprikker. Daarna laat je hem een uur rusten zodat hij op kamertemperatuur kan komen, wij hadden hem gewoon in de koelkast gezet.
Dan gaan we verder met de frosting. Pers 1 mineola uit en doe dat sap met de roomkaas in een beslagkom. Mix dit tot een glad geheel en voeg nu heel voorzichtig al mixend de poedersuiker toe. Dit is nu de frosting, proef even of hij goed van smaak is. De frosting is nu vrij dun, geen probleem want deze moet nog een paar uur opstijven in de koelkast. Bedek met de frosting nu de cake en hij kan nu de koelkast in voor een paar uur zodat de frosting goed kan uitharden. Dit hoeft niet als je dat niet wilt, maar het eet wel een stukje makkelijker.
Ik hou niet zo van wortels en noten, maar jeetje dit was echt de lekkerste cake die ik ooit heb gehad! En hij is echt super makkelijk te maken, wel veel werk maar dat is het zeker waard. En natuurlijk is het ook ontzettend gezellig als je het samen met bijvoorbeeld een vriendin doet zoals ik! Onder het bakken pak je er gewoon een kopje thee bij en kletst honderd uit!
Oh, hij is zo ontzettend lekker! Hier zie je goed de wortel, noten en rozijnen. De frosting heeft best een overheersende smaak. Zelf vond ik dat heel erg lekker, maar hou je daar niet zo van zou ik wat minder maken, dit was namelijk een behoorlijke royale laag. Dan zal ik de ingrediënten voor de frosting halveren.
Ik weet zeker dat dit een geschikte taart is voor een verjaardag en is weer wat anders dan een saai stukje slagroomtaart. De taart is vrij machtig dus je hoeft ook maar kleine stukjes af te snijden, maar hij is o zo lekker! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
25 reacties
TodaysLovely
3 september 2014 at 15:10Jah dit is zo lekkeer! Heerlijk gefotografeerd!
Manon
3 september 2014 at 15:14Hij ziet er erg mooi uit zeg, ik wil dit ook nog steeds een keer maken :)
Laura
3 september 2014 at 15:22Laatst had ik dit ergens gegeten en het was echt verassend lekker! Niet te sterke wortelsmaak en die noten zijn idd erg lekker! :)
elegantic
3 september 2014 at 15:25Hmm, ik wil dit heel erg graag eens maken. Ziet er zo lekker uit!
Suzanne
3 september 2014 at 15:45Ik vind het een mooie taart geworden, maar brr ik vind worteltjestaart niet lekker.
Denise
3 september 2014 at 15:47Ziet er onwijs leuk en lekker uit!
Manon
3 september 2014 at 16:05Dankjewel voor het recept, dit is echt heerlijk <3
Marloes
3 september 2014 at 16:05Ziet er heerlijk uit, yum! Ik ben ook gek op worteltaart!
Elsbet | La Vie Pure
3 september 2014 at 16:12Hemels!
Joyce
3 september 2014 at 16:36Ohhh dat ziet er heerlijk uit. Die frosting is echt pérfect!
Tessa
3 september 2014 at 16:47Oeeh heerlijk! Deze wil ik wel proberen mmm!
Liefs, Tessa
Beau
3 september 2014 at 16:48Ziet er heerlijk uit! Ik heb dit zelf nog nooit op en was erg benieuwd naar het recept :) Ik laat alleen de frosting van roomkaas weg als ik hem zelf ga maken ook al ziet het er zo mooi uit.
Marlissa
3 september 2014 at 17:38Oeh heerlijk, vooral met noten!
MySimplySpecial
3 september 2014 at 17:58Carrotcake blijft lekker!
lucindainwonderland
3 september 2014 at 19:00Ziet er fantastisch uit en inderdaad niet zo heel moeilijk om te maken. Maar ik houd niet zo van de smaak van worteltjes…. heb ik weer! hahaha. xxx Lucinda
Paulien
3 september 2014 at 19:34Haha bij worteltjestaart moest ik gelijk aan die mop met dat konijn denken.
Anna
3 september 2014 at 20:23Wat een mooie foto’s zeg! Heel scherp.
Pauline
3 september 2014 at 21:08Ziet er lekker uit! Heb dit nog nooit geprobeerd, maar ben echt benieuwd!
Liefs,
Pauline
chucky1012
3 september 2014 at 21:43Ik ken dit recept niet maar ga het zeker een maken! Het ziet er heerlijk uit ;-)
Amy
3 september 2014 at 22:46Hmmmm, lekker! Die frosting ziet er ook goed uit
Mirne
4 september 2014 at 16:13Gek op worteltaart en die van jou ziet er ook echt heerlijk uit!
Linda / Oh My Beauty
4 september 2014 at 21:49Hmm, dat ziet er heerlijk uit!
Kim
5 oktober 2014 at 13:50Misschien moet je nog even vertellen wat je met de olie moet doen..
Aranka
5 oktober 2014 at 15:24Die voeg je met de andere ingrediënten aan het beslag toe! Zal het aanpassen in de tekst!
Priscilla
13 september 2015 at 12:15Ik ben gek op worteltaart en juist deze frosting lijkt me heel erg lekker. Ben nu recepten aan het uitzoeken voor mijn verjaardag. Deze gaat ook op het lijstje :-)