Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Worteltjestaart (Carrotcake)

 photo CarrotCake2_zps3adfcfea.png

Een worteltjestaart – ook wel carrotcake genoemd – stond al een hele tijd hoog op mijn ‘nog te maken’ lijstje. Een vriendinnetje van mij had zin om een taart te bakken en we waren het er unaniem over eens dat het een worteltjestaart moest gaan worden. Het is niet de makkelijkste taart, want je bent er een hele tijd mee bezig, maar wel één van de lekkerste! En hij mislukt zeker niet, want eigenlijk kan er vrij weinig aan mis gaan!

 photo CarrotCake6_zps019fc03e.png

Wat heb je nodig?

– 300 gram wortels
– 200 gram bloem
– 1,5 zakje bakpoeder
– 250 gram basterdsuiker
– 140 ml zonnebloem olie
– 2 eieren
– 2 mineola’s
– 95 gram hazelnoten
– handje amandelen
– handje gewelde rozijnen
– 1 tl kaneel
– boter
– 200 gram roomkaas
– 90 gram poedersuiker

Je kan natuurlijk zelf weten wat je met de vulling doet. Wij vonden het heel erg lekker met noten en rozijnen, maar die kan je ook weglaten en zelf wat verzinnen of het natuurlijk helemaal weglaten.

 photo CarrotCake1_zps39acc31e.png

Rasp de schillen van de mineola’s – je kan ook sinaasappels gebruiken – en de wortels. Maak alle noten fijn met een keukenmachine of vijzel en wel de rozijnen. Als je dit hebt gedaan kan je de oven alvast voorverwarmen op 150 graden. Doe het rasp van de mineola’s en wortels in een kom en voeg daar ook nog de eieren, noten, rozijnen, kaneel en basterdsuiker aan toe en mix dit tot een glad geheel. Voeg daarna voorzichtig de bloem en bakpoeder al roerend of mixend toe.

Vet het bakblik alvast in met boter en schenk het beslag in de vorm en laat het voor 50 minuten in de oven staan op 150 graden. Controleer na die tijd of hij wel echt gaar is met een satéprikker. Daarna laat je hem een uur rusten zodat hij op kamertemperatuur kan komen, wij hadden hem gewoon in de koelkast gezet.

 photo CarrotCake3_zps095b4451.png

Dan gaan we verder met de frosting. Pers 1 mineola uit en doe dat sap met de roomkaas in een beslagkom. Mix dit tot een glad geheel en voeg nu heel voorzichtig al mixend de poedersuiker toe. Dit is nu de frosting, proef even of hij goed van smaak is. De frosting is nu vrij dun, geen probleem want deze moet nog een paar uur opstijven in de koelkast. Bedek met de frosting nu de cake en hij kan nu de koelkast in voor een paar uur zodat de frosting goed kan uitharden. Dit hoeft niet als je dat niet wilt, maar het eet wel een stukje makkelijker.

Ik hou niet zo van wortels en noten, maar jeetje dit was echt de lekkerste cake die ik ooit heb gehad! En hij is echt super makkelijk te maken, wel veel werk maar dat is het zeker waard. En natuurlijk is het ook ontzettend gezellig als je het samen met bijvoorbeeld een vriendin doet zoals ik! Onder het bakken pak je er gewoon een kopje thee bij en kletst honderd uit!

 photo CarrotCake6_zps019fc03e.png

Oh, hij is zo ontzettend lekker! Hier zie je goed de wortel, noten en rozijnen. De frosting heeft best een overheersende smaak. Zelf vond ik dat heel erg lekker, maar hou je daar niet zo van zou ik wat minder maken, dit was namelijk een behoorlijke royale laag. Dan zal ik de ingrediënten voor de frosting halveren.

 photo CarrotCake5_zpsbedd759d.png

Ik weet zeker dat dit een geschikte taart is voor een verjaardag en is weer wat anders dan een saai stukje slagroomtaart. De taart is vrij machtig dus je hoeft ook maar kleine stukjes af te snijden, maar hij is o zo lekker! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik heb dit zelf nog nooit op en was erg benieuwd naar het recept :) Ik laat alleen de frosting van roomkaas weg als ik hem zelf ga maken ook al ziet het er zo mooi uit.

  2. Ziet er fantastisch uit en inderdaad niet zo heel moeilijk om te maken. Maar ik houd niet zo van de smaak van worteltjes…. heb ik weer! hahaha. xxx Lucinda

  3. Ik ben gek op worteltaart en juist deze frosting lijkt me heel erg lekker. Ben nu recepten aan het uitzoeken voor mijn verjaardag. Deze gaat ook op het lijstje :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *