We moeten helaas nog eventjes wachten op het weekend, maar niets is zo lekker als vroeg wakker worden en een vers brood te eten met bijvoorbeeld wat kaas of jam. Wist je dat een brood helemaal niet zo moeilijk zelf te maken is. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel gemakkelijk dit lekkere weekendbrood kan maken.
Wat heb je nodig?
– 305 gram meel of bloem
– 175 ml warm water
– 20 ml olijfolie
– 1/2 theelepel fijn zout
– 3 theelepels gist
Mix de meel, zout en gist in een kom. Voeg daarna het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg voor 15 minuten met de handen of 10 minuten met een mixer (deeghaken) tot het deeg glad en elastisch is. Snijd een paar lijnen in het deeg op welke manier dan ook (wees creatief). Leg het deeg in een ovenschaal en pak hem in met aluminiumfolie. Plaats nu de ovenschaal in de oven en zet de oven op 200 ºC let op, je hoeft de oven niet voor te verwarmen. Wacht nu 40-45 minuten en haal het aluminiumfolie eraf. Laat nu het brood nog 5-10 minuten goudbruin afbakken. Nu is het klaar om lekker op te eten, kaas en jam zijn mijn favoriet!
En klaar is je brood, eetsmakelijk! Hebben jullie al plannen voor het weekend gemaakt?
Dit rececpt komt oorspronkelijk van The Teenage Foodies
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
19 reacties
Lotte
2 juli 2014 at 06:30Mmmm, vers brood is altijd zo lekker! Lijkt me heel leuk om eens zelf te maken, en niet eens zo moeilijk met dit recept.
Laura
2 juli 2014 at 06:48Wat een makkelijke manier om zelf brood te bakken! Lijkt me heerlijk zo vers brood in het weekend! :)
MySimplySpecial
2 juli 2014 at 07:28Dat ziet er lekker uit! Ik moet ook maar weer eens brood gaan bakken.
ceetje78
2 juli 2014 at 07:29Hij is goed gelukt zeg! Mij lukt het op één of andere manier nooit goed…
Beautydagboek
2 juli 2014 at 07:42Mmmmm….lekker! Vers brood bakken is echt heerlijk :).
chucky1012
2 juli 2014 at 07:53Mmmmmm dat ziet er lekker uit! Wat leuk dat je hier veel diverse recepten laat zien ;-)
Mooie dag Xoxo
mywickedweirdlife
2 juli 2014 at 09:48Lekker hoor zelf brood bakken!
beautyforgirls
2 juli 2014 at 10:04Ziet er lekker uit.
Liefs, xxx
olga (teamconfetti)
2 juli 2014 at 10:12Mmm, ziet er heel lekker en leuk uit, zo met die streepjes :)
Bijzonder dat het niet hoeft te rijzen, ik dacht dat dat altijd moest als ergens gist in ging. Maar then again, ik heb nog nooit brood gemaakt…
milou | Shimmer-Pie
2 juli 2014 at 10:19Hmm, ziet er heel lekker uit zeg. Ik hou ook van eigen brood maken!
Derieke
2 juli 2014 at 11:03Lekker!
Kiss & Make-up
2 juli 2014 at 11:06Niks is zo lekker als een warm versgebakken broodje, hmm!
Meike
2 juli 2014 at 11:19Lijkt me lekker! Misschien ga ik het recept wel gebruiken, maar dan met glutenvrij meel.
Yvonne
2 juli 2014 at 13:28Je hoeft dit brooddeeg dus niet te laten rijzen voordat je het in de oven doet? Handig! Ik heb een broodbakmachine. Reuze handig! Kun je er dankzij een progamma ’s avonds alles in gooien en de volgende ochtend heb je vers gebakken brood.
Manon
2 juli 2014 at 13:48Dat ziet er wel lekker uit!
Elsbet | La Vie Pure
2 juli 2014 at 13:59Deze ga ik misschien wel eens proberen!
alexaslovelyworld
2 juli 2014 at 14:47Ziet er lekker uit!
Jana
2 juli 2014 at 20:00Mmm..lekker vers brood :D x
Amy
2 juli 2014 at 22:18Ziet er heel leuk uit alleen al! Vers brood is zo lekker