Recept: Weekendbrood

We moeten helaas nog eventjes wachten op het weekend, maar niets is zo lekker als vroeg wakker worden en een vers brood te eten met bijvoorbeeld wat kaas of jam. Wist je dat een brood helemaal niet zo moeilijk zelf te maken is. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel gemakkelijk dit lekkere weekendbrood kan maken.

Wat heb je nodig?

– 305 gram meel of bloem
– 175 ml warm water
– 20 ml olijfolie
– 1/2 theelepel fijn zout
– 3 theelepels gist

Mix de meel, zout en gist in een kom. Voeg daarna het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg voor 15 minuten met de handen of 10 minuten met een mixer (deeghaken) tot het deeg glad en elastisch is. Snijd een paar lijnen in het deeg op welke manier dan ook (wees creatief). Leg het deeg in een ovenschaal en pak hem in met aluminiumfolie. Plaats nu de ovenschaal in de oven en zet de oven op 200 ºC let op, je hoeft de oven niet voor te verwarmen. Wacht nu 40-45 minuten en haal het aluminiumfolie eraf. Laat nu het brood nog 5-10 minuten goudbruin afbakken. Nu is het klaar om lekker op te eten, kaas en jam zijn mijn favoriet!

En klaar is je brood, eetsmakelijk! Hebben jullie al plannen voor het weekend gemaakt?

Dit rececpt komt oorspronkelijk van The Teenage Foodies

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

  • Reply
    Lotte
    2 juli 2014 at 06:30

    Mmmm, vers brood is altijd zo lekker! Lijkt me heel leuk om eens zelf te maken, en niet eens zo moeilijk met dit recept.

  • Reply
    Laura
    2 juli 2014 at 06:48

    Wat een makkelijke manier om zelf brood te bakken! Lijkt me heerlijk zo vers brood in het weekend! :)

  • Reply
    MySimplySpecial
    2 juli 2014 at 07:28

    Dat ziet er lekker uit! Ik moet ook maar weer eens brood gaan bakken.

  • Reply
    ceetje78
    2 juli 2014 at 07:29

    Hij is goed gelukt zeg! Mij lukt het op één of andere manier nooit goed…

  • Reply
    Beautydagboek
    2 juli 2014 at 07:42

    Mmmmm….lekker! Vers brood bakken is echt heerlijk :).

  • Reply
    chucky1012
    2 juli 2014 at 07:53

    Mmmmmm dat ziet er lekker uit! Wat leuk dat je hier veel diverse recepten laat zien ;-)

    Mooie dag Xoxo

  • Reply
    mywickedweirdlife
    2 juli 2014 at 09:48

    Lekker hoor zelf brood bakken!

  • Reply
    beautyforgirls
    2 juli 2014 at 10:04

    Ziet er lekker uit.
    Liefs, xxx

  • Reply
    olga (teamconfetti)
    2 juli 2014 at 10:12

    Mmm, ziet er heel lekker en leuk uit, zo met die streepjes :)
    Bijzonder dat het niet hoeft te rijzen, ik dacht dat dat altijd moest als ergens gist in ging. Maar then again, ik heb nog nooit brood gemaakt…

  • Reply
    milou | Shimmer-Pie
    2 juli 2014 at 10:19

    Hmm, ziet er heel lekker uit zeg. Ik hou ook van eigen brood maken!

  • Reply
    Derieke
    2 juli 2014 at 11:03

    Lekker!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    2 juli 2014 at 11:06

    Niks is zo lekker als een warm versgebakken broodje, hmm!

  • Reply
    Meike
    2 juli 2014 at 11:19

    Lijkt me lekker! Misschien ga ik het recept wel gebruiken, maar dan met glutenvrij meel.

  • Reply
    Yvonne
    2 juli 2014 at 13:28

    Je hoeft dit brooddeeg dus niet te laten rijzen voordat je het in de oven doet? Handig! Ik heb een broodbakmachine. Reuze handig! Kun je er dankzij een progamma ’s avonds alles in gooien en de volgende ochtend heb je vers gebakken brood.

  • Reply
    Manon
    2 juli 2014 at 13:48

    Dat ziet er wel lekker uit!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    2 juli 2014 at 13:59

    Deze ga ik misschien wel eens proberen!

  • Reply
    alexaslovelyworld
    2 juli 2014 at 14:47

    Ziet er lekker uit!

  • Reply
    Jana
    2 juli 2014 at 20:00

    Mmm..lekker vers brood :D x

  • Reply
    Amy
    2 juli 2014 at 22:18

    Ziet er heel leuk uit alleen al! Vers brood is zo lekker

  • Laat een reactie achter