Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Weekendbrood

We moeten helaas nog eventjes wachten op het weekend, maar niets is zo lekker als vroeg wakker worden en een vers brood te eten met bijvoorbeeld wat kaas of jam. Wist je dat een brood helemaal niet zo moeilijk zelf te maken is. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel gemakkelijk dit lekkere weekendbrood kan maken.

Wat heb je nodig?

– 305 gram meel of bloem
– 175 ml warm water
– 20 ml olijfolie
– 1/2 theelepel fijn zout
– 3 theelepels gist

Mix de meel, zout en gist in een kom. Voeg daarna het water en de olijfolie toe. Kneed het deeg voor 15 minuten met de handen of 10 minuten met een mixer (deeghaken) tot het deeg glad en elastisch is. Snijd een paar lijnen in het deeg op welke manier dan ook (wees creatief). Leg het deeg in een ovenschaal en pak hem in met aluminiumfolie. Plaats nu de ovenschaal in de oven en zet de oven op 200 ºC let op, je hoeft de oven niet voor te verwarmen. Wacht nu 40-45 minuten en haal het aluminiumfolie eraf. Laat nu het brood nog 5-10 minuten goudbruin afbakken. Nu is het klaar om lekker op te eten, kaas en jam zijn mijn favoriet!

En klaar is je brood, eetsmakelijk! Hebben jullie al plannen voor het weekend gemaakt?

Dit rececpt komt oorspronkelijk van The Teenage Foodies

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

  1. Mmm, ziet er heel lekker en leuk uit, zo met die streepjes :)
    Bijzonder dat het niet hoeft te rijzen, ik dacht dat dat altijd moest als ergens gist in ging. Maar then again, ik heb nog nooit brood gemaakt…

  2. Je hoeft dit brooddeeg dus niet te laten rijzen voordat je het in de oven doet? Handig! Ik heb een broodbakmachine. Reuze handig! Kun je er dankzij een progamma ’s avonds alles in gooien en de volgende ochtend heb je vers gebakken brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *