Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Vruchtenbrood met noten

Het is bijna Pasen en daarom wilde mijn moeder een lekker brood met gedroogde vruchten en noten maken. Leuk, dan konden we daar een recept voor maken op de website! Het is ideaal voor Pasen en ook nog eens erg lekker. Ik deel mama’s zelfbedachte en makkelijk recept.

Wat heb je nodig?

– broodmix
– rozijnen
– abrikozen
– pruimen
– amandelen
– walnoten
– 20 gram boter
– 275 ml water

De vruchten zijn allemaal gedroogd die we hebben gebruikt, wel ze van te voren wel eventjes!

Voor we gaan beginnen snijden we de nootjes en vruchten in kleine stukjes, dit eet een stuk fijner! Ook wellen we de vruchten 10 minuutjes – of langer – in water.

Daarna gaan we met het deeg aan de slag. We maken eerst het deeg door een pak Koopmans mix met de boter en het water te mengen en dit goed te kneden. Laat dit vervolgens 10 minuten rijzen en voeg dan de vruchten aan het beslag toe.

Breng je brood op vorm hoe jij hem wilt hebben en laat hem vervolgens weer 45 minuten rijzen afgedekt met plastic. Wij hebben het ook nog lekker in het zonnetje gelegd. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.

Bak het brood gaar gedurende 25 minuten op 200 graden. Omdat onze rozijntjes niet helemaal goed volgezogen waren, waren ze helaas een beetje verkoolt, daar moet je dus wel goed op letten. Omdat deze niet lekker waren hebben we deze van de bovenkant af gehaald, zonde! Maar een goede tip voor jullie.

En dit is hem dan, het heerlijke notenbrood! Ideaal voor het Pasen voor bij de brunch! Tipje, snijd het in plakjes en eet het op met een laagje roomboter! Wij vonden het brood echt heerlijk, desondanks dat ik niet van noten houd!

Wees trouwens niet te zuinig met de vulling. Door het rijzen zet het brood behoorlijk uit waardoor de vulling ook minder lijkt dan eerst. Je mag dus in het begin best wel wat vulling toevoegen als je dit lekker vind! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. Oaahh geweldig! Ik lees niet heel veel make-up artikelen meer op de blogs, maar ik vind het zo super dat je ook heerlijke recepten plaatst! Zo fijn! Altijd mooie foto’s, fijn geschreven en natuurlijk superlekkere recepten. Dit brood ga ik onthouden, want wat een pareltje ♡

    Liefs Marieke

    1. Ik merk dat food ontzettend goed bekeken wordt en ik vind het ontzettend leuk om te doen! Dus woensdag en zondag staat er altijd een food artikel klaar :)

  2. Mmm.. ziet er heerlijk uit! Ik houd heel erg van nootjes en rozijnen dus lijkt me een perfecte combinatie, haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *