Recept: Vruchtenbrood met noten

Het is bijna Pasen en daarom wilde mijn moeder een lekker brood met gedroogde vruchten en noten maken. Leuk, dan konden we daar een recept voor maken op de website! Het is ideaal voor Pasen en ook nog eens erg lekker. Ik deel mama’s zelfbedachte en makkelijk recept.

Wat heb je nodig?

– broodmix
– rozijnen
– abrikozen
– pruimen
– amandelen
– walnoten
– 20 gram boter
– 275 ml water

De vruchten zijn allemaal gedroogd die we hebben gebruikt, wel ze van te voren wel eventjes!

Voor we gaan beginnen snijden we de nootjes en vruchten in kleine stukjes, dit eet een stuk fijner! Ook wellen we de vruchten 10 minuutjes – of langer – in water.

Daarna gaan we met het deeg aan de slag. We maken eerst het deeg door een pak Koopmans mix met de boter en het water te mengen en dit goed te kneden. Laat dit vervolgens 10 minuten rijzen en voeg dan de vruchten aan het beslag toe.

Breng je brood op vorm hoe jij hem wilt hebben en laat hem vervolgens weer 45 minuten rijzen afgedekt met plastic. Wij hebben het ook nog lekker in het zonnetje gelegd. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.

Bak het brood gaar gedurende 25 minuten op 200 graden. Omdat onze rozijntjes niet helemaal goed volgezogen waren, waren ze helaas een beetje verkoolt, daar moet je dus wel goed op letten. Omdat deze niet lekker waren hebben we deze van de bovenkant af gehaald, zonde! Maar een goede tip voor jullie.

En dit is hem dan, het heerlijke notenbrood! Ideaal voor het Pasen voor bij de brunch! Tipje, snijd het in plakjes en eet het op met een laagje roomboter! Wij vonden het brood echt heerlijk, desondanks dat ik niet van noten houd!

Wees trouwens niet te zuinig met de vulling. Door het rijzen zet het brood behoorlijk uit waardoor de vulling ook minder lijkt dan eerst. Je mag dus in het begin best wel wat vulling toevoegen als je dit lekker vind! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

 

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

  • Reply
    chucky1012
    16 april 2014 at 15:09

    Dat speciale brood ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Dita
    16 april 2014 at 16:28

    oeh lekker!

  • Reply
    elegantic
    16 april 2014 at 16:29

    Hmm, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Paola
    16 april 2014 at 16:33

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    beautybysandra
    16 april 2014 at 16:35

    Zelf ben ik niet zo van de noten dus dit is niks voor mij…

  • Reply
    Marloes
    16 april 2014 at 16:37

    Ziet er lekker uit!

  • Reply
    Marieke
    16 april 2014 at 16:38

    Oaahh geweldig! Ik lees niet heel veel make-up artikelen meer op de blogs, maar ik vind het zo super dat je ook heerlijke recepten plaatst! Zo fijn! Altijd mooie foto’s, fijn geschreven en natuurlijk superlekkere recepten. Dit brood ga ik onthouden, want wat een pareltje ♡

    Liefs Marieke

    • Reply
      Aranka
      16 april 2014 at 17:02

      Ik merk dat food ontzettend goed bekeken wordt en ik vind het ontzettend leuk om te doen! Dus woensdag en zondag staat er altijd een food artikel klaar :)

  • Reply
    MySimplySpecial
    16 april 2014 at 16:57

    Heerlijk!

  • Reply
    xkarlijnnxx
    16 april 2014 at 17:42

    Mmm.. ziet er heerlijk uit! Ik houd heel erg van nootjes en rozijnen dus lijkt me een perfecte combinatie, haha :)

  • Reply
    Manon Boerakker
    16 april 2014 at 18:05

    hmmmm dat ziet er lekker uit

  • Reply
    Beau
    16 april 2014 at 18:39

    Yummy! Dit ga ik nog een keer proberen :-)

  • Reply
    mywickedweirdlife
    17 april 2014 at 08:36

    ziet er heel leuk uit! en heel lekker!

  • Reply
    Ines
    19 april 2014 at 16:49

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Danielle Springer
    23 april 2014 at 10:10

    Dat ziet er toch wel heel erg lekker uit!

  • Laat een reactie achter