Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Verse groentesoep met ballen

Recept: Verse Gevulde Groentesoep met ballen

Als ik iets lekker vind in de winter is het een grote kom met verse groentesoep met ballen. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn moeder de lekkerste groentesoep maakt en natuurlijk is dit recept dan ook geïnspireerd op haar groentesoep. Ik dacht dat het altijd heel erg lastig was om te maken, maar met een paar minuten staat deze soep te pruttelen!

Wat je heb je nodig?

Voor de soep:

 • 1,5 liter water
 • 2 bouillon blokjes (of 4 van die kleine van Maggi)
 • 1 groente bouillon blokje
 • peper en zout
 • soepgroente (vers of uit zak)
 • 2 handjes vermicelli

Voor de gehaktballetjes:

 • 200 gram gehakt
 • peper
 • zout
 • gehakt kruiden
 • flinke scheut ketjap

Recept: Verse Gevulde Groentesoep met ballen

Breng als eerst het water aan de kook en doe hier de bouillon in. Ondertussen gaan we beginnen met de gehaktballetjes draaien. Je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen maar daar vind ik geen smaak aan zitten dus draai ze altijd zelf. Ik kruid het gehakt (ik kies zelf altijd mager gehakt) met peper, zout, gehakt kruiden en een flinke scheut ketjap. Natuurlijk ben je vrij je gehaktballetjes naar eigen smaak te kruiden. Vervolgens kneed ik het gehakt goed door elkaar en draai en balletjes van ongeveer een centimeter doorsnede. Deze gooi ik na het draaien meteen in de pan.

Na het draaien van de ballen voeg ik de (kant en klare) soepgroente toe. Omdat wij maar met z’n tweeën zijn is zo een grote zak met soepgroente vaak te veel dus gebruik maar de helft van de zak, de andere helft vries ik in voor een volgende keer. Na de soepgroente voeg ik ook nog twee handen met vermicelli toe aan te soep. Ik laat de soep op hoog vuur staan tot dat het begint te koken en draai hem daarna naar laag vuur. Omdat ik wil dat mijn groente lekker zacht wordt laat ik hem nog even een kwartiertje doorkoken, maar hou je van knapperige groente dan kan je hem eerder van het fornuis halen.

Recept: Verse Gevulde Groentesoep met ballen

En klaar is je groentesoep die echt heel erg simpel te maken is maar heerlijk smaakt. Je kunt de soep een dag of twee drie bewaren in de koelkast of zelfs invriezen mocht je het niet meteen op krijgen. Ik heb in ieder geval alweer zin in een lekker bakje soep, jullie?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *