Search
Close this search box.

Recept: Tonijn hapjes

Een paar maanden geleden was ik gezellig op een meidenavond en iedereen bracht iets mee om te snaaien. Debby bracht deze heerlijke tonijn hapjes mee en we waren allemaal meteen verkocht, wat waren deze heerlijk! Vandaar dat ik deze tonijn hapjes ook heb gemaakt voor de verjaardag van mijn vader met het recept van Debby. Succes gegarandeerd op een verjaardag!
Boodschappenlijstje:
– 6 plakjes bladerdeeg
– 1 blikje tonijn in water
– half pakje paturain
– een klein uitje
– 1 eetlepel sambal
– snufje peper en zout
Hoe ga je te werk?
  1. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  2. Giet de tonijn af in een vergiet.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Doe nu alles bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar. Er mag wel iets water in blijven zitten, anders worden de hapjes droog.
  5. Snij de bladerdeeg bladen door midden.
  6. Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  7. Leg bakpapier op de bakplaat.
  8. De nu de tonijn op de ene helft van het stukje bladerdeeg.
  9. Vouw hem dubbel en druk hem dicht met een vorkje.
  10. Voor een mooie bruine laag kan je nog een losgeklopt ei erover heen strijken.
  11. Bak de hapjes vervolgens 20 minuten gaar.
En klaar zijn je hapjes, een prima formaat voor op een verjaardag, feestje of andere gelegenheid. Succes heb je zeker weten met deze heerlijke hapjes en ze zijn ontzettend makkelijk te maken. Je kan ze eventueel wat pittiger maken met wat meer sambal.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Mmmm, ziet er lekker uit, denk dat ik het straks ga proberen!

    Kan je er denk je ook kaas bij doen, of wordt dat niet lekker?

    X

  2. Ik lust geen tonijn, dat is wel jammer. Maar dit doet me een beetje denken aan een soort loempia/ravioli dingen. En dat trucje met de vork kende ik al, dat is echt handig haha.

  3. Oh yummie, dat ziet er lekker uit. Ik ben gek op tonijn! Ik had ook een vraagje over de bamboo kwastenset van Zoeva, die heb je ook toch? :) Ik zit er over na te denken om deze te bestellen maar ik twijfel over Bamboo of de Very Croc. Zit er een blending kwast in de Bamboo set?

  4. Ik heb hem dit weekend gemaakt, en dit recept is heerlijk. Binnenkort heb ik de verjaardag van mijn zoontje en dan komt dit hapje zeker weer op tafel :-)

Laat een antwoord achter aan Axelle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *