Recept: Stroopwafeltaart

 photo Stroopwafeltaart7_zps33e534c0.png

Vorige week was mijn moeder jarig en we maken eigenlijk altijd zelfgemaakte taart met een beetje hulp van een pakje. Vorige verjaardag hadden we een negerzoenentaart die ook heel goed in de smaak viel, dus dit keer probeerden we een stroopwafeltaart uit! Het is echt ontzettend makkelijk om te maken en zeker een succes. Kijk snel verder voor de watertandend recept!

 photo Stroopwafeltaart_zps1af8b857.png

Wat heb je nodig?

– Mix voor kruimelbodem
– 2 pakjes stroopwafels
– 400 ml slagroom
– 400 gram monchou
– 2 zakjes vanille suiker
– 1 zakje klop-fix
– 1 tl kaneel
– 60 gram boter

Je kan natuurlijk ook zelf de bodem maken van koekjes, maar wij vonden dit sneller en net zo lekker.

 photo Stroopwafeltaart1_zps9d27dd29.png

Begin eerst met het smelten van de boter. Ondertussen pak je de springvorm en bedek daarvan de onderkant met bakpapier. Wanneer de boter gesmolten is voeg je daar de kruimelmix aan toe en roert het goed door. Daarna bedek je de bodem van de spingvorm er mee en strijkt het goed glad en zet het vervolgens in de koelkast om weer hard te worden. Terwijl de bodem in de koelkast staat gaan we verder met het snijden van de stroopwafels, dit moet allemaal in kleine stukjes. Wij gebruikten een groot pakje stroopwafels voor door het beslag en een stuk of 5 stroopwafels voor de bovenkant als versiering. Zorg in de winkel dat je zachte stroopwafels hebt, je hebt soms ook van die keiharde, die zijn niet echt geschikt voor dit recept.

 photo Stroopwafeltaart2_zps64003446.png

Vervolgens gaan we verder met de vulling. Klop eerst de slagroom goed stijf met een zakje klop-fix. Als de slagroom stijf is kan de kaneel, monchou en vanille suiker erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar heen tot een glad geheel. Voeg nu al roerend de stroopwafelstukjes door het beslag heen. Laat wel wat over voor de bovenkant als de taart klaar is.

 photo Stroopwafeltaart3_zpsd565dcf4.png

Schep nu alles over naar de springvorm als de bodem echt goed hard is. Het mengsel is best wel stijf dus je kan daardoor makkelijk de bodem beschadigen. Daarna kan het weer de koelkast in voor 2 uur – of langer -.

 photo Stroopwafeltaart4_zps1645af14.png

Als de taart goed stijf is kunnen de stroopwafelkruimels op de bovenkant om de taart helemaal af te maken en klaar is je taart! Tipje, haal hem wel van te voren uit de koelkast als je hem wilt gaan eten, de stroop is dan keihard geworden en eet niet echt prettig.

 photo Stroopwafeltaart5_zps438191ac.png

 photo Stroopwafeltaart6_zps322b3c60.png

 photo Stroopwafeltaart8_zps120f782c.png

 photo Stroopwafeltaart9_zps636588a7.png

Met het snijden van de taart hou er dan rekening mee dat de taart enorm machtig is, kleinere stukjes mag dus best!

 photo Stroopwafeltaart10_zpsdeabf7af.png

Eetsmakelijk! Ik weet zeker dat deze heerlijk zoete taart een succes wordt op elke verjaardag en hij is ook nog eens vrij makkelijk te maken, hij kan bijna niet mislukken!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

  • Reply
    Jennifer
    20 augustus 2014 at 15:03

    Hmm! Ziet er lekker uit! Als ik stroopwafels in huis haal voor een taart halen die de taart niet eens denk ik, ñom nom!

  • Reply
    Anneloes
    20 augustus 2014 at 15:03

    Omg! Die ga ik even bookmarken voor de verjaardag van mijn vriend. Hij is gék op stroopwafels <3

  • Reply
    MySimplySpecial
    20 augustus 2014 at 15:16

    Dat lijkt me een heerlijke taart!

  • Reply
    Fenna
    20 augustus 2014 at 15:18

    Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Caroline
    20 augustus 2014 at 15:23

    Wow, ziet er heel lekker uit! Deze ga ik opslaan, mijn vriend is gek op alles wat met stroopwafels te maken heeft :D

  • Reply
    beautyforgirls
    20 augustus 2014 at 15:30

    Ziet er heerlijk uit.
    Liefs, xxx

  • Reply
    Jessica
    20 augustus 2014 at 15:46

    Oh my, dat ziet er heerlijk uit!!

  • Reply
    beautydiarynl
    20 augustus 2014 at 16:01

    Oh my god, delicious!!!!

  • Reply
    Marloes
    20 augustus 2014 at 16:13

    Oeh lala, ziet er heerlijk uit zeg!

  • Reply
    Eva Realitijd
    20 augustus 2014 at 17:16

    Ohhh dit ziet er hemels uit!!! Must try – ik sla deze even op ;)

  • Reply
    Linda / Oh My Beauty
    20 augustus 2014 at 17:18

    Ooh, dit lijkt me heerlijk! Dank je voor het recept!

  • Reply
    Sanne
    20 augustus 2014 at 17:44

    Oeh lekker zeg! Zou je de monchou ook kunnen vervangen voor iets anders denk je?

  • Reply
    Tessa
    20 augustus 2014 at 17:49

    Deze taart ziet er zo goddelijk uit! Ik wil hem echt maken en eten natuurlijk!
    Liefs, Tessa

  • Reply
    charile
    20 augustus 2014 at 18:03

    Jummie :D

  • Reply
    Roos
    20 augustus 2014 at 18:04

    Hmm, dat ziet er echt heel lekker uit! Ik ga m onthouden voor als ik n keer lekkere taart wil maken.

  • Reply
    Beau
    20 augustus 2014 at 18:32

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Denise
    20 augustus 2014 at 18:53

    Oh my god! Wat doe je me aaan, haha! Nu moet en zal ik dit recept natuurlijk ook proberen

  • Reply
    Bianca
    20 augustus 2014 at 19:03

    Het ziet er weer erg lekker uit! x

  • Reply
    femketje
    20 augustus 2014 at 19:13

    lijkt me echt delish :D

  • Reply
    inspiredbylifee
    20 augustus 2014 at 20:47

    Ziet er heerlijk uit

  • Reply
    lucindainwonderland
    20 augustus 2014 at 21:02

    Krijg je toch spontaan een rammelende maag van? Oef! xxx Lucinda

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    20 augustus 2014 at 22:15

    Wow, hoe lekker ziet dit er uit???

  • Reply
    Miss happinez
    20 augustus 2014 at 22:25

    Dat ziet er verrukkelijk uit!

  • Reply
    Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
    21 augustus 2014 at 08:01

    Hmmm wat onwijs lekker! Ik vind je recepten echt elke keer weer ongelooflijk leuk om te zien en te lezen, echt fijne tips en dit is ook weer een recept waardoor ik gelijk de keuken in wil duiken :D Super!

  • Reply
    elisewuyts
    21 augustus 2014 at 10:44

    Hmmm Aranka, die recepten van je! Allemaal opgeslagen op m’n computer om een keer te testen, en deze taart staat bovenaan.

  • Reply
    lonnie101
    21 augustus 2014 at 16:32

    Hmm klinkt heel goed! Die ga ik zeker eens maken.

  • Reply
    chucky1012
    21 augustus 2014 at 20:15

    Mmmm…. dat ziet er zo lekker uit ;-)

  • Reply
    Lenneke
    21 augustus 2014 at 21:52

    Wat een leuk recept! Die ga ik volgende week maken voor mijn verjaardag :D

  • Reply
    Jill
    21 augustus 2014 at 22:57

    Ziet er echt super heeeeeeeeeeeerlijk uit!

  • Reply
    anouk
    22 augustus 2014 at 16:54

    Dit ziet er echt té lekker uit. Nu heb ik zin in stroopwafels…..

  • Reply
    Mandy
    23 augustus 2014 at 10:38

    Ziet er super lekker uit! We gaan deze ook maken. Mag ik vragen waar je de mix voor kruimelbodem hebt gekocht? Onze lokale supermarkt heeft deze niet.

    • Reply
      Aranka
      6 september 2014 at 15:25

      Gewoon bij de supermarkt, het staat tussen de bakproducten!

  • Reply
    Gerrie
    30 oktober 2017 at 21:42

    je zou denk ik ook gewoon koekkruimels van de stroopwafelkraam op de markt kunnen gebruiken….

  • Laat een antwoord achter aan Fenna Annuleer