Vorige week was mijn moeder jarig en we maken eigenlijk altijd zelfgemaakte taart met een beetje hulp van een pakje. Vorige verjaardag hadden we een negerzoenentaart die ook heel goed in de smaak viel, dus dit keer probeerden we een stroopwafeltaart uit! Het is echt ontzettend makkelijk om te maken en zeker een succes. Kijk snel verder voor de watertandend recept!
Wat heb je nodig?
– Mix voor kruimelbodem
– 2 pakjes stroopwafels
– 400 ml slagroom
– 400 gram monchou
– 2 zakjes vanille suiker
– 1 zakje klop-fix
– 1 tl kaneel
– 60 gram boter
Je kan natuurlijk ook zelf de bodem maken van koekjes, maar wij vonden dit sneller en net zo lekker.
Begin eerst met het smelten van de boter. Ondertussen pak je de springvorm en bedek daarvan de onderkant met bakpapier. Wanneer de boter gesmolten is voeg je daar de kruimelmix aan toe en roert het goed door. Daarna bedek je de bodem van de spingvorm er mee en strijkt het goed glad en zet het vervolgens in de koelkast om weer hard te worden. Terwijl de bodem in de koelkast staat gaan we verder met het snijden van de stroopwafels, dit moet allemaal in kleine stukjes. Wij gebruikten een groot pakje stroopwafels voor door het beslag en een stuk of 5 stroopwafels voor de bovenkant als versiering. Zorg in de winkel dat je zachte stroopwafels hebt, je hebt soms ook van die keiharde, die zijn niet echt geschikt voor dit recept.
Vervolgens gaan we verder met de vulling. Klop eerst de slagroom goed stijf met een zakje klop-fix. Als de slagroom stijf is kan de kaneel, monchou en vanille suiker erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar heen tot een glad geheel. Voeg nu al roerend de stroopwafelstukjes door het beslag heen. Laat wel wat over voor de bovenkant als de taart klaar is.
Schep nu alles over naar de springvorm als de bodem echt goed hard is. Het mengsel is best wel stijf dus je kan daardoor makkelijk de bodem beschadigen. Daarna kan het weer de koelkast in voor 2 uur – of langer -.
Als de taart goed stijf is kunnen de stroopwafelkruimels op de bovenkant om de taart helemaal af te maken en klaar is je taart! Tipje, haal hem wel van te voren uit de koelkast als je hem wilt gaan eten, de stroop is dan keihard geworden en eet niet echt prettig.
Met het snijden van de taart hou er dan rekening mee dat de taart enorm machtig is, kleinere stukjes mag dus best!
Eetsmakelijk! Ik weet zeker dat deze heerlijk zoete taart een succes wordt op elke verjaardag en hij is ook nog eens vrij makkelijk te maken, hij kan bijna niet mislukken!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
33 reacties
Jennifer
20 augustus 2014 at 15:03Hmm! Ziet er lekker uit! Als ik stroopwafels in huis haal voor een taart halen die de taart niet eens denk ik, ñom nom!
Anneloes
20 augustus 2014 at 15:03Omg! Die ga ik even bookmarken voor de verjaardag van mijn vriend. Hij is gék op stroopwafels <3
MySimplySpecial
20 augustus 2014 at 15:16Dat lijkt me een heerlijke taart!
Fenna
20 augustus 2014 at 15:18Lijkt me heerlijk!
Caroline
20 augustus 2014 at 15:23Wow, ziet er heel lekker uit! Deze ga ik opslaan, mijn vriend is gek op alles wat met stroopwafels te maken heeft :D
beautyforgirls
20 augustus 2014 at 15:30Ziet er heerlijk uit.
Liefs, xxx
Jessica
20 augustus 2014 at 15:46Oh my, dat ziet er heerlijk uit!!
beautydiarynl
20 augustus 2014 at 16:01Oh my god, delicious!!!!
Marloes
20 augustus 2014 at 16:13Oeh lala, ziet er heerlijk uit zeg!
Eva Realitijd
20 augustus 2014 at 17:16Ohhh dit ziet er hemels uit!!! Must try – ik sla deze even op ;)
Linda / Oh My Beauty
20 augustus 2014 at 17:18Ooh, dit lijkt me heerlijk! Dank je voor het recept!
Sanne
20 augustus 2014 at 17:44Oeh lekker zeg! Zou je de monchou ook kunnen vervangen voor iets anders denk je?
Tessa
20 augustus 2014 at 17:49Deze taart ziet er zo goddelijk uit! Ik wil hem echt maken en eten natuurlijk!
Liefs, Tessa
charile
20 augustus 2014 at 18:03Jummie :D
Roos
20 augustus 2014 at 18:04Hmm, dat ziet er echt heel lekker uit! Ik ga m onthouden voor als ik n keer lekkere taart wil maken.
Beau
20 augustus 2014 at 18:32Ziet er echt heerlijk uit!
Denise
20 augustus 2014 at 18:53Oh my god! Wat doe je me aaan, haha! Nu moet en zal ik dit recept natuurlijk ook proberen
Bianca
20 augustus 2014 at 19:03Het ziet er weer erg lekker uit! x
femketje
20 augustus 2014 at 19:13lijkt me echt delish :D
inspiredbylifee
20 augustus 2014 at 20:47Ziet er heerlijk uit
lucindainwonderland
20 augustus 2014 at 21:02Krijg je toch spontaan een rammelende maag van? Oef! xxx Lucinda
Elsbet | La Vie Pure
20 augustus 2014 at 22:15Wow, hoe lekker ziet dit er uit???
Miss happinez
20 augustus 2014 at 22:25Dat ziet er verrukkelijk uit!
Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
21 augustus 2014 at 08:01Hmmm wat onwijs lekker! Ik vind je recepten echt elke keer weer ongelooflijk leuk om te zien en te lezen, echt fijne tips en dit is ook weer een recept waardoor ik gelijk de keuken in wil duiken :D Super!
elisewuyts
21 augustus 2014 at 10:44Hmmm Aranka, die recepten van je! Allemaal opgeslagen op m’n computer om een keer te testen, en deze taart staat bovenaan.
lonnie101
21 augustus 2014 at 16:32Hmm klinkt heel goed! Die ga ik zeker eens maken.
chucky1012
21 augustus 2014 at 20:15Mmmm…. dat ziet er zo lekker uit ;-)
Lenneke
21 augustus 2014 at 21:52Wat een leuk recept! Die ga ik volgende week maken voor mijn verjaardag :D
Jill
21 augustus 2014 at 22:57Ziet er echt super heeeeeeeeeeeerlijk uit!
anouk
22 augustus 2014 at 16:54Dit ziet er echt té lekker uit. Nu heb ik zin in stroopwafels…..
Mandy
23 augustus 2014 at 10:38Ziet er super lekker uit! We gaan deze ook maken. Mag ik vragen waar je de mix voor kruimelbodem hebt gekocht? Onze lokale supermarkt heeft deze niet.
Aranka
6 september 2014 at 15:25Gewoon bij de supermarkt, het staat tussen de bakproducten!
Gerrie
30 oktober 2017 at 21:42je zou denk ik ook gewoon koekkruimels van de stroopwafelkraam op de markt kunnen gebruiken….