Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Stroopwafeltaart

 photo Stroopwafeltaart7_zps33e534c0.png

Vorige week was mijn moeder jarig en we maken eigenlijk altijd zelfgemaakte taart met een beetje hulp van een pakje. Vorige verjaardag hadden we een negerzoenentaart die ook heel goed in de smaak viel, dus dit keer probeerden we een stroopwafeltaart uit! Het is echt ontzettend makkelijk om te maken en zeker een succes. Kijk snel verder voor de watertandend recept!

 photo Stroopwafeltaart_zps1af8b857.png

Wat heb je nodig?

– Mix voor kruimelbodem
– 2 pakjes stroopwafels
– 400 ml slagroom
– 400 gram monchou
– 2 zakjes vanille suiker
– 1 zakje klop-fix
– 1 tl kaneel
– 60 gram boter

Je kan natuurlijk ook zelf de bodem maken van koekjes, maar wij vonden dit sneller en net zo lekker.

 photo Stroopwafeltaart1_zps9d27dd29.png

Begin eerst met het smelten van de boter. Ondertussen pak je de springvorm en bedek daarvan de onderkant met bakpapier. Wanneer de boter gesmolten is voeg je daar de kruimelmix aan toe en roert het goed door. Daarna bedek je de bodem van de spingvorm er mee en strijkt het goed glad en zet het vervolgens in de koelkast om weer hard te worden. Terwijl de bodem in de koelkast staat gaan we verder met het snijden van de stroopwafels, dit moet allemaal in kleine stukjes. Wij gebruikten een groot pakje stroopwafels voor door het beslag en een stuk of 5 stroopwafels voor de bovenkant als versiering. Zorg in de winkel dat je zachte stroopwafels hebt, je hebt soms ook van die keiharde, die zijn niet echt geschikt voor dit recept.

 photo Stroopwafeltaart2_zps64003446.png

Vervolgens gaan we verder met de vulling. Klop eerst de slagroom goed stijf met een zakje klop-fix. Als de slagroom stijf is kan de kaneel, monchou en vanille suiker erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar heen tot een glad geheel. Voeg nu al roerend de stroopwafelstukjes door het beslag heen. Laat wel wat over voor de bovenkant als de taart klaar is.

 photo Stroopwafeltaart3_zpsd565dcf4.png

Schep nu alles over naar de springvorm als de bodem echt goed hard is. Het mengsel is best wel stijf dus je kan daardoor makkelijk de bodem beschadigen. Daarna kan het weer de koelkast in voor 2 uur – of langer -.

 photo Stroopwafeltaart4_zps1645af14.png

Als de taart goed stijf is kunnen de stroopwafelkruimels op de bovenkant om de taart helemaal af te maken en klaar is je taart! Tipje, haal hem wel van te voren uit de koelkast als je hem wilt gaan eten, de stroop is dan keihard geworden en eet niet echt prettig.

 photo Stroopwafeltaart5_zps438191ac.png

 photo Stroopwafeltaart6_zps322b3c60.png

 photo Stroopwafeltaart8_zps120f782c.png

 photo Stroopwafeltaart9_zps636588a7.png

Met het snijden van de taart hou er dan rekening mee dat de taart enorm machtig is, kleinere stukjes mag dus best!

 photo Stroopwafeltaart10_zpsdeabf7af.png

Eetsmakelijk! Ik weet zeker dat deze heerlijk zoete taart een succes wordt op elke verjaardag en hij is ook nog eens vrij makkelijk te maken, hij kan bijna niet mislukken!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

  1. Ziet er super lekker uit! We gaan deze ook maken. Mag ik vragen waar je de mix voor kruimelbodem hebt gekocht? Onze lokale supermarkt heeft deze niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *