Recept: Stroopwafelcake

 photo Stroopwafelcake4_zpsnlvt04gh.png

Vanmiddag en vanavond komt er bezoek, kittenbezoek. Omdat ik eigenlijk nog wat wilde bakken was dit eigenlijk hét moment om een lekkere cake te bakken. Die kan ik anders ook wel bakken, maar met z’n tweeën komt die niet zo snel op en met visite natuurlijk wel. En stiekem vind ik het altijd leuk iets wat zelf gemaakt is voor te schotelen. Als ik dan een complimentje krijg dat het lekker heeft gesmaakt ben ik weer blij.

 photo Stroopwafelcake_zps3klkc95g.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram zachte roomboter
  • 3 eieren
  • zakje vanille suiker
  • half zakje bakpoeder
  • 8 stroopwafels

 photo Stroopwafelcake1_zpshc1dzvai.png

We beginnen met het mixen van alle ingredienten, behalve de stroopwafels. Zorg ervoor dat de boter lekker zacht is geworden op kamertemperatuur, anders wil het beslag niet lekker zacht worden. Is je boter nog niet zacht genoeg? Doe het dan even in de magnetron op een laag wattage zodat het wat zachter wordt – het moet niet smelten -.

 photo Stroopwafelcake2_zps0ljg9zvq.png

Daarna hakken we de stroopwafels in stukjes. Zorg ervoor dat je in de winkel al even checkt of de wafels een beetje zacht zijn. Soms heb je ook stroopwafels die keihard van stuk zijn, die zijn niet echt ideaal. En ook niet lekker, vind ik zelf. Ik gebruik voor dit recept 8 stroopwafels.

 photo Stroopwafelcake3_zpsaryypwcn.png

Meng daarna de stukjes stroopwafel door het beslag heen en houd een paar stukjes over voor de bovenkant van de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake daarna 60 minuten af. Check wel even of hij gaar is met een satéprikker. Als hij niet gaar is moet hij nog wat langer in de oven.

 photo Stroopwafelcake8_zpscxs95qy3.png

 photo Stroopwafelcake4_zpsnlvt04gh.png

En daarna komt een prachtige goudbruine cake uit de boven die héérlijk ruikt. De stroop is wat gaan lopen over de cake heen door de warmte maar het heeft ook wel weer iets.

 photo Stroopwafelcake9_zpsxpe7sjug.png

 photo Stroopwafelcake5_zpsmnv4g5iq.png

Let er wel op dat de stukjes stroop op de bovenkant hard zijn geworden. Hier moet je dus voorzichtig mee zijn met het eten en aansnijden. Ze zijn niet keihard, maar wel lekker knapperig geworden.

 photo Stroopwafelcake10_zpsqhdbssc2.png

 photo Stroopwafelcake6_zpsbgx1vq2m.png

Van de stukjes wafel zie je niet zoveel meer terug in de cake, maar de stukken stroop nog wel! Dat geeft een speels en leuk effect als je de cake in plakken snijdt.

 photo Stroopwafelcake7_zpsdr4cesit.png

De cake is zeker een succes, helemaal als je van zoet houdt. De knapperige korst maakt het wat mij betreft ook helemaal af. Tegenwoordig kun je allemaal hippe bakmixen kopen voor stroopwafelcakes, maar beter maak je hem gewoon zelf. Wellicht is dit nog goedkoper en lekkerder ook! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

  • Reply
    manon
    24 juni 2015 at 15:30

    Oh wat lekker zeg! Dit recept ga ik opslaan en uitproberen!

  • Reply
    Elize | girlonthewhitebike
    24 juni 2015 at 15:32

    recepten zien er bij jou altijd zo lekker uit!! live it!:)

  • Reply
    Margot
    24 juni 2015 at 15:40

    Daar lust ik wel een plakje van! Of twee…

  • Reply
    Beautyjuf
    24 juni 2015 at 15:43

    Meid, waar haal jij iedere keer toch weer die overheerlijke recepten vandaan? Het water loopt me uit de mond. Dit ziet er onwijs lekker uit! Thanks for sharing :-)

  • Reply
    Kiss & Make-up
    24 juni 2015 at 15:44

    Wow, origineel recept :-D

  • Reply
    Manon
    24 juni 2015 at 15:55

    Ahh, wat lekker! Klinkt vooral heerlijk in combi met een kopje kaneel thee. Geniet van je cake :)

  • Reply
    Manon
    24 juni 2015 at 15:57

    Yummy dit ziet er zo lekker uit

  • Reply
    Tessa
    24 juni 2015 at 15:57

    Deze ga ik zeker proberen! Mmmm

  • Reply
    Femke
    24 juni 2015 at 16:22

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    fashionnewsforgirls
    24 juni 2015 at 16:28

    heerlijk ga ik echt eens maken

  • Reply
    Shaz
    24 juni 2015 at 17:36

    Wat een heerlijk en origineel recept zeg! Ik was dit nog niet eerder tegengekomen.

  • Reply
    Kirsten
    24 juni 2015 at 17:57

    Oh nom nom! Wat lijkt me dit lekker, jammer dat het niet glutenvrij is maar naar de foto’s kijken maakt al veel goed.

  • Reply
    Tineke
    24 juni 2015 at 19:09

    Lijkt me heerlijk! Ik ben gek op stroopwafels!
    Liefs

  • Reply
    chucky1012
    24 juni 2015 at 19:17

    Wat is je cake zo speciaal en goed gelukt!
    Ik hou van stroopwafels ;-)

  • Reply
    Dionne
    24 juni 2015 at 19:19

    Ooooeh! Wat lijkt mij dit lekker. Ik ben dol op stroopwafels

  • Reply
    Tamara
    24 juni 2015 at 19:36

    Ziet er heeel lekker uit!

  • Reply
    Lucindainwonderland
    24 juni 2015 at 20:03

    Dit kan niet anders dan heerlijk zijn. Wat een goed idee zeg om dit zo te combineren. xxx Lucinda

  • Reply
    Jana
    24 juni 2015 at 20:15

    Dat ziet er overheerlijk uit. Dit is wel een cake die ik ontzettend lekker zou vinden. Ik hou van stroopwafels! :D

  • Reply
    Lesley
    24 juni 2015 at 20:57

    Dit is zo lekker! Ik maak het zelf ook vaak maar dan met bruine ipv witte basterdsuiker Jummie!!

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMua
    24 juni 2015 at 21:10

    Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit!

    XO

  • Reply
    Edith Sofia
    24 juni 2015 at 21:40

    Oeeh lijkt me heel erg lekker!

  • Reply
    Mandy
    24 juni 2015 at 22:41

    Wauw dat ziet er echt prachtig uit en lijkt me ook erg lekker! Ik vind caramel / stroopwafels sowieso erg lekker :)

  • Reply
    Denise
    24 juni 2015 at 23:11

    Mmm, deze cake gaat morgen werkelijkheid worden!

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    25 juni 2015 at 08:24

    Dit ziet er onwijs lekker uit!
    Liefs, Iris

  • Reply
    beautifulday4makeup
    25 juni 2015 at 10:27

    Jammie, dat ziet er superlekker uit

  • Reply
    Danielle
    26 juni 2015 at 14:25

    Lijkt me heerlijk! Zeker iets om te onthouden.

  • Reply
    Lilian
    5 juli 2015 at 16:06

    Hij staat NU in de oven :-)

    • Reply
      Lilian
      7 juli 2015 at 15:06

      En hij is suuuper lekker! Dankjewel voor het delen van dit recept !

  • Reply
    jade
    31 oktober 2015 at 14:11

    klinkt heerlijk, deze ga ik binnenkort proberen.

  • Reply
    Elza
    23 november 2015 at 22:32

    Deze cake gemaakt voor mijn collega’s. Was super goed gelukt en wat hebben ze er lekker van gesmuld. Dank voor het delen van het recept van deze heerlijke en makkelijk te maken stroopwafelcake.

  • Reply
    Mirjam
    10 juli 2016 at 10:57

    Gisteren voor de eerste keer gemaakt om mee te nemen op visite. Iedereen vond hem heerlijk. Ik moet er vandaag nog één maken zodat mijn man hem mee kan nemen naar zijn werk. :)

  • Laat een reactie achter