Vanmiddag en vanavond komt er bezoek, kittenbezoek. Omdat ik eigenlijk nog wat wilde bakken was dit eigenlijk hét moment om een lekkere cake te bakken. Die kan ik anders ook wel bakken, maar met z’n tweeën komt die niet zo snel op en met visite natuurlijk wel. En stiekem vind ik het altijd leuk iets wat zelf gemaakt is voor te schotelen. Als ik dan een complimentje krijg dat het lekker heeft gesmaakt ben ik weer blij.
Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- 150 gram witte basterdsuiker
- 150 gram zachte roomboter
- 3 eieren
- zakje vanille suiker
- half zakje bakpoeder
- 8 stroopwafels
We beginnen met het mixen van alle ingredienten, behalve de stroopwafels. Zorg ervoor dat de boter lekker zacht is geworden op kamertemperatuur, anders wil het beslag niet lekker zacht worden. Is je boter nog niet zacht genoeg? Doe het dan even in de magnetron op een laag wattage zodat het wat zachter wordt – het moet niet smelten -.
Daarna hakken we de stroopwafels in stukjes. Zorg ervoor dat je in de winkel al even checkt of de wafels een beetje zacht zijn. Soms heb je ook stroopwafels die keihard van stuk zijn, die zijn niet echt ideaal. En ook niet lekker, vind ik zelf. Ik gebruik voor dit recept 8 stroopwafels.
Meng daarna de stukjes stroopwafel door het beslag heen en houd een paar stukjes over voor de bovenkant van de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake daarna 60 minuten af. Check wel even of hij gaar is met een satéprikker. Als hij niet gaar is moet hij nog wat langer in de oven.
En daarna komt een prachtige goudbruine cake uit de boven die héérlijk ruikt. De stroop is wat gaan lopen over de cake heen door de warmte maar het heeft ook wel weer iets.
Let er wel op dat de stukjes stroop op de bovenkant hard zijn geworden. Hier moet je dus voorzichtig mee zijn met het eten en aansnijden. Ze zijn niet keihard, maar wel lekker knapperig geworden.
Van de stukjes wafel zie je niet zoveel meer terug in de cake, maar de stukken stroop nog wel! Dat geeft een speels en leuk effect als je de cake in plakken snijdt.
De cake is zeker een succes, helemaal als je van zoet houdt. De knapperige korst maakt het wat mij betreft ook helemaal af. Tegenwoordig kun je allemaal hippe bakmixen kopen voor stroopwafelcakes, maar beter maak je hem gewoon zelf. Wellicht is dit nog goedkoper en lekkerder ook! Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
31 reacties
manon
24 juni 2015 at 15:30Oh wat lekker zeg! Dit recept ga ik opslaan en uitproberen!
Elize | girlonthewhitebike
24 juni 2015 at 15:32recepten zien er bij jou altijd zo lekker uit!! live it!:)
Margot
24 juni 2015 at 15:40Daar lust ik wel een plakje van! Of twee…
Beautyjuf
24 juni 2015 at 15:43Meid, waar haal jij iedere keer toch weer die overheerlijke recepten vandaan? Het water loopt me uit de mond. Dit ziet er onwijs lekker uit! Thanks for sharing :-)
Kiss & Make-up
24 juni 2015 at 15:44Wow, origineel recept :-D
Manon
24 juni 2015 at 15:55Ahh, wat lekker! Klinkt vooral heerlijk in combi met een kopje kaneel thee. Geniet van je cake :)
Manon
24 juni 2015 at 15:57Yummy dit ziet er zo lekker uit
Tessa
24 juni 2015 at 15:57Deze ga ik zeker proberen! Mmmm
Femke
24 juni 2015 at 16:22Ziet er heerlijk uit!
fashionnewsforgirls
24 juni 2015 at 16:28heerlijk ga ik echt eens maken
Shaz
24 juni 2015 at 17:36Wat een heerlijk en origineel recept zeg! Ik was dit nog niet eerder tegengekomen.
Kirsten
24 juni 2015 at 17:57Oh nom nom! Wat lijkt me dit lekker, jammer dat het niet glutenvrij is maar naar de foto’s kijken maakt al veel goed.
Tineke
24 juni 2015 at 19:09Lijkt me heerlijk! Ik ben gek op stroopwafels!
Liefs
chucky1012
24 juni 2015 at 19:17Wat is je cake zo speciaal en goed gelukt!
Ik hou van stroopwafels ;-)
Dionne
24 juni 2015 at 19:19Ooooeh! Wat lijkt mij dit lekker. Ik ben dol op stroopwafels
Tamara
24 juni 2015 at 19:36Ziet er heeel lekker uit!
Lucindainwonderland
24 juni 2015 at 20:03Dit kan niet anders dan heerlijk zijn. Wat een goed idee zeg om dit zo te combineren. xxx Lucinda
Jana
24 juni 2015 at 20:15Dat ziet er overheerlijk uit. Dit is wel een cake die ik ontzettend lekker zou vinden. Ik hou van stroopwafels! :D
Lesley
24 juni 2015 at 20:57Dit is zo lekker! Ik maak het zelf ook vaak maar dan met bruine ipv witte basterdsuiker Jummie!!
Iffy | DiaryOfAMua
24 juni 2015 at 21:10Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit!
XO
Edith Sofia
24 juni 2015 at 21:40Oeeh lijkt me heel erg lekker!
Mandy
24 juni 2015 at 22:41Wauw dat ziet er echt prachtig uit en lijkt me ook erg lekker! Ik vind caramel / stroopwafels sowieso erg lekker :)
Denise
24 juni 2015 at 23:11Mmm, deze cake gaat morgen werkelijkheid worden!
Iris | Todayslipstick
25 juni 2015 at 08:24Dit ziet er onwijs lekker uit!
Liefs, Iris
beautifulday4makeup
25 juni 2015 at 10:27Jammie, dat ziet er superlekker uit
Danielle
26 juni 2015 at 14:25Lijkt me heerlijk! Zeker iets om te onthouden.
Lilian
5 juli 2015 at 16:06Hij staat NU in de oven :-)
Lilian
7 juli 2015 at 15:06En hij is suuuper lekker! Dankjewel voor het delen van dit recept !
jade
31 oktober 2015 at 14:11klinkt heerlijk, deze ga ik binnenkort proberen.
Elza
23 november 2015 at 22:32Deze cake gemaakt voor mijn collega’s. Was super goed gelukt en wat hebben ze er lekker van gesmuld. Dank voor het delen van het recept van deze heerlijke en makkelijk te maken stroopwafelcake.
Mirjam
10 juli 2016 at 10:57Gisteren voor de eerste keer gemaakt om mee te nemen op visite. Iedereen vond hem heerlijk. Ik moet er vandaag nog één maken zodat mijn man hem mee kan nemen naar zijn werk. :)