Search
Close this search box.

Recept: Stroopwafelcake

 photo Stroopwafelcake4_zpsnlvt04gh.png

Vanmiddag en vanavond komt er bezoek, kittenbezoek. Omdat ik eigenlijk nog wat wilde bakken was dit eigenlijk hét moment om een lekkere cake te bakken. Die kan ik anders ook wel bakken, maar met z’n tweeën komt die niet zo snel op en met visite natuurlijk wel. En stiekem vind ik het altijd leuk iets wat zelf gemaakt is voor te schotelen. Als ik dan een complimentje krijg dat het lekker heeft gesmaakt ben ik weer blij.

 photo Stroopwafelcake_zps3klkc95g.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram zachte roomboter
  • 3 eieren
  • zakje vanille suiker
  • half zakje bakpoeder
  • 8 stroopwafels

 photo Stroopwafelcake1_zpshc1dzvai.png

We beginnen met het mixen van alle ingredienten, behalve de stroopwafels. Zorg ervoor dat de boter lekker zacht is geworden op kamertemperatuur, anders wil het beslag niet lekker zacht worden. Is je boter nog niet zacht genoeg? Doe het dan even in de magnetron op een laag wattage zodat het wat zachter wordt – het moet niet smelten -.

 photo Stroopwafelcake2_zps0ljg9zvq.png

Daarna hakken we de stroopwafels in stukjes. Zorg ervoor dat je in de winkel al even checkt of de wafels een beetje zacht zijn. Soms heb je ook stroopwafels die keihard van stuk zijn, die zijn niet echt ideaal. En ook niet lekker, vind ik zelf. Ik gebruik voor dit recept 8 stroopwafels.

 photo Stroopwafelcake3_zpsaryypwcn.png

Meng daarna de stukjes stroopwafel door het beslag heen en houd een paar stukjes over voor de bovenkant van de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake daarna 60 minuten af. Check wel even of hij gaar is met een satéprikker. Als hij niet gaar is moet hij nog wat langer in de oven.

 photo Stroopwafelcake8_zpscxs95qy3.png

 photo Stroopwafelcake4_zpsnlvt04gh.png

En daarna komt een prachtige goudbruine cake uit de boven die héérlijk ruikt. De stroop is wat gaan lopen over de cake heen door de warmte maar het heeft ook wel weer iets.

 photo Stroopwafelcake9_zpsxpe7sjug.png

 photo Stroopwafelcake5_zpsmnv4g5iq.png

Let er wel op dat de stukjes stroop op de bovenkant hard zijn geworden. Hier moet je dus voorzichtig mee zijn met het eten en aansnijden. Ze zijn niet keihard, maar wel lekker knapperig geworden.

 photo Stroopwafelcake10_zpsqhdbssc2.png

 photo Stroopwafelcake6_zpsbgx1vq2m.png

Van de stukjes wafel zie je niet zoveel meer terug in de cake, maar de stukken stroop nog wel! Dat geeft een speels en leuk effect als je de cake in plakken snijdt.

 photo Stroopwafelcake7_zpsdr4cesit.png

De cake is zeker een succes, helemaal als je van zoet houdt. De knapperige korst maakt het wat mij betreft ook helemaal af. Tegenwoordig kun je allemaal hippe bakmixen kopen voor stroopwafelcakes, maar beter maak je hem gewoon zelf. Wellicht is dit nog goedkoper en lekkerder ook! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

31 reacties

  1. Meid, waar haal jij iedere keer toch weer die overheerlijke recepten vandaan? Het water loopt me uit de mond. Dit ziet er onwijs lekker uit! Thanks for sharing :-)

  2. Deze cake gemaakt voor mijn collega’s. Was super goed gelukt en wat hebben ze er lekker van gesmuld. Dank voor het delen van het recept van deze heerlijke en makkelijk te maken stroopwafelcake.

  3. Gisteren voor de eerste keer gemaakt om mee te nemen op visite. Iedereen vond hem heerlijk. Ik moet er vandaag nog één maken zodat mijn man hem mee kan nemen naar zijn werk. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *