Search
Close this search box.

Recept: Spruitjes met spek en aardappeltjes

Recept: Spruitjes met spek en aardappeltjes

Ik liep dit weekend door de Lidl om boodschappen voor de rest van de week te halen en zag spruitjes in het schap liggen. Ineens kreeg ik zoveel zin in spruitjes dat ik ze besloot mee te nemen. Helaas ben ik de enige hier thuis die spruitjes lust en daarom heb ik ze al een hele tijd niet gehad. Aangezien ik toch voor één persoon spruitjes ging maken besloot ik er maar meteen een feestje van te maken en maakte dit heerlijke gerecht. Ik kreeg massaal de vraag of ik het recept ook wilde delen op mijn blog, dus hierbij!

Recept: Spruitjes met spek en aardappeltjes

Recept: Spruitjes met spek en aardappeltjes

Wat heb je nodig?

 • 500 gram spruitjes
 • 500 gram aardappeltjes
 • uitgebakken spekreepjes
 • champignons
 • lente uitjes
 • pijnboompitjes
 • olie
 • zout
 • peper

Hoe maak je het?

 1. Maak de spuitjes schoon en kook deze met wat zout eerst 15 minuten beetgaar.
 2. Bak de aardappeltjes en champignons in een grote koekenpan met de olie gaar.
 3. Giet als de spuitjes gaar zijn af en doe deze bij de aardappeltjes en champignons.
 4. Doe hier ook de lente ui en uitgebakken spekjes bij (ik kocht ze kant en klaar uitgebakken, anders moet je ze eerst apart uitbakken en zonder vet bij de rest doen).
 5. Roerbak dit ongeveer 5 minuten en voeg nog een suf (grof) zout en peper toe. Maak het daarna af met wat pijnboompitten.

Recept: Spruitjes met spek en aardappeltjes

En klaar is je roerbak pannetje met spruitjes en ik vond het echt heerlijk! De verschillende structuren en smaken maken het tot een echt feestje en het is gelukkig helemaal niet moeilijk om te maken. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

 1. Bedankt voor het delen! Dit ziet er heerlijk uit. Mijn kinderen zijn ook gek op spruitjes en dit is een leuke afwisseling van gerechten. Ik krijg er nu al zin in!

 2. Toevallig, ik heb vorige week een kilo (!) spruitjes met vegetarische spekreepjes en ui gemaakt. M’n vriend was zoals elke dinsdag gaan repeteren en vindt spruitjes vies, sooo… O:-) Heb de helft ingevroren en die eergisteren opgegeten, moest ik lekker niet koken, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *