Search
Close this search box.

Recept: Spritsen

 photo Spritsen2_zps7b70d806.png

Ik hou van koekjes, makkelijke recepten en het is weer woensdag! Tijd voor een lekker en makkelijk recept dus! Het is echt hondenweer op dit moment dus ik heb nergens zin in, behalve met en dekentje op de bank hangen met een kop thee en een lekkere bak met koekjes. Ik besloot deze hele makkelijke spritsen te maken die ook nog eens heel lekker zijn. Ik deel het brosse en knapperige recept met jullie!

 photo Spritsen_zps54069986.png

Wat heb je nodig?

– 250 gram zeeuwsbloem (of patentbloem)
– 120 gram witte basterd suiker
– 180 gram zachte boter
– 1 ei
– snufje zout
– zakje vanille suiker

Dit recept is goed voor een grote en volle bakplaat met spritsen. Ook heb je nog een spuitzak nodig voor de leuke vorm. Maar je kan het natuurlijk ook in andere vormpjes maken als je dat zou willen. Let er op dat de boter echt goed zacht is want anders is het beslag veel te dik en stug voor de spuitzak.

 photo Spritsen1_zps2567c4eb.png

Mix de zachte boter eerst met het ei in een beslagkom. Als dit een glad geheel is kunnen de suikers en het zout erbij. Mix dit ook weer goed door elkaar heen. Daarna kan het bloem erbij en mix dit nogmaals nog een keer goed door elkaar. Daarna krijg je een vrij dik en kleverig beslag dat wel gemixt moet worden met deeghaken. Daarna doe je het deeg in een spuitzak met een grote opening en spuit ze in vorm op het bakblik. Vergeet trouwens niet alvast de oven voor te verwarmen op 175 graden.

 photo Spritsen3_zpsceb86c51.png

Bak de koekjes gedurende 20 minuten gaar op 175 graden en kijk of ze daarna mooi goudbruin zijn. Laat de koekjes daarna rusten op een rek zodat ze goed kunnen afkoelen en niet slof worden. En daarna zijn ze klaar!

 photo Spritsen4_zpsb6949b59.png

 photo Spritsen5_zpse07e29e1.png

Eenmaal afgekoeld zijn het heerlijke krapperige en brosse spritsen, net zoals uit de winkel maar dan natuurlijk nog lekkerder omdat je ze zelf hebt gebakken.

 photo Spritsen7_zps3b69dd9d.png

 photo Spritsen6_zpsc14b496a.png

Zo, weer een heel makkelijk en lekker recept voor jullie. De koekjes smaken echt heerlijk en iedereen thuis vond ze hier lekker. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ik heb al heel erg lang geen sprits meer gehad en dit lijkt mij niet bepaald moeilijk om te maken. Erg leuk en perfect voor het bakje thee bij dit verschrikkelijke weer. xxx Lucinda

  2. Ik denk dat je bij de ingrediënten het ei bent vergeten. Had het recept overgeschreven maar kwam pas in de bereiding het ei tegen.

  3. Oh jij gebruikt ook het woord slof! Ik had pas iemand die dat woord niet kende, denk dat het van mijn vader af komt (hij is geboren in de buurt van Zwolle en woont nu in Rotterdam, maar volgens mij is slof meer een woord van ‘daar’). Lijkt me in elk geval erg lekker, is weer eens wat anders dan het standaard koekje!

Laat een antwoord achter aan Beau Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *