Ik hou van koekjes, makkelijke recepten en het is weer woensdag! Tijd voor een lekker en makkelijk recept dus! Het is echt hondenweer op dit moment dus ik heb nergens zin in, behalve met en dekentje op de bank hangen met een kop thee en een lekkere bak met koekjes. Ik besloot deze hele makkelijke spritsen te maken die ook nog eens heel lekker zijn. Ik deel het brosse en knapperige recept met jullie!
Wat heb je nodig?
– 250 gram zeeuwsbloem (of patentbloem)
– 120 gram witte basterd suiker
– 180 gram zachte boter
– 1 ei
– snufje zout
– zakje vanille suiker
Dit recept is goed voor een grote en volle bakplaat met spritsen. Ook heb je nog een spuitzak nodig voor de leuke vorm. Maar je kan het natuurlijk ook in andere vormpjes maken als je dat zou willen. Let er op dat de boter echt goed zacht is want anders is het beslag veel te dik en stug voor de spuitzak.
Mix de zachte boter eerst met het ei in een beslagkom. Als dit een glad geheel is kunnen de suikers en het zout erbij. Mix dit ook weer goed door elkaar heen. Daarna kan het bloem erbij en mix dit nogmaals nog een keer goed door elkaar. Daarna krijg je een vrij dik en kleverig beslag dat wel gemixt moet worden met deeghaken. Daarna doe je het deeg in een spuitzak met een grote opening en spuit ze in vorm op het bakblik. Vergeet trouwens niet alvast de oven voor te verwarmen op 175 graden.
Bak de koekjes gedurende 20 minuten gaar op 175 graden en kijk of ze daarna mooi goudbruin zijn. Laat de koekjes daarna rusten op een rek zodat ze goed kunnen afkoelen en niet slof worden. En daarna zijn ze klaar!
Eenmaal afgekoeld zijn het heerlijke krapperige en brosse spritsen, net zoals uit de winkel maar dan natuurlijk nog lekkerder omdat je ze zelf hebt gebakken.
Zo, weer een heel makkelijk en lekker recept voor jullie. De koekjes smaken echt heerlijk en iedereen thuis vond ze hier lekker. Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Spritsen zijn echt mijn favoriete koekjes ever! Nom!
Super leuk! Spritsen vind ik heel lekker, maar dan vooral met nog een laagje chocola!
Ik heb al heel erg lang geen sprits meer gehad en dit lijkt mij niet bepaald moeilijk om te maken. Erg leuk en perfect voor het bakje thee bij dit verschrikkelijke weer. xxx Lucinda
Leuk en lekker recept. Dit heb ik echt al in jaren niet meer op!
Ohh spritsen, yum! Die heb ik al tijden niet meer gehad. Ik wist niet dat het zo makkelijk was!
Jaa, spritsen! Haha, die zijn zo lekker! Ze zien er ook echt lekker uit!
Hmm deze zien er heerlijk uit! Die ga ik zeker proberen :)
Die zien er lekker uit zeg! Leuk!
Oeh wat zien ze er lekker uit! Ik vind spritsen zo lekker, ik ga dit receptje zeker opslaan!
Liefs, Tessa
Mmmmm dit ziet er heerlijk uit en leuk om te doen in de vakantie!
Dit lijkt me een heerlijk recept
Spritsen zijn echt de lekkerste koekjes ever! dus dit gaan we even opslaan
Ik denk dat je bij de ingrediënten het ei bent vergeten. Had het recept overgeschreven maar kwam pas in de bereiding het ei tegen.
Oh wat stom! Je hebt helemaal gelijk! Er moet inderdaad nog een ei bij :)
Bedoel je dat er twee eieren in moeten??? Groet van Ella
Oh dit lijkt me echt heerlijk :) Ik moet nog zoveel recepten van jou site na maken.
Ik ben echt gek op spritsen! Ze zien er echt heel goed uit. Ik ga ze zeker eens maken!
Oh wat een goed idee! Dit recept ga ik bewaren!
Die moet ik een keer maken, lijkt me super lekker om zelf te maken! Mooie foto’s heb je ook gemaakt trouwens!
Ze zien er echt heerlijk uit. Echt een leuk recept!
Oehh lekker :D
Oh jij gebruikt ook het woord slof! Ik had pas iemand die dat woord niet kende, denk dat het van mijn vader af komt (hij is geboren in de buurt van Zwolle en woont nu in Rotterdam, maar volgens mij is slof meer een woord van ‘daar’). Lijkt me in elk geval erg lekker, is weer eens wat anders dan het standaard koekje!
Ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen
Xo
Oe la la. Dat ziet er heerlijk uit!
Dit zijn met stip mijn all time favourite koekjes, ze zien er heerlijk uit!
Oh, leuk! Ziet er heerlijk uit!
Die ga ik zeker eens maken!
Zien er heel lekker uit maar kan je zo ook maken met normale suiker?