Wij eten graag spinazie met aardappelen en een lekkere gehaktbal. Maar wat als ik deze ingrediënten eens zou verwerken in een ovenschotel? Ik besloot eens ‘gek’ te doen en een ovenschotel in elkaar te zetten. En verrassend genoeg was het nog eens ontzettend lekker en heel erg gemakkelijk te maken. Ik deel het recept!
Spinazie ovenschotel met gehakt
Ik vind het leuk om met ingrediënten te experimenteren die ik lekker vind. Zo zijn wij thuis echt Hollandse eters, aardappels, vlees en groente dus. Nu eten wij heel vaak gekookte aardappelen met spinazie en een gehaktbal, maar ik was eens aan het denken hoe dat ook anders kon. Een ovenschotel doet het ook altijd goed dus besloot een lekkere ovenschotel te maken met deze ingrediënten.
Volgen jullie mij ook op Instagram?
Ik gebruik de knoflook, gehakt kruiden, ketjap en sambal om het gehakt te kruiden. Maar kruid het gehakt zoals jij dat zelf graag doet. Zorg wel dat er goed smaak aan de gehakt zit, anders gaat de smaak verloren in de ovenschotel.
Spinazie ovenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 450 gram aardappelschijfjes
- 300 gram (diepvries) spinazie
- 150 gram gehakt
- 1 ui
- 100 milliliter kookroom
- 100 gram geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels gehaktkruiden
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
Instructies
- Ontdooi van de voren de spinazie en laat dit heel goed uitlekken (ik had dit niet genoeg gedaan vandaar het water onderin de ovenschotel, maar de smaak is er zeker niet minder om.
- Als eerst kruiden we het gehakt. Ik doe dit met de knoflook, ketjap, gehaktkruiden, sambal en peper en zout. Zorg er voor dat er een goede smaak zit aan je gehakt, anders valt de smaak een beetje weg in de ovenschotel.
- Snipper ondertussen een ui. Bak het gehakt rul in een koekenpan en bak ook de ui mee. Wanneer alles gaar is giet je zo veel mogelijk het overtollige vet weg.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Pak een ovenschaal en bedek de bodem met aardappelschijfjes. Doe hier een laagje peper en zout overheen. Maak vervolgens een laag van al het gehakt en de spinazie. Maak weer een laagje met aardappels en kruid weer met wat peper en zout. Giet de kookroom over de aardappels heen en top af met een laagje kaas.
- Vervolgens gaat de ovenschotel voor 25 tot 30 minuten de oven in op 180 graden. De ovenschotel is klaar wanneer de kaas een mooi bruin randje heeft gekregen.
De ovenschotel is een leuke variatie op een klassiek AVG’tje. Doordat je diepvries spinazie gebruikt kan er wat water onderin de ovenschotel komen, maar dit heeft gelukkig geen invloed op de smaak. Laat het bij voorkeur in een vergiet of zeef ontdooien zodat het water eruit kan lekken.
Ik zou zeggen, eetsmakelijk!
4 reacties
Ziet er lekker uit! We eten regelmatig zoiets maar dan met (vega) kip en aardappelpuree, ook lekker. Maar ik denk dat jouw versie wat meer structuur heeft dus ik ga hem zeker eens proberen!
Dat ziet er lekker uit, ga ik binnenkort zeker maken, is weer is wat anders dan een prakkie…
Deze schotel ziet er onwijs lekker uit. Misschien dat ik deze volgende week op mijn lijstje van het weekmenu ga schrijven. :)
Liefs
x
heel goed recept. Ik zag onlangs kortingen op spinazie in de winkel, ik ga het zeker proberen.