Search
Close this search box.

Recept: Spinazie omelet met zalm en hüttenkäse

Recept: Spinazie omelet met zalm en hüttenkäse

Ik ben op dit moment bezig wat gezonder door het leven te gaan en ben echt in de ‘mood’ om nieuwe dingen te proberen die ik anders niet zo snel zou eten. Zo heb ik laatst kennis gemaakt met Hüttenkäse en kwam ik tot de conclusie dat verse spinazie (in plaats van uit de diepvries) ook heel lekker is. Voor de lunch bedacht ik een omelet met spinazie, hüttenkäse en zalm. Benieuwd hoe je dit maakt? Kijk dan verder!

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • handje spinazie
  • 2 zalmplakken
  • 50 gram Hüttenkäse (of cottage cheese)
  • 10 gram pijnboompitten
  • zout en peper
Recept: Spinazie omelet met zalm en hüttenkäse
Recept: Spinazie omelet met zalm en hüttenkäse

Dit recept is eigenlijk heel erg simpel, maar je moet er maar net even op komen om te maken. Ik ben tegenwoordig opzoek naar lunch alternatieven die lekker zijn, goed vullen en ook nog eens redelijk gezond zijn. Ik denk dat dit daar prima bij past. Goed laten we naar de bereiding gaan kijken.

Bak in een koekenpan de spinazie eerst aan zodat het slinkt. Ondertussen maak je alvast het mengsel voor de omelet door twee eieren in een kommetje te doen. Doe hierbij een scheutje melk en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Schenk vervolgens het mengsel over de geslonken spinazie heen en bak een beide kanten gaar.

Vervolgens haal je de omelet uit de pan en doe je hem op een bord. Bestrijk hem met de Hüttenkäse, verdeel de plakken zalm en maak het af met geroosterde pijnboompitten. Klaar is Kees!

Recept: Spinazie omelet met zalm en hüttenkäse

Je kunt het natuurlijk ook nog oprollen, maar ik vond het er zo ook net zo leuk uitzien, net een soort pizza. Zo een belegde omelet is echt genoeg voor de lunch en ik zat er een hele middag goed vol van. Maken jullie wel eens een goed gevulde (of belegde) omelet en wat doe jij er dan op?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Dit ziet er heerlijk uit uit zeg! Ik maak, als de rest van mijn gezin pannenkoeken eet, een spinaziepannekoek: verse spinazie roerbakken met een teentje knoflook en een sjalot, pannekoekbeslag in de blender en met het spinazie mengsel blenderen tot een gifgroen beslag. Hiervan pannenkoeken bakken en beleggen met gerookte zalm e n huttenkase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *