Door Annemieke – Oké, ik kan mijzelf niet meer beheersen en zit al helemaal in de sinterklaassferen! Pepernoten, gevulde speculaas, ik heb alles al gehad! Tijd om ook dan ook maar zelf te gaan bakken. Deze speculaasbloemetjes zien er toch zo schattig uit! Zie het als een soort van vervanging voor echte speculaasjes waarvan de vormpjes toch wel vrij duur zijn. Deze speculaasbloemetjes zijn lekker geschikt voor een sinterklaasavondje met de meiden of om gezellig met de kinderen te maken. Ook dit is weer een lekkere makkelijk receptje waar je weinig voor nodig hebt. Het kost alleen wel wat tijd, maar dan heb je ook iets heel erg leuks!
Dit heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 2tl bakpoeder
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 0.5 tl piment of kruidnagel
- 140 gram boter op kamertemperatuur.
- 1 ei
- snufje zout
- 3 eetlepels geschaafde amandelen
- (als je houdt van een sinaassappeltouch, zou je ook stukjes geraspte sinaasappelschil door het speculaas deeg kunnen doen).
Zo doe je het:
- Doe de bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, snufje zout en de boter in een kom. Kneed het tot een soepel en glad deeg.
- Maak een rechthoek van het deeg het leg het deeg een half uurtje in de koelkast, zodat het wat harder wordt. Anders is er heel moeilijk mee te werken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het speculaasdeeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er bloemetjes uit en leg deze op de bakplaat.
- bestrijk de hartjes met een losgeklopt ei en strooi vervolgens de amandelen over de hartjes heen.
- bak de speculaasbloemetjes zo’n 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
Eetsmakelijk <3! Meer recepten vind je op Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
7 reacties
Suzanne
9 november 2016 at 15:40Ah, dat ziet er super leuk uit! Wij zijn dol op speculaas. Ik ga dit recept gelijk opslaan.
Loes | Gewoon iets met Loes
9 november 2016 at 15:54Oeh lekker! Ik vind zelfgebakken speculaas altijd super lekker! Inderdaad leuk om met de kids te maken. Dochterlief vertelde vanmorgen dat we geen sinterklaassnoep of koek mogen voordat Sinterklaas in het land is, dus ik heb me ingehouden in de supermarkt. Een extra reden om dit weekend eens lekker los te gaan, haha!
Manon Boerakker
9 november 2016 at 16:54Ik hou zo van speculaas!
chucky1012
10 november 2016 at 07:18Mmmmm het ziet er super lekker en leuk uit ;-)
Sandra
10 november 2016 at 09:00Dat ziet er heerlijk uit zeg en is ook nog redelijk makkelijk om te maken!
nicolished
10 november 2016 at 16:38Nawh die zien er zo schattig uit! En ook heel erg lekker. Ik vind koekjes maken altijd zo leuk, zeker als het wat kouder word!
xanoukdejonge
13 november 2016 at 17:59Dit klinkt heerlijk en het ziet er ook zo leuk uit!