Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Speculaas Boterkoek met amandelschaafsel

Recept: Speculaas Boterkoek met amandelschaafsel

Ik hou van speculaas én van boterkoek, maar wat nou als je deze beiden bij elkaar voegt? Dan krijg je een speculaas boterkoek! Bij deze woorden stroomde het water mij al in de mond, dit moest wel lekker zijn. En dat is het ook, dit is denk ik de lekkerste koek die ik ooit gehad heb en super simpel om te maken.

Recept: Speculaas Boterkoek met amandelschaafsel

Speculaas boterkoek

Dit is echt hemels, een speculaas boterkoek. Het beste van een boterkoek en speculaas in één. Het is vrij simpel om te maken en ontzettend lekker.
4.91 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 boterkoek

Benodigdheden

 • Boterkoek springvorm

Ingrediënten
  

 • 250 gram bloem
 • 200 gram roomboter
 • 200 gram bruine basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels speculaaskruiden
 • handje amandelschaafsel
 • snufje zout

Instructies
 

 • Laat als eerst de boter op kamertemperatuur komen, dat kneedt makkelijker. Als de boter op kamertemperatuur is kunnen we het beslag gaan maken en de oven alvast voor verwarmen op 180 graden.
 • Doe de boter, basterd suiker, 1 ei, bloem, vanille suiker, speculaas kruiden en een snuf zout in een kom en kneed dit tot een smeuïge bal.
 • Vet ondertussen het bakblik of de springvorm goed in en verdeel het deeg over de bodem. Druk alles goed aan en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Je kunt eventueel met een vork er nog lijntjes in trekken.
 • Bestrijk vervolgens de bovenkant met een door elkaar geklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel overheen als je dat lekker vindt.
 • Vervolgens gaat de speculaas boterkoek voor 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden. Kijk bij 25 minuten of hij al mooi bruin is geworden, zo niet moet hij nog 5 minuutjes langer.
 • Haal de boterkoek uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Als hij net uit de oven komt is hij nog helemaal zacht door de boter, maar nadat hij afgekoeld is, is hij mooi stevig.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Recept: Speculaas Boterkoek met amandelschaafsel

Recept: Speculaas Boterkoek met amandelschaafsel

Echt, dit is denk ik een van de lekkerste recepten die ik ooit heb gemaakt. Zoals ik al zei ben ik gek op speculaas en boterkoek en dit is het beste van beide. De koek smaakt heerlijk naar speculaas en het amandelschaafsel geeft het net even wat extra’s. De heerlijke smeuïge boterkoek smelt in de mond, zo lekker dit. Ik weet zeker als je dit namaakt je staat te watertanden, zo lekker is het.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Ziet er mega lekker uit, ik ga het denk ik maken voor mijn broer die vrijdag geopereerd wordt! Thanks voor het recept :)

 2. Wat ziet dat er weer heerlijk uit, meis! Ik krijg er helemaal trek in nu.. Leuk om te maken in het najaar, vind ik! en wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *