Recept: Smeuïge brownies met hazelnoten

Automatische concepten

Ik ben echt gek op brownies. Als ik ergens een kopje thee doe en ik kan een goede brownie bestellen dan doe ik dat. Toen ik bij de Albert Heijn werkte haalde ik in de pauze ook iets vaker dan mij lief was een brownie (of twee). Van het weekend kreeg ik het op mijn heupen en had ontzettend zin om iets te bakken, dus ik besloot brownies mét hazelnoten te bakken. En ze waren echt goddelijk!

Automatische concepten
Automatische concepten

Wat heb je nodig?

 • 150 gram bloem
 • 30 gram cacao poeder
 • 250 gram gezouten roomboter
 • 150 gram pure chocolade
 • 300 gram suiker
 • 3 eieren
 • 1 tl vanille extract
 • 95 gram hazelnoten

Ook heb je bakpapier nodig om het bakblik mee te bekleden. Zo kun je gemakkelijk de brownie uit de vorm tillen en plakt het niet vast aan het bakblik.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een plat bakblik van 20 x 30 centimeter.

Automatische concepten

Hoe maak je de brownies?

 • Hak de hazelnoten in grove stukken en bak ze goudkleurig in een koekenpan zonder boter.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Smelt ondertussen de pure chocolade en boter au bain marie.
 • Mix de eieren, suiker en het vanille extract tot een luchtig mengsel (met de mixer op vol vermogen rond de 3 minuten).
 • Schenk het chocolade en botermengsel bij het eiermengsel en roer dit voorzichtig door elkaar.
 • Zeef vervolgens de bloem en het cacaopoeder boven het mengsel en roer dit voorzichtig door elkaar tot een glad beslag.
 • Voeg de gebrande hazelnoten toe aan het beslag en roer door.
 • Bekleed het bakblik met bakpapier, zowel horizontaal als verticaal.
 • Schenk het beslag in het bakblik en knip het bakpapier tot net iets boven de rand af.
 • Bak vervolgens de brownie gaar in 40 minuten op 180 graden.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Automatische concepten

En klaar is je overheerlijke brownie. Ik heb zelf een wat groter bakblik gebruikt (omdat ik die als enige had), maar je kunt natuurlijk ook een kleiner deel van dit recept maken. De brownies zijn een perfecte match wat klef en luchtig. Ze zijn daardoor niet ontzettend machtig maar hebben wel de typische brownie structuur. En de smaak is echt fantastisch door alle chocolade en de gebrande hazelnoten.

Het is even een werk met het maken van het beslag, maar daarna de smaak is zeker een groot succes. Ik heb ook heel veel stukken weggegeven en iedereen vond het lekker. Echt een aanrader om te maken dus.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  6 mei 2020 at 09:11

  Ziet er heerlijk uit! Ik krijg spontaan zin in een stukje nu haha..

  Liefs
  x

 • Reply
  Matanja
  6 mei 2020 at 18:15

  Oehhh gevaarlijk voor deze zoetekauw😋
  Thanks voor het recept, ik ga het ook is maken een deze dagen…..

 • Laat een reactie achter