Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Smeuïge brownies met hazelnoten

Automatische concepten

Ik ben echt gek op brownies. Als ik ergens een kopje thee doe en ik kan een goede brownie bestellen dan doe ik dat. Toen ik bij de Albert Heijn werkte haalde ik in de pauze ook iets vaker dan mij lief was een brownie (of twee). Van het weekend kreeg ik het op mijn heupen en had ontzettend zin om iets te bakken, dus ik besloot brownies mét hazelnoten te bakken. En ze waren echt goddelijk!

Automatische concepten

Smeuige brownies met hazelnoten

Kleine kanttekening bij het maken van deze overheerlijke smeuige brownies met hazelnoten. Je hebt bakpapier nodig om het bakblik mee te bekleden. Zo kun je gemakkelijk de brownie uit de vorm tillen en plakt het niet vast aan het bakblik. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een plat bakblik van 20 x 30 centimeter.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Smeuïge brownies met hazelnoten

Ik ben gek op brownies, het zijn wat bij betreft de aller lekkerste caloriebommen die er maar zijn. Een dikke, volle en smeuïge structuur, heerlijk! Brownies, chocolade en hazelnoten. Je kunt mij er voor wakker maken. Dit recept is dan ook echt fantastisch!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 stukken

Benodigdheden

  • Plat bakblik 20 x 30 centimeter

Ingrediënten
  

  • 150 gram bloem
  • 30 gram cacao poeder
  • 250 gram gezouten roomboter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram hazelnoten

Instructies
 

  • Hak de hazelnoten in grove stukken en bak ze goudkleurig in een koekenpan zonder boter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade en boter au bain marie.
  • Mix de eieren, suiker en het vanille extract tot een luchtig mengsel (met de mixer op vol vermogen rond de 3 minuten).
  • Schenk het chocolade en botermengsel bij het eiermengsel en roer dit voorzichtig door elkaar.
  • Zeef vervolgens de bloem en het cacaopoeder boven het mengsel en roer dit voorzichtig door elkaar tot een glad beslag.
  • Voeg de gebrande hazelnoten toe aan het beslag en roer door.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier, zowel horizontaal als verticaal.
  • Schenk het beslag in het bakblik en knip het bakpapier tot net iets boven de rand af.
  • Bak vervolgens de brownie gaar in 40 minuten op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten

En klaar is je overheerlijke brownie. Ik heb zelf een wat groter bakblik gebruikt (omdat ik die als enige had), maar je kunt natuurlijk ook een kleiner deel van dit recept maken. De brownies zijn een perfecte match wat klef en luchtig. Ze zijn daardoor niet ontzettend machtig maar hebben wel de typische brownie structuur. En de smaak is echt fantastisch door alle chocolade en de gebrande hazelnoten.

Het is even een werk met het maken van het beslag, maar daarna de smaak is zeker een groot succes. Ik heb ook heel veel stukken weggegeven en iedereen vond het lekker. Echt een aanrader om te maken dus.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Oehhh gevaarlijk voor deze zoetekauw😋
    Thanks voor het recept, ik ga het ook is maken een deze dagen…..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *