Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: smeuïge appel kruimel cake

Soms maak je zo iets lekkers, dat je er niet genoeg van krijgen. Dit is zo iets lekkers, een super lekkere appel kruimel cake die smeuïg van binnen is en knapperig van boven door het kruimeldeeg. Deze appel kruimel cake is super makkelijk te maken en gegarandeerd een succes. Of je het nou als zoete lekkernij tussendoor opeet of als dessert met slagroom en een bolletje vanille ijs.

Appel kruimel cake

Appel kruimel cake, altijd een succes

Laten we eerlijk zijn, een appelcake zonder al te veel gekke ingrediënten is altijd een succes. Want hier zit eigenlijk niets in wat sommige mensen niet lekker vinden zoals noten of rozijnen. Het is een simpel basis cakebeslag met wat extra frisheid door de yoghurt. Bovenop die cake liggen heerlijke partjes appel met kaneel en de kruimellaag aan de bovenkant maakt het helemaal af. Dit is echt een cake die ontzettend smeuïg is én lekker.

De cake heb ik niet in een standaard cakevorm gebakken maar in een platte bakvorm waardoor de cake plat wordt en je er stukjes van kan snijden (dus extra veel kruimels). Ik gebruik een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter en daar kunnen ongeveer 12 stukjes uit.

Appel kruimel cake

Smeuïge appel kruimel cake

Een recept waarbij je het water in de mond loopt, dat is deze! Ik deel hoe je heel gemakkelijk een smeuïge appel kruimel cake kunt maken in de vorm van plaatcake. Een plaatcake is een platte cake waardoor je extra veel knapperige stukjes hebt!
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukken

Ingrediënten
  

Cakebeslag

  • 3 appels
  • 200 gram (room)boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 80 milliliter volle yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel kaneel

Kruimeldeeg

  • 140 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • 100 gram (room)boter

Instructies
 

  • Als eerst maken we het kruimeldeeg. Snij de 100 gram boter in kleine blokjes en doe deze met de suiker en bloem in een kom en maak hier met je vingers een kruimelig deeg van. Laat vervolgens de kruimels weer hard worden in de koelkast.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in dunne plakjes van ongeveer 3 tot 4 millimeter. Doe de stukjes appel in een kom en doe hier ook de kaneel en 1 theelepel citroensap bij. Meng dit goed door elkaar en zet apart.
  • Doe de boter (ik vind roomboter het lekkerst), witte basterdsuiker, bloem, bakpoeder, eieren, 1 theelepel citroensap en vanille aroma in een kom en klop dit tot een romig beslag. Voeg als laatst de volle yoghurt toe en schep dit voorzichtig om.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Ik gebruik een bakblik van ongeveer 20 x 30 en deze bekleed ik met bakpapier. Heb je geen bakpapier? Vet hem dan goed in.
  • Stort het beslag in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Vervolgens maak je een laagje met de appel plakjes en top je het af met de kruimels.
  • Vervolgens gaat de cake voor 50 tot 55 minuten in de oven op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Appel kruimel cake

Eet de appel kruimel cake meteen op

Warm is deze appel kruimel cake echt het lekkerst! Dan proef je pas echt goed alle smaken en zijn de kruimels bovenop nog lekker knapperig. Wanneer je de cake langer laat staan zullen de kruimels helaas weer zacht worden en heb je niet meer die crunchy bite. Je kunt de appel kruimel cake als tussendoortje opeten, maar ook zeker als dessert! Een toef slagroom of een bolletje vanille ijs maakt het feest helemaal compleet.

Appel kruimel cake

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *