Recept: Skinny Cheesecake met frambozen

Automatische concepten

Laatst maakte ik de Skinny Cheesecake van OMF omdat mijn vriendinnen en ik zin hadden in iets lekkers maar wat niet al te ongezond was. Ik maakte de taart en we waren allemaal fan, hij was echt ontzettend lekker. Aangezien mijn verjaardag er ook aan zat te komen besloot ik het recept iets aan te passen en hem nogmaals voor mijn verjaardag te maken.

Automatische concepten

Wat heb je nodig?

  • 2/3 pak Bastogne koekjes
  • 40 gram margarine
  • 600 gram Optimel 0% Citroen Kwark
  • 75 gram SPLENDA Stevia
  • 3 eieren
  • 1 el maizena
  • 1 tl Frambozen halva jam
  • frambozen

Bekijk hier het basisreceptvan Ohmyfoodness. Ik vond hem zelf wat aan de zoete kant dus heb er minder stevia in gedaan, heb de bodem vervangen door Bastogne koekjes en hem versierd met frambozen!

Automatische concepten

Als eerst bekleden we de bakvorm met bakpapier en vetten de rand in, verwarm de oven alvast voor op 160 graden. (Als je het recept van Sabine volgt geeft ze nog tips om de cheesecake niet te laten breken, ik heb dat niet gedaan, maar mijn cheesecake is dan ook gebroken).

Verkruimel de koekjes in de blender tot een kruimeldeeg of sla ze kapot met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en voeg aan het gesmolten boter de koekkruimels toe. Roer dit goed door elkaar en stort het daarna in de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Laat dit afkoelen in de koelkast.

Vervolgens gaan we aan de slag met het beslag. Doe de kwark, maizena en steviasuiker in een kom en spatel het goed door elkaar. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Spatel alles goed door tot een glad mengsel.

Stort het beslag in de beslagkom en zet de cheesecake vervolgens een uur in de oven op 160 graden. Na een uur doe je de oven open en laat je de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier. Als de cheesecake afgekoeld is zet je hem in de koelkast om een nachtje goed op te laten stijven.

Wanneer je de cheesecake wilt serveren maak je hem af met wat halva jam en verse frambozen, succes gegarandeerd!

Automatische concepten

Ondanks dat de cheesecake met kwark en stevia is gemaakt proef ik het verschil niet, hij smaakt echt heerlijk en is zó lekker! Het is alleen wel een vrij prijzige cheesecake want de stevia (ik heb het gewoon bij de Jumbo in het suikerschap gekocht) is vrij duur. Maar als je op de calorieën wilt letten en wat lekkers wilt eten is het het zeker waard!

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

  • Reply
    chucky1012
    20 maart 2019 at 15:52

    Wat een zaligheid ;-)

  • Reply
    Edith-Sofia
    20 maart 2019 at 16:59

    Yummy, super lekker!

  • Reply
    Kelly
    20 maart 2019 at 17:02

    Oeh, heerlijk dit! :)

  • Reply
    rachel
    20 maart 2019 at 18:09

    klinkt goed!

  • Reply
    Lauren
    20 maart 2019 at 19:28

    Deze ga ik zeker eens proberen!

  • Reply
    Lien
    20 maart 2019 at 20:02

    Ziet er heel lekker uit!

  • Reply
    Ingrid
    21 maart 2019 at 21:41

    Ziet er lekker uit maar of die nou zo skinny is met bastognekoeken en (halva)jam? Veel (snelle) koolhydraten helaas. En margarine ipv roombotee. Als je de ongezonde suikers nou zou vervangen door stevia (de echte dus zonder verborgen auikers of zoetstoffen) en de snelle koolhydraten door volkoren variant? En margarine door het veel gezondere (en lekkere) roomboter?

    Geen kritiek maar feedback en absoluut opbouwend bedoeld.

    Met deze “gezonde” taart hou je nml jezelf voor de gek ben ik bang. Als je dan snoept…doe het dan écht lekker en gezond!

    • Reply
      Lien
      22 maart 2019 at 07:52

      Ik denk dat er bedoeld wordt met “skinny” dat er minder vetten inzitten dan in een normale cheesecake doordat er met magere kwark en margarine wordt gewerkt. In de koeken zitten nog wel wat vezels en enkelvoudige suikers zijn niet altijd een probleem als ze met mate gegeten worden. Het is niet de bedoeling bij dit recept dat je het ook elke dag eet denk ik ; – )

    Laat een reactie achter