Laatst maakte ik de Skinny Cheesecake van OMF omdat mijn vriendinnen en ik zin hadden in iets lekkers maar wat niet al te ongezond was. Ik maakte de taart en we waren allemaal fan, hij was echt ontzettend lekker. Aangezien mijn verjaardag er ook aan zat te komen besloot ik het recept iets aan te passen en hem nogmaals voor mijn verjaardag te maken.
Gezondere cheesecake met frambozen
Je kunt mij echt wakker maken voor cheesecake, ik vind het zo ontzettend lekker. Alleen weten we allemaal dat het niet de meest gezonde keuze is. Maar soms wil je toch wel genieten van iets lekkers. Maar wist je dat je heel gemakkelijk een gezondere cheesecake kunt maken? Je moet even wat slimmere keuzes qua ingrediënten maken, maar dan heb je wel echt een overheerlijke cheesecake gemaakt die zeker niet minder lekker is dan de real deal!
Skinny Cheesecake met frambozen
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2/3 pak bastogne koekjes
- 40 gram margarine
- 600 gram Optimel 0% Citroen Kwark
- 75 gram SPLENDA Stevia
- 3 eieren
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel halvajam frambozen
- frambozen
Instructies
- Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Verkruimel de koekjes in de blender tot een kruimeldeeg of sla ze kapot met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en voeg aan het gesmolten boter de koekkruimels toe. Roer dit goed door elkaar en stort het daarna in de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Laat dit afkoelen in de koelkast.
- Doe de kwark, maizena en steviasuiker in een kom en spatel het goed door elkaar. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Spatel alles goed door tot een glad mengsel.
- Stort het beslag in de beslagkom en zet de cheesecake vervolgens een uur in de oven op 160 graden.
- Na een uur doe je de oven open en laat je de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier. Als de cheesecake afgekoeld is zet je hem in de koelkast om een nachtje goed op te laten stijven.
- Wanneer je de cheesecake wilt serveren maak je hem af met wat halva jam en verse frambozen, succes gegarandeerd!
Als je het recept van Sabine volgt geeft ze nog tips om de cheesecake niet te laten breken, ik heb dat niet gedaan, maar mijn cheesecake is dan ook gebroken.
Ondanks dat de cheesecake met kwark en stevia is gemaakt proef ik het verschil niet, hij smaakt echt heerlijk en is zó lekker! Het is alleen wel een vrij prijzige cheesecake want de stevia (ik heb het gewoon bij de Jumbo in het suikerschap gekocht) is vrij duur. Maar als je op de calorieën wilt letten en wat lekkers wilt eten is het het zeker waard!
8 reacties
Wat een zaligheid ;-)
Yummy, super lekker!
Oeh, heerlijk dit! :)
klinkt goed!
Deze ga ik zeker eens proberen!
Ziet er heel lekker uit!
Ziet er lekker uit maar of die nou zo skinny is met bastognekoeken en (halva)jam? Veel (snelle) koolhydraten helaas. En margarine ipv roombotee. Als je de ongezonde suikers nou zou vervangen door stevia (de echte dus zonder verborgen auikers of zoetstoffen) en de snelle koolhydraten door volkoren variant? En margarine door het veel gezondere (en lekkere) roomboter?
Geen kritiek maar feedback en absoluut opbouwend bedoeld.
Met deze “gezonde” taart hou je nml jezelf voor de gek ben ik bang. Als je dan snoept…doe het dan écht lekker en gezond!
Ik denk dat er bedoeld wordt met “skinny” dat er minder vetten inzitten dan in een normale cheesecake doordat er met magere kwark en margarine wordt gewerkt. In de koeken zitten nog wel wat vezels en enkelvoudige suikers zijn niet altijd een probleem als ze met mate gegeten worden. Het is niet de bedoeling bij dit recept dat je het ook elke dag eet denk ik ; – )