Search
Close this search box.

Recept: Sinterklaasbroodjes

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Door Annemieke – Ik vind deze sinterklaas broodjes zo ontzettend schattig. Als je iets gaat proberen is het altijd maar weer de vraag of het gaat lukken. Dit vind ik echt wel leuk gelukt! Ook heel erg leuk om samen met kinderen te maken. Het kost natuurlijk wel wat tijd omdat je best precies te werk moet gaan. Maar hoe leuk is dat om even lekkere te knutselen aan tafel. Ik weet zeker dat je hier indruk mee gaat maken!

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Dit heb je nodig:

  • 1 ei
  • halve tomaat
  • pistoletje
  • mayonaise
  • ketchup
  • iets voor de oogjes: olijven, peperkorrels, rozijntjes e.d.
  • eventueel truffelmayonaise of rode/groene pesto om de broodjes mee in te smeren voor meer smaak.

Voor 6 sinterklaasbroodjes – 20 minuten

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Zo doe je het:

  1. Kook een ei hard in 7 minuten
  2. Snijd een tomaat doormidden en vervolgens nog een keer doormidden (in vieren dus).
  3. Haal het natte gedeelte van de tomaat eruit en snijd de tomaat in de breedte doormidden. Tadaaa daar zijn je mijters al!
  4. Pel het eitje, en snijd het ei door met een eiersnijder. Je hebt nu perfecte plakjes
  5. Snijd plakjes van het pistoletjes af.
  6. Smeer eventueel het broodje in met een uitgekozen smaakmaker.
  7. Leg een plakje ei en een mijter op elk broodje.
  8. Vervolgens maak je met mayonaise een kruid op de mijter. Met ketchup maak je 2 oogjes en een mondje (ik deed dit met een satéprikker).
  9. Snijd de olijven/rozijntjes in kleine stukjes en gebruik als oogjes. Kaar is je hapje! Hoe schattig zijn deze sinterklaas broodjes?

Preview: Essence The Little X-mas Factory

Eetsmakelijk <3! Meer recepten vind je op Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ziet er super leuk uit, en ook lekker simpel om te maken.
    Jij hebt peperkorrels gebruikt voor de ogen?
    Want van olijven houd ik niet en rozijntjes lijken me te groot en bovendien niet lekker met ei. Ga het zeker eens maken.

Laat een antwoord achter aan Chantalle Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *