Recept: Shoarmasalade

Recept: Shoarmasalade

Door Annemieke – Vorig jaar maakte ik al eens gyrossalade. Dit was heel erg makkelijk en lekker en heerlijk geschikt voor in de zomer. Nu is het tijd voor shoarma in plaats van gyros. De shoarmasalade is echt heel erg lekker en verantwoord en daar ben ik heel blij mee! Ik maak de shoarma salade met kip, maar je kan de salade ook maken met kant en klare shoarma uit de supermarkt, dat is nog makkelijker!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kip
  • 3 tl shoarmakruiden
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • radijsjes naar smaak
  • gemengde ijsbergsla
  • 1 tomaat (of kleine tomaatjes)
  • stukje komkommer
  • 1,5 eetlepel (Griekse) yoghurt
  • 0,5 eetl halfvolle fritessaus
  • 1 teen knoflook
  • handje verse bieslook
  • scheutje citroensap

Tip: wil je meer groente toevoegen? Je kan natuurlijk nog een paprika toevoegen (ik zou geel doen). Ook zou je bij de shoarma wat champignons mee kunnen bakken of een avocado toevoegen.

Recept: Shoarmasalade

Recept: Shoarmasalade

Zo doe je het:

  1. Snijd de kip in reepjes en kruid met de shoarma kruiden.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma gaar.
  3. Ondertussen doe je de salade in een bak en snijd je de ui, paprika, radijsjes en komkommer in kleinere stukjes. Meng dit met de sla.
  4. Maak dan de dressing. Dit doe je door de knoflook te mengen met de fritessaus en de yoghurt. Roer dit goed door, doe er vervolgens citroensap bij en wat verse bieslook.
  5. Meng de dressing door de salade heen. Doe de gebakken shoarma over de salade heen.

Recept: Shoarmasalade

Je kan de shoarmasalade zo eten, of met wat gebakken aardappeltjes. Maar je kan de shoarma salade ook in een pitabroodje of wrap eten. Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

  • Reply
    Jessica J.
    14 juni 2017 at 15:34

    Oh, wat klinkt dit lekker! Ik ga eens testen of het met de Kipstuckjes van de Vegetarische Slager ook wat is.

  • Reply
    rachel
    14 juni 2017 at 19:02

    heerlijk!! en ik mag dit wel eten dus ik ga deze zeker maken!!

  • Reply
    Manon
    14 juni 2017 at 20:10

    Nog nooit op, maar het ziet er wel lekker uit

  • Reply
    Sofia
    14 juni 2017 at 20:49

    Leuke rubriek! Jammer alleen dat zo’n beetje elk recept wat je van haar overneemt met vlees is. Misschien een idee om ook eens iets zonder vlees te publiceren, bijvoorbeeld met alleen kaas of eieren (of zelfs alleen plantaardig)? Ik zie die wel terug op Sweetlittlekitchen. Zou ik zelf heel leuk vinden om te lezen en ik denk met mij nog wel meer mensen.

  • Reply
    Nathalie
    14 juni 2017 at 22:00

    Oh yum! Deze sla ik op tussen mijn recepten:)

  • Reply
    Susan
    15 juni 2017 at 06:30

    Lijkt me lekker! Ik zou het wel eens willen proberen met vega stukjes :)

  • Reply
    Sandra
    15 juni 2017 at 07:42

    Oeh dit ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Evy
    16 juni 2017 at 15:08

    Hoe is kip ‘verantwoord’? De vlees- en pluimvee-industree is onvoorstelbaar vervuilend en verspilt vele miljoenen liters water. Naast het feit dat dit dier gruwelijk heeft moet lijden (óók als je het ”biologisch” koopt). En voor je eigen gezondheid is het ook niet verantwoord, want de consumptie van vlees en pluimvee is gelinkt aan meerdere ziekten (o.a. vanwege antibioticagebruik en cholesterol). Ik kom erg graag op je blog Aranka, maar dat stukje vind ik een beetje gek misschien.

  • Reply
    Prisje
    20 juni 2017 at 20:46

    Dit klinkt erg lekker! Ik denk vooral dat mijn man dit een heerlijk maaltje vindt.

  • Laat een reactie achter