Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Shoarma Pizza

 photo Shoarma6_zps28b9affb.png

Misschien is dit wel één van mijn favoriete pizza’s, een paar jaar geleden maakten we het bijna dagelijks met vrienden en we vonden het allemaal echt heerlijk. Sinds kort eet ik vaak een kip shoarma pizza op het werk als ik van 1 tot half 10 werk. Mijn zusje en ik moesten van de week weer voor etenstijd werken en besloten samen een shoarma pizza te maken! Het is zo makkelijk en zó lekker!

 photo Shoarma_zps70f56a26.png

Wat heb je nodig?

– pizza bodem
– tomatensaus
– 500 gram shoarma
– champignons
– paprika
– zakje kaas
– ijsbergsla
– knoflook saus

Ik was helaas de sla vergeten, dat maakt het super lekker fris om deze na het bakken van de pizza er overheen te strooien. Voor de bodem gebruikte ik een kant en klare bodem van de Lidl met saus erbij. Ik heb normaal altijd die van de Albert Heijn maar was nu toevallig bij de Lidl en wij vonden deze bodem niet zo een succes. In vervolg toch voor die van de Albert Heijn gaan.

 photo Shoarma1_zpsaa2271db.png

We beginnen met het bakken van de shoarma. Doe een klein beetje boter in de pan en bak de reepjes goed gaar.

 photo Shoarma2_zpsff14eb6c.png

Ondertussen kan je alvast beginnen met de bodem en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

 photo Shoarma3_zpsd19bfce1.png

Als de shoarma gaar is laat je het goed aflekken (want na het bakken van de shoarma is er veel sap vrij gekomen) en bedek je de pizza rijkelijk met shoarma, het is precies genoeg voor een goed gevulde pizza. Snijd daarna de paprika en champignons in stukjes en leg deze ook over de pizza heen. Strooi als laatst het zakje kaas over de pizza heen, het hele zakje kaas gaat er bijna aan op!

 photo Shoarma4_zpsfadafb9e.png

Bak de pizza 18 tot 20 minuten gaar!

 photo Shoarma5_zps08e4240d.png

 photo Shoarma7_zps60488735.png

Snijd de pizza in porties en doe er dan nog wat sla en knoflook saus overheen, en smullen maar! Hmm, dit is echt mijn favoriete pizza! Niet gezond, maar wel super lekker! Eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

32 reacties

  1. Zooooo.. Dat ziet er ff goed uit. Kanonnen! Het is dat ik nauwelijks slecht eet dus deze kan ik mooi voor mijn lieve man maken!

  2. Haha als ik daarna nog met mensen zou moeten werken zou ik toch wel een beetje bang zijn voor een knoflook overkill :P Maar desondanks lijkt het me wel heeeel lekker!

  3. Ik vind het niet erg dat dit recept er nog een keer op staat, is zó lekker! Ik maak ook het pizzadeeg nog zelf, zodat het glutenvrij is (:

  4. Heerlijk! Als ik pizza bestel dan is dat meestal een shoarma pizza van Domino’s, die is zo lekker. Een keer zelf maken lijkt mij ook wel wat! Ziet er heerlijk uit!

  5. Ik heb hem toen gemist denk ik ;) haha maar des te beter want ik heb hem nu gezien en ik vind het een super leuk en lekker recept!! ga hem zeker uitproberen!!

  6. Ik heb al een hele tijd geen pizza meer besteld of zelf gemaakt, omdat ik erg aan de lijn denk sinds kort, maar dit is toch wel erg lekker hoor. Zelfgemaakt is volgens mij ook altijd beter, je kan dan zelf het vet beter aflekken.

  7. Ooeewww yummmiiii. Ik ben gek op Shoarma pizza, bestel het altijd bij NYP. Maar nooit op het idee gekomen om het zelf te maken. Thq.. ga ik dus proberen.
    Love,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *