Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Salade met gerookte kip

Recept: Salade met gerookte kip

Door Annemieke – Het is zomer en dus saladetijd! Ik maakte een salade met gerookte kip en ananas. Ik verwerk heel weinig fruit in combinatie met ‘warm’ eten, maar in salade’s kan ik het wel waarderen. Het is namelijk echt heerlijk fris! De salade is heel makkelijk gemaakt, serveer maar met wat gebakken aardappeltjes, of pasta. Ideaal voor vanavond met het warme weer!

Recept: Salade met gerookte kip

Dit heb je nodig:

 • 100 gram gemengde sla
 • 2 tomaten
 • 2 ananasschijven
 • 200 gram gerookte kip
 • 1 rode ui
 • 4 cm komkommer
 • halve avocado
 • mozzarella balletjes (was ik vergeten, maar is wel heel lekker)
 • 1 tl honing
 • 2 tl mosterd
 • 1 tl mayonaise
 • zout en peper

Recept: Salade met gerookte kip

Zo doe je het:

 1. Meng de honing met de mosterd, mayonaise en peper en zout in een kommetje. Laat even staan en voeg zo nodig meer mayonaise of mosterd toe. Voeg ook peper en zout toe.
 2. Snijd de tomaten, komkommer, ui en avocado in stukjes.
 3. Snijd de gerookte kip.
 4. Verdeel wat sla over de borden, verdeel dan de groenten eroverheen. Vervolgens de mozzarella, de gerookte kip en dressing.

Recept: Salade met gerookte kip

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Dit lijkt me een heerlijke combinatie! Ik vind zelf de combinatie van gerookte kip en mango ook heel lekker, ook een aanrader! Is dit recept gebaseerd op 1 persoon?

 2. Dit klinkt als een heerlijke salade. Vooral voor bij de barbecue. Nooit over nagedacht om ananas in een salade te doen maar dat gaat natuurlijk prima samen met kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *