Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Salade met gegrilde nectarines

Mijn favoriete salade was de salade met meloen en mozzarella, maar deze is sinds kort vervangen door deze salade met gegrilde nectarines! Een vriendin had het er steeds over hoe fantastisch lekker deze salade is en dat wilde ik wel eens een keer proberen! Op een lekkere zomerse dag vonden we het een goed idee om dit als avondeten te eten en ik kan je vertellen, deze salade is echt geweldig, zó lekker.

Heerlijke salade met gegrilde nectarines

Zin in een zoete salade die je heel gemakkelijk op tafel zet? Maak dan eens deze heerlijke rucola salade met gegrilde nectarines. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar deze zomerse combinatie is een groot succes. Ik vind het vooral een feestje om deze salade met een barbecue of lekker wat stokbrood met smeersels op tafel te zetten.

Grill de nectarines even in de pan (of als je geen grillpan hebt, bak je ze even aan) en voeg ze toe aan de salade. Het warme en zoete van de nectarines gaat perfect samen met de frisheid van de rucola en mozzarella. Mocht je hem helemaal af willen maken kun je ook nog wat rauwe ham aan de salade toevoegen, maar ik vind hem zo vegetarisch net zo lekker.

Salade met gegrilde nectarines

Heb je er ooit wel eens aan gedacht nectarines te grillen en deze toe te voegen aan je salade? Nou, dat moet je echt zeker doen! Deze salade is heerlijk zoet en de perfecte salade voor in de zomer!
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram rucola
  • 3 nectarines
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram pijnboompitten

Dressing:

  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Bak de pijnboompitten ongeveer 3 minuten in een schone koekenpan zonder vet zodat ze een lekkere smaak krijgen. Let wel goed op dat ze niet verbranden.
  • Snij ondertussen de nectarines in plakjes en grill deze in de koekenpan. Ik had geen koekenpan dus heb ze gewoon in de pan gebakken. Dit doe je zonder olie of boter.
  • Snij ook de cherrytomaatjes en mozzarella in stukjes.
  • Pak een kom en doe hier de rucola, mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitten en nectarines in. Meng dit allemaal goed door elkaar heen.
  • Maak een lekkere honing mosterd dressing met de azijn, olijfolie, honing en mosterd. Speel met de verhoudingen voor je eigen voorkeur qua smaak.
  • Schenk de dressing over de salade heen en de salade kan geserveerd worden!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *