Sinds een korte tijd geleden heb ik quiche ontdekt, eerst uit de winkel, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder! Vandaag maakte ik deze ratatouille quiche met paprika, geitenkaas, tonijn, champignons en nog veel meer! Hij heeft echt een heerlijk volle smaak en zeker een aanrader om te serveren voor visite of natuurlijk voor jezelf als maaltijd of puntje tussendoor. Ik geef jullie het recept.
Wat heb je nodig?
– Koopmans Hartige Taart deeg
– 1 paprika
– champignons
– 4 eieren
– 70 gram tomaten pure
– 200 ml crème fraise
– 100 gram geitenkaas
– 1 blikje tonijn op water
– olie om in te bakken
– peper en zout
Je kunt de ingredienten natuurlijk ook vervangen door andere groentes, kaas of vlees, maar dat is natuurlijk aan jezelf! Wij vonden deze combinatie erg lekker!
Verhit eerst de pan met de olie en bak daarin de champignons en paprika gaar. Dit duurt wel een tijdje dus ondertussen kun je verder gaan met de bodem en saus.
Voor de bodem heb ik ongeveer 4 blaadjes hartige taart deeg gebruikt, prik er ook nog eventjes wat gaatjes in zodat de bodem lekker luchtig en krokant wordt.
In een beslagkom meng ik de eieren, crème fraise, tomaten pure met elkaar tot een glad geheel en breng het daarna op smaak met wat peper en zout. Nu kun je alvast de oven voorverwarmen op 180 graden.
Laat de tonijn goed uitlekken en bak deze heel even met de groentes mee. Daarna kunnen ze in de vorm en verdeel ze goed zodat overal wat zit.
Daarna schenken we de saus in de vorm en brokkelen de geitenkaas in stukjes en verdelen we ook over de quiche.
Vervolgens gaat de quiche gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden! Ondertussen krijg je echt heel erg trek, want de hele keuken of kamer vult zich met de heerlijke geur van deze quiche, het is dus echt even 45 minuten afzien!
Hmm! En daarna kan hij gegeten worden. Het is zowel warm als koud heel erg lekker om op te eten. Wij thuis hadden hem warm opgegeten als lunch, maar kregen lang niet alles op. Daarna hebben we hem in de koelkast bewaard en de volgende dag koud opgegeten, dat was ook heel erg lekker. Wil je hem toch weer even warm hebben? Doe hem dan even in de magnetron!
Deze quiche verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar heel erg lekker is ‘ie wel! Zeker het proberen waard als je van dit soort ingrediënten houdt!
Ik zou zeggen eetsmakelijk! Hebben jullie nog verzoekjes voor recepten of iets wat jullie een keer leuk lijkt om te zien? Deel het dan zeker in de comments want dan kan ik daar wellicht een keer iets mee doen! Fijn weekend iedereen!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
14 reacties
Dat ziet er echt super lekker uit. Ik heb zelf nog nooit een quiche gemaakt, erg he? Dit moet ik zelfs kunnen…. denk ik. Eerst maar eens even ergens een taartvorm gaan scoren, maar dan echt aan de slag. Dit ziet er gewoon heerlijk uit. xxx Lucinda
Lekkeer, klinkt het althans haha :D Ik heb van de week ook een quiche gemaakt met pompoen en geitenkaas (artikel over geschreven als je m wilt zien) ook zooo lekker! Ga deze ook even onthouden, klinkt goed!
Yummie, de laatste foto’s zien er heerlijk uit!
Mmm ziet er lekker uit! Ik ben niet zo heel goed in koken maar wil het recept zeker eens proberen! ;) X
Ik ben dol op quiche! Ik maak meestal een quiche met veel hartige ingrediënten!
Yum dit ziet er wel lekker uit, ben benieuwd naar hoe het smaakt, want heb het nog nooit op!
Yummy!!! Quiche is echt een van mijn favoriete makkelijke gerechten, en deze met champignons en geitenkaas en tonijn lijkt me zo lekker! X
Wanneer er geitenkaas in zit ben ik om.. 1 portie graag!
Oh, heerlijk!
Oh lekker, ik heb al veel te lang geen quiche meer gegeten.
Dat ziet er heerlijk uit!
Makkelijk om zelf te bakken!
Ik hou van quiches ;-)
Oooh, hij ziet er erg goed uit! Ik ga hem zeker eens maken. Heb jij wellicht nog ideeën voor originele eenvoudige hartige hapjes?
Liefs, Marina
Oh deze lijkt me echt ontzettend lekker! Ga ik zeker een keer uitproberen :D
Oh ziet er super lekker uit!
Xo