Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Wellicht kunnen jullie je helemaal niets bij dit recept voorstellen en dat kon ik eerst ook niet. Het is iets wat ik bij mijn schoonouders heb leren eten en wat Danny zijn favoriete eten is. Rakott Krumpli is een Hongaarse aardappelschotel die echt ontzettend lekker is. Het is vrij simpel te maken en is echt ontzettend lekker. Het is zeker geen gezond recept, maar zeker het proberen waard!

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Wat heb je nodig?

 • 500 gram kruimige aardappels
 • 3 eieren
 • chorizo worst
 • flesje kookroom
 • gerookte spekreepjes
 • geraspte kaas
 • peper en zout

Hou je niet van chorizo? Dan kan je dit ook vervangen door een rookworst, zo maakt mijn schoonmoeder het altijd. Ik wilde eens experimenteren met een ander soort worst en dat viel goed in de smaak! Dit recept is trouwens ruim voldoende voor 3 tot 4 personen en heb een kleinere ovenschaal gebruikt.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Schil de aardappelen en snijd ze daarna in plakjes. Kook ze even kort zodat het harde er vanaf is. Ik heb ze per ongeluk gaar gekookt, niet dat dat erg is, maar dan kun je de plakjes niet meer zo handig neerleggen. Ondertussen kook je de eieren hard, bak je de spekreepjes uit en snijd je de chorizo in plakken.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Dan kunnen we beginnen met de ovenschotel bouwen. Vet hem eerst goed in met boter, anders kan het nogal aankoeken. Eerst leggen we een laagje aardappels neer, daarna de worst, spekjes en het ei in plakjes. Deze stap herhalen we nog een keer en sluiten het af met weer een laag aardappels.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Giet daarna voorzichtig het flesje kookroom over de ovenschotel leeg en bedek de bovenkant met kaas. Ondertussen heb je de oven alvast voorverwarmd op 180 graden en gaat het daarna voor 40 tot 45 minuten de oven in. De kruimige aardappelen nemen deels de kookroom op en wordt een soort van saus. Het kaas smelt natuurlijk en vormt een lekkere krokante korst.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Ondertussen ruik je echt de heerlijke geur van kaas en gekruide chorizo worst, ik vind het echt heel erg lekker ruiken. Pas trouwens wel op met meteen eten, het is echt heel erg heet en duurt wel even dat het afgekoeld is.

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Rakott Krumpli is trouwens een Hongaars recept wat eigenlijk gestapelde aardappelen betekend. Eigenlijk wordt het ook gemaakt met een Hongaarse salami, maar die kon ik niet zo snel in de supermarkt vinden. Daarom gaat een rookworst of chorizo worst ook prima!

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Recept: Rakott Krumpli, Hongaarse Aardappelschotel

Het gerecht mag er dan op het eerste gezicht niet heel lekker uitzien, maar dat is het wel! Het hoort wat vochtig en pappig te zijn door de melk of kookroom. Maar de combinatie van alle ingrediënten door elkaar maar het echt heel erg lekker! Dit moet je zeker een keer proberen als je van al deze ingrediënten houdt. Voor nu zeg ik eetsmakelijk en ben heel benieuwd of jullie het een keer gaan maken, zeker een aanrader!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Oelala dat ziet er jammie uit!! Helaas ga ik het voorlopig niet namaken, omdat er voor mij toch iets te veel ingrediënten in zitten die ik wil skippen, ivm gezonder eten.. Mocht ik een keer cheaten, dan staat het bovenaan mijn lijstje, samen met de kipsalon!

 2. Volgens mij heb je dit recept eerder gedeeld of iig iets soort gelijk’s en ook van je schoonmoeder……echt hoor, want ik heb het toen nog diezelfde week gemaakt.
  Was heerlijk en maak het inmiddels (dank zei jouw) regelmatig.
  Dit recept in de winter en in de zomer met tonijn of zalm :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *