Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Quinoa met kip en broccoli

Recept: Quinoa met kip en broccoli

Ik kreeg ontzettend veel vragen over dit recept, quinoa met kip en broccoli uit één pan. Het recept komt uit de Marley Spoon box maar natuurlijk kan ik het recept ook met jullie delen. Wil jij deze overheerlijke quinoa maken? Bekijk dan snel het recept.

Wat heb je nodig?

 • 200 gram quinoa
 • 250 gram kipfilet
 • broccoli
 • soepgroente
 • 200 gram geraspte oude kaas
 • (kip)bouillon blokje
 • peper en zout
Recept: Quinoa met kip en broccoli

Breng 400 ml water met de waterkoker aan de kook en laat hierin het bouillonblokje in oplossen. Vervolgens pakken we een hapjespan en doen hier de kipfilet stukjes met peper en zout in en bakken we aan. Als de kip gaar is voegen we ook de soepgroenten toe en bakken deze mee tot de zacht binnen te worden.

Ondertussen snijden we van de broccoli roosjes en doen deze ook in de pan. Als de broccoli ook in de pan zit was je de quinoa en voeg je deze ook toe aan de pan met het bouillonwater. Laat dit alles rond de 10-15 minuten koken en roer regelmatig door zodat de quinoa niet vast plakt aan de bodem. Wanneer de quinoa gaar is en het water zo goed als opgenomen is voeg je de kaas toe en roer je alles goed door. Daarna kun je aan tafel!

Recept: Quinoa met kip en broccoli

Ik zelf vond dit echt een heerlijk recept van Marley Spoon en ga hem zeker vaker zelf namaken. Het is een behoorlijke pan vol dit recept, maar je kunt de quinoa ook prima weer opwarmen in de magnetron voor een volgende dag, ideaal. Ik zou zeggen, eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Lijkt me heerlijk!

  Ik vind het alleen een warrig verhaal met ergens een zin met behoorlijke typfouten. Ik weet dat je dyslexie hebt hoor het is geen verwijt verder.

  En snap even niet wat nou bij wat in de pan gaat.. Quinoa bij de brocolli in?!

  Ik zou het zelf met couscous maken denk of rijst.

 2. Vandaag voor het eerst klaargemaakt en wat is dit lekker zeg. Ik kon niet alle ingrediënten even makkelijk vinden, maar ook met een paar aanpassingen blijft dit echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *