Search
Close this search box.

Recept: Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Ik ben de laatste tijd helemaal van de quiche, ik vind het echt heerlijk. En een quiche is super snel gemaakt en niet al te ongezond. Dit keer besloot ik een quiche met zalm, broccoli en rode ui te maken. In een kwartiertje is de quiche gemaakt en binnen drie kwartier staat het op tafel.

Quiche met zalm en broccoli

De combinatie van zalm en broccoli vind ik echt heerlijk, ik besloot er dus een quiche mee te maken. Het leuke aan quiche vind ik dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je hebt een basisrecept en daar kun je heel veel verse ingredienten of kruiden aan toevoegen. Dit keer probeerde ik het dus met broccoli en zalm.

Voor dit recept gebruikte ik een quiche vorm met een doorsnede van 28 cm.

Quiche met zalm en broccoli
Automatische concepten

Quiche met zalm en broccoli

De combinatie van zalm en broccoli vind ik echt geweldig, een top combinatie. Ik besloot beide smaken dus samen te voegen in een quiche (want daar kun je eindeloos mee combineren). Het pakte goed uit, want deze quiche is fantastisch!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

 • 1 Quiche vorm 28 cm

Ingrediënten
  

 • 200 gram broccoli
 • 150 gram gerookte zalm
 • 1 rode ui
 • 5 plakken hartige taart deeg
 • 4 eieren
 • 100 gram zuivel spread light bieslook
 • 50 gram geraspte kaas
 • peper en zout

Instructies
 

 • Kook de broccoli roosjes 5 minuten zodat ze beetgaar worden.
 • Ontdooi ondertussen de plakjes hartige taart deeg.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Bekleed een quichevorm met de plakjes deeg en duw ze goed tegen elkaar aan.
 • Versnipper de ui en verdeel de ui en de zalm over het deeg.
 • Doe in een beslagkom de eieren, zuivel spread, kaas en het peper en zout en roer dit goed door elkaar heen.
 • Schenk dit mengsel over de rest heen en de de quiche voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Quiche met zalm en broccoli

En daarna is je quiche klaar om gegeten te worden. Ik vind vooral de combinatie van broccoli en zalm erg lekker. Ook de bieslook van de zuivel spread proef je er goed doorheen en past er goed. Wat mij betreft is dit echt een hele geslaagde quiche, heerlijk!

Ik zou zeggen eet smakelijk, ik weet zeker dat dat goed komt.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Ah wat een makkelijk recept, maar het klinkt wel heel lekker! Ik maakte vaak een quiche met spinazie en feta, maar deze ga ik misschien ook wel een keer proberen! Ik eet het de dagen erna ook vaak nog als lunch omdat ik alleen woon :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *