Search
Close this search box.

Recept: Quiche met prei en zalm

Automatische concepten

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel quiche. Het is super simpel om te maken en je kunt er eindeloos mee varieren. Dit keer had ik zin in een simpele kazige quiche. Ik zag dat veel mensen ook prei in hun quiche gebruiken dus dat wilde ik ook proberen. Resultaat? Een heerlijke quiche met prei en zalm. Ik deel het recept met jullie.

Automatische concepten
Automatische concepten

Quiche met prei en zalm

Zin in een lekkere quiche op tafel? Maak dan eens deze quiche met prei en zalm. Een simpel recept, maar zeker wel heel erg lekker.
4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 27 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

 • 1 prei
 • handje cherry tomaatjes
 • 100 gram geraspte kaas
 • 100 gram gerookte zalm
 • 5 bladeren hartige taart bodem
 • 4 eieren
 • 150 mililiter crème fraîche
 • peper + zout

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Snij de prei in ringen en was deze in een vergiet zodat het zand weg gaat.
 3. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de prei en cherrytomaatjes kort aan.
 4. Bekleed ondertussen de springvorm met het deeg en verdeel ook de zalm over de quiche.
 5. Wanneer de prei en tomaatjes kort aangebakken zijn verdeel je ze ook over de quiche.
 6. Maak een mengsel in een kom met de eieren, crème fraîche en kaas in roer dit goed door elkaar heen.
 7. Breng het ook smaak met wat peper, zout en eventueel andere kruiden.
 8. Schenk het mengsel over de quiche.
 9. Bak de quiche af voor 30 minuten op 180 graden.
 
Ik gebruik 5 blaadjes hartige taart bodem die ik passend snij voor de quiche springvorm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten

Daarna is de quiche klaar om te eten! Ik vind de quiche heerlijk om lekker warm op te eten, maar koud is hij ook erg lekker. Makkelijk om een puntje bijvoorbeeld mee te nemen naar het werk. Ook vind ik het een aanrader om de quiche op te warmen in de airfryer. Even 4 minuutjes op 180 graden en hij is weer lekker warm en knapperig. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

 1. Net als jou ben ik er ook heel gek op….
  Koop ze altijd bij een bekende supermarkt dat begint en eindigt met dezelfde letter…

  Xoxo

 2. Ik heb nog nooit quiche zelf gemaakt , wel is die uit de supermarkt gegeten maar die vond ik nogal nattig vanbinnen( vond ik niet zo lekker)maar misschien moet ik het gewoon is zelf maken…of hoort een quiche nattig te zijn aan de binnenkant?

 3. Weet je wat je eens zou moeten proberem? Flammkuchen :) Ik denk dat je daar ook heel blij van wordt. Het is snel, simpel en lekker en je kan er mee varieren.
  Maar quiche is inderdaad ook een van mijn favorieten! Prei, broccoli, uien, spinazie, allemaal lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *