Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Quiche met kaas en ui

Catrice Pulse Of Purism

Door Annemieke – Quiche eet ik eigenlijk pas sinds een aantal jaar. Ik had er nooit eerder van gehoord. Tegenwoordig kan je het overal eten en krijg je het ook vaak overal bij. Ik vond het altijd al lekker, maar toen ik zelf de bodem van de quiche ging maken, was ik echt helemaal om. Natuurlijk kan je kiezen voor hartige taartdeeg of zelfs bladerdeeg. Als je een drukke dag hebt, zou ik dat zeker doen! Maar als je ietsje meer de tijd hebt is het echt de moeite waard! Je kan een quiche heel makkelijk een dag of middag van te voren maken! Lekker makkelijk! Vandaag deel ik een kaas ui quiche, want wie houdt er nou niet van kaas ui?

Catrice Pulse Of Purism

Dit heb je nodig:

Voor de vulling:

 • 4 eieren
 • 200 gram crème fraiche
 • 2 rode uien 2 witte uien
 • halve eetlepel mosterd
 • peper en zout
 • 2tl provencaalse kruiden (oregano)
 • 3 tenen knoflook
 • ½ bolletje Mozzarella
 • handje geraspte kaas

Voor de bodem 24cm (optioneel):

 • 200 gram bloem
 • 100 gram boter
 • 1 ei
 • 1 tl zout
 • klein scheutje water

Catrice Pulse Of Purism

Catrice Pulse Of Purism

Catrice Pulse Of Purism

Catrice Pulse Of Purism

Catrice Pulse Of Purism

Zo doe je het:

 1. Ik maak de bodem (bijna altijd) helemaal zelf. Maar je kan natuurlijk ook gewoon hartige taart deeg gebruiken. Ik mix eerst de ingrediënten bij elkaar voor het taartdeeg tot er een deegbal ontstaat. Dit wikkel ik in plastic, en dan leg ik dit even een kwartiertje in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit. Bekleed de vorm hiermee.
 4. Leg op het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem. Pak dan een bakpapiertje leg dit op de bodem. Leg hier dan ook de bakbonen of ongekookte rijst op. Bak de bodem in de oven voor 15 minuten. Vervolgens verwijder je de bakpapier met bakbonen en bak je de bodem nog 10 minuten af in de oven.
 5. Snijd intussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Bak de uien met de knoflook tot het helemaal zacht is met wat olijfolie in de pan. Dit heeft zeker 20 minuten nodig! Doe dit terwijl de bodem in de oven bakt.  Als de bodem uit de oven komt verdeel je de  gebakken uien over de bodem.
 6. Meng 4 eieren met mosterd, peper en zout, Provençaalse kruiden en crème fraiche. Meng dit goed en verdeel dit mengsel over de bodem van de quiche.
 7. Garneer met mozzarella en kaas en bak nog ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Serveer met een lekkere salade.

Catrice Pulse Of Purism

Tips:

 • Wil je de quiche graag gezonder maken? Vervang de crème fraiche dan voor hüttenkäse, en gebruik 30+ kaas.
 • Wil je vlees toevoegen? Voeg dan ham of spekblokjes toe. Bak dit mee met de uien.

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Lekker! Ik ben wel benieuwd… Hoe verandert de consistentie en de smaak van de quiche wanneer je de creme fraiche vervangt door hüttenkäse? Ik denk dat ‘ie ook wat minder romig en ‘luchtiger’/frisser wordt?

 2. Quiche ik ben d’r gek op….omdat ik vegetarisch eet is dit echt z’on ideaal gerecht voor feestjes. Iedereen vind het lekker , ook zonder vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *