Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Pizzarolletjes

 photo Pizza_zps112df47c.png

Ik had eens zin in wat anders, overal zag ik kaneelrolletjes voorbij komen en ik dacht, waarom doe ik dit niet gewoon met pizza? Het is een stuk makkelijker te maken van de kaneelrolletjes en echt super lekker. Het is ook heel leuk om met visite uit te delen! Ik laat je zien hoe je deze rolletjes in een handomdraai maakt.

 photo Pizza6_zps052a9d98.png

Wat heb je nodig?

– Pizzadeeg
– Pastasaus of tomatenpuree
– Champignons
– Mozzarella
– Ham
– Kaas

Dit hoeft natuurlijk niet, het is maar net hoe jij het lekker vind je pizza te eten dus je kan zelf helemaal losgaan met de ingrediënten. Ik koos trouwens voor vers pizzadeeg van de Albert Heijn, daar zit ook een potje saus bij, lekker makkelijk! Maar je kan natuurlijk ook een bodem zelf maken.

Verwarm de oven alvast voor op 220 graden en ga nu aan de slag om je pizza te bedekken. Als eerst rol je de bodem goed uit en smeert deze daarna in met pastasaus of tomatenpuree. Daarna heb ik hem over de breedte bedekt met mozzarella en de rest van de ingrediënten overal goed bedekt.

 photo Pizza5_zps836344a2.png

Rol de pizza vervolgens strak op, hier kan je best een handje hulp bij gebruiken. Snijd hem vervolgens in royale plakken. Omdat je het deeg niet echt kan snijden raad ik je een groot en scherp mes aan. Door dan alleen snij bewegingen te maken zonder te drukken beschadig je de pizza rolletjes het minste, het is eventjes een rot klusje.

 photo Pizza4_zps942f1b85.png

Bedek voordat je de rolletjes op de bakplaat zet met bakpapier en leg hier nu de pizzarolletjes op. Druk alles even goed aan zodat het er niet uit kan lopen. Bij mij was dit wel bij een aantal rolletjes gebeurt omdat ik ze niet strak genoeg had aangedrukt.

 photo Pizza3_zpsa5d8d089.png

Hmm, ziet het er nu al niet heerlijk uit? Doe vervolgens het bakblik in de oven en bak de rolletjes 15 tot 20 minuten af.

 photo Pizza1_zps206ebb6a.png

Wat je daarna over hebt zijn heerlijke pizzarolletjes die je heel makkelijk met de borrel kan uitdelen of als voorgerechtje bij een etentje. Maar wij vonden het ook heel erg lekker om tussen de middag te eten.

 photo Pizza2_zps51c86f20.png

Het recept is echt ontzettend simpel maar wel heel lekker. Ik ben wel benieuwd, welke ingrediënten gaan er in jullie pizzarolletjes als je ze gaat maken?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

  1. Je bent erg slecht voor mijn gezonde keuzes Aranka! ;P Eerst die heerlijke Oreo cupcakes en nu dit. Ziet er echt heel lekker uit. Superleuk idee. x

  2. Wow, dat ziet er echt heel lekker uit zeg. Eigenlijk heel simpel om te maken, maar net iets leuker dan stukjes pizza. Dit ga ik even opslaan :-) thanks for sharing!

  3. Ik vind het er lekker uitzien, maar dan heb ik liever echte mini pizza’s haha, dit lijkt me nogal snel een messy boel te worden!

  4. Gisteren was mijn broertje jarig en nodigde wat vriendjes uit dus het leek mij leuk om deze pizzarols te maken en het mocht

  5. dus ik vandaag uit school snel pizzarolletjes maken met ananas ham en kaas, aan het einde van zijn feestje vroegen als zijn vriendjes waar we die pizzarolletjes hadden gekocht :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *