Vandaag weer een simpel recept voor jullie! Namelijk een makkelijke pasta met penne, tonijn, crème fraise en pijnboompitjes. Het is echt in een handomdraai klaar en erg lekker. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt kijk dan zeker eventjes verder. De ingredienten zijn trouwens gebaseerd op twee personen die ervan eten (al zijn wij wel redelijke grote eters).
Wat heb je nodig?
– Knoflook poeder of een knoflook teentje
– Snufje zout en peper
– Olie
– Half bakje champignons
– 1 ui
– Half zakje penne
– Blikje tonijn
– 200 ml crème fraise
– Geraspte parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes geroosterd
Als eerst snijden we de groentes in stukjes en bakken dit in de pan. Voor dat je dit doet zet het water alvast op om de penne te koken. Doe wel eerst een scheutje olie in de pan anders bakt alles aan. Als de groentes klaar zijn zal het water ook wel ongeveer koken en voeg daar de penne aan toe tot dat het gaar is, meestal duurt dat 8 minuten. Voeg nu nog de kruiden toe aan de groente naar eigen gevoel.
Zet het vuur van de groentepan laag en voeg daar de tonijn aan toe, laat de tonijn eerst wel even goed uitlekken.
Als je de tonijn eventjes mee bakt voeg je de crème fraise toe aan de pan en laat dit ook eventjes mee warm worden.
Als de penne gaar is voeg je deze toe aan de pan (wij hebben een wokpan gebruikt daar past het allemaal makkelijk bij in).
Dan nog eventjes snel de pijnboompitjes roosteren. Ik deed het voor de eerste keer en ze waren iets sneller klaar dan ik had gedacht dus ik had er een aantal zwarten tussen zitten.
Strooi wat kaas en de pitjes over je gerecht heen en je bent klaar om te eten. Het maken van dit gerecht is echt super simpel en je bent echt maar heel eventjes bezig, ook is het helemaal niet duur.
En eetsmakelijk!
23 reacties
Oh lekker, ik ben dol op pasta! Jammer genoeg eet ik alleen geen pijnboompitjes, creme fraiche en permezaanse kaas. =( Muuuh, maar het ziet er wel heel erg lekker en goed uit! Tonijn vindt ik ook jummie, hihi doe ik vaak op mijn brood haha!
je had toch anorektiea?
Dat betekent toch niet dat ze helemaal niets eet of lust. Lekker recept trouwens, alleen houd ik niet zo van tonijn! :)
Dit is helaas niet echt en recept voor mij. Ik houd niet van tonijn en penne vind ik ook niet zo lekker.
Ach, volgende keer beter.
Ziet er erg lekker uit! Tonijn is een van mijn favoriete gerechten. Jammergenoeg verslaafd aan champignons. Trouwens erg leuk dat er af en toe wat eten tevoorschijn komt op je blog.
That’s looking yum! Die pijnboompitjes laat ik er dan zelf wel uit, maar de rest .. <3 Yum!
Ziet er lekker uit! Moet ik maar eens proberen, denk dat dit nog wel moet lukken zonder het huis plat te branden haha :D.
Ahh heel lekker ik hou van tonijn!
Helaas hou ik niet van tonijn, maar ik ga dit recept sowieso aan mijn zus doorsturen haha. Zij is echt GEK op tonijn!
Ik hou niet van tonijn en champignons, jammer… Nouja, eetsmakelijk tonijnlovers! :)
Ik hou wel van gerechten met Tonijn! Het ziet er heel lekker uit
Het ziet er erg lekker uit, maar ik hou totaal niet van tonijn!! hihi
Omnomnomom, lekker! Nou vind ik bijna elk gerecht met crème fraiche lekker, dus dan zit je al gauw goed ;)
Mmmh lekker!
Lekker! Dit ga ik maken vanavond :)
Is penne lekkerder als spaghetti hierbij?
Heb het recept meteen opgeslagen! Goede tip!:) xo
Klinkt lekker! Dank je wel voor de tip.
Ziet er zo lekker uit :D x
Ziet er best lekker uit! Ik ga het een keer proberen.
Ziet er heerlijk uit :)
Er staat Creme fraise maar dat moet fraîche zijn :)
Hmmm, jummy. Simpel maar lekker. Ik maak zoiets graag met spekjes maar volgende keer eens met tonijn. :D