Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Penne met tonijn

Vandaag weer een simpel recept voor jullie! Namelijk een makkelijke pasta met penne, tonijn, crème fraise en pijnboompitjes. Het is echt in een handomdraai klaar en erg lekker. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt kijk dan zeker eventjes verder. De ingredienten zijn trouwens gebaseerd op twee personen die ervan eten (al zijn wij wel redelijke grote eters).

Wat heb je nodig?

– Knoflook poeder of een knoflook teentje
– Snufje zout en peper
– Olie
– Half bakje champignons
– 1 ui
– Half zakje penne
– Blikje tonijn
– 200 ml crème fraise
– Geraspte parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes geroosterd

Als eerst snijden we de groentes in stukjes en bakken dit in de pan. Voor dat je dit doet zet het water alvast op om de penne te koken. Doe wel eerst een scheutje olie in de pan anders bakt alles aan. Als de groentes klaar zijn zal het water ook wel ongeveer koken en voeg daar de penne aan toe tot dat het gaar is, meestal duurt dat 8 minuten. Voeg nu nog de kruiden toe aan de groente naar eigen gevoel.

Zet het vuur van de groentepan laag en voeg daar de tonijn aan toe, laat de tonijn eerst wel even goed uitlekken.

Als je de tonijn eventjes mee bakt voeg je de crème fraise toe aan de pan en laat dit ook eventjes mee warm worden.

Als de penne gaar is voeg je deze toe aan de pan (wij hebben een wokpan gebruikt daar past het allemaal makkelijk bij in).

Dan nog eventjes snel de pijnboompitjes roosteren. Ik deed het voor de eerste keer en ze waren iets sneller klaar dan ik had gedacht dus ik had er een aantal zwarten tussen zitten.

Strooi wat kaas en de pitjes over je gerecht heen en je bent klaar om te eten. Het maken van dit gerecht is echt super simpel en je bent echt maar heel eventjes bezig, ook is het helemaal niet duur.

En eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Oh lekker, ik ben dol op pasta! Jammer genoeg eet ik alleen geen pijnboompitjes, creme fraiche en permezaanse kaas. =( Muuuh, maar het ziet er wel heel erg lekker en goed uit! Tonijn vindt ik ook jummie, hihi doe ik vaak op mijn brood haha!

  2. Ziet er erg lekker uit! Tonijn is een van mijn favoriete gerechten. Jammergenoeg verslaafd aan champignons. Trouwens erg leuk dat er af en toe wat eten tevoorschijn komt op je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *