Recept: Penne met tonijn

Vandaag weer een simpel recept voor jullie! Namelijk een makkelijke pasta met penne, tonijn, crème fraise en pijnboompitjes. Het is echt in een handomdraai klaar en erg lekker. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt kijk dan zeker eventjes verder. De ingredienten zijn trouwens gebaseerd op twee personen die ervan eten (al zijn wij wel redelijke grote eters).

Wat heb je nodig?

– Knoflook poeder of een knoflook teentje
– Snufje zout en peper
– Olie
– Half bakje champignons
– 1 ui
– Half zakje penne
– Blikje tonijn
– 200 ml crème fraise
– Geraspte parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes geroosterd

Als eerst snijden we de groentes in stukjes en bakken dit in de pan. Voor dat je dit doet zet het water alvast op om de penne te koken. Doe wel eerst een scheutje olie in de pan anders bakt alles aan. Als de groentes klaar zijn zal het water ook wel ongeveer koken en voeg daar de penne aan toe tot dat het gaar is, meestal duurt dat 8 minuten. Voeg nu nog de kruiden toe aan de groente naar eigen gevoel.

Zet het vuur van de groentepan laag en voeg daar de tonijn aan toe, laat de tonijn eerst wel even goed uitlekken.

Als je de tonijn eventjes mee bakt voeg je de crème fraise toe aan de pan en laat dit ook eventjes mee warm worden.

Als de penne gaar is voeg je deze toe aan de pan (wij hebben een wokpan gebruikt daar past het allemaal makkelijk bij in).

Dan nog eventjes snel de pijnboompitjes roosteren. Ik deed het voor de eerste keer en ze waren iets sneller klaar dan ik had gedacht dus ik had er een aantal zwarten tussen zitten.

Strooi wat kaas en de pitjes over je gerecht heen en je bent klaar om te eten. Het maken van dit gerecht is echt super simpel en je bent echt maar heel eventjes bezig, ook is het helemaal niet duur.

En eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

  • Reply
    Lifesplash
    22 oktober 2012 at 07:20

    Oh lekker, ik ben dol op pasta! Jammer genoeg eet ik alleen geen pijnboompitjes, creme fraiche en permezaanse kaas. =( Muuuh, maar het ziet er wel heel erg lekker en goed uit! Tonijn vindt ik ook jummie, hihi doe ik vaak op mijn brood haha!

    • Reply
      boekiedoekie
      22 oktober 2012 at 15:38

      je had toch anorektiea?

      • Reply
        Joyce
        22 oktober 2012 at 22:06

        Dat betekent toch niet dat ze helemaal niets eet of lust. Lekker recept trouwens, alleen houd ik niet zo van tonijn! :)

  • Reply
    Laura
    22 oktober 2012 at 07:55

    Dit is helaas niet echt en recept voor mij. Ik houd niet van tonijn en penne vind ik ook niet zo lekker.
    Ach, volgende keer beter.

  • Reply
    AnnaSophia
    22 oktober 2012 at 08:19

    Ziet er erg lekker uit! Tonijn is een van mijn favoriete gerechten. Jammergenoeg verslaafd aan champignons. Trouwens erg leuk dat er af en toe wat eten tevoorschijn komt op je blog.

  • Reply
    Esmay
    22 oktober 2012 at 08:23

    That’s looking yum! Die pijnboompitjes laat ik er dan zelf wel uit, maar de rest .. <3 Yum!

  • Reply
    Marjolein
    22 oktober 2012 at 08:26

    Ziet er lekker uit! Moet ik maar eens proberen, denk dat dit nog wel moet lukken zonder het huis plat te branden haha :D.

  • Reply
    Joyce
    22 oktober 2012 at 09:48

    Ahh heel lekker ik hou van tonijn!

  • Reply
    Laura
    22 oktober 2012 at 09:49

    Helaas hou ik niet van tonijn, maar ik ga dit recept sowieso aan mijn zus doorsturen haha. Zij is echt GEK op tonijn!

  • Reply
    Sophia
    22 oktober 2012 at 10:40

    Ik hou niet van tonijn en champignons, jammer… Nouja, eetsmakelijk tonijnlovers! :)

  • Reply
    Kimberly
    22 oktober 2012 at 10:44

    Ik hou wel van gerechten met Tonijn! Het ziet er heel lekker uit

  • Reply
    Laura Louise
    22 oktober 2012 at 11:49

    Het ziet er erg lekker uit, maar ik hou totaal niet van tonijn!! hihi

  • Reply
    Lin
    22 oktober 2012 at 11:55

    Omnomnomom, lekker! Nou vind ik bijna elk gerecht met crème fraiche lekker, dus dan zit je al gauw goed ;)

  • Reply
    dita
    22 oktober 2012 at 14:13

    Mmmh lekker!

  • Reply
    Marjolein
    22 oktober 2012 at 17:14

    Lekker! Dit ga ik maken vanavond :)

  • Reply
    Marjolein
    22 oktober 2012 at 17:37

    Is penne lekkerder als spaghetti hierbij?

  • Reply
    Judith
    22 oktober 2012 at 17:51

    Heb het recept meteen opgeslagen! Goede tip!:) xo

  • Reply
    Fashionique
    22 oktober 2012 at 18:11

    Klinkt lekker! Dank je wel voor de tip.

  • Reply
    Jana
    22 oktober 2012 at 20:28

    Ziet er zo lekker uit :D x

  • Reply
    Beautiefull.
    23 oktober 2012 at 00:01

    Ziet er best lekker uit! Ik ga het een keer proberen.

  • Reply
    Ineke
    23 oktober 2012 at 12:10

    Ziet er heerlijk uit :)

  • Reply
    Scha
    21 november 2012 at 00:07

    Er staat Creme fraise maar dat moet fraîche zijn :)

  • Reply
    Lisanne blogt
    14 december 2012 at 11:07

    Hmmm, jummy. Simpel maar lekker. Ik maak zoiets graag met spekjes maar volgende keer eens met tonijn. :D

  • Laat een reactie achter