Vandaag weer een simpel recept voor jullie! Namelijk een makkelijke pasta met penne, tonijn, crème fraise en pijnboompitjes. Het is echt in een handomdraai klaar en erg lekker. Benieuwd hoe ik dit heb gemaakt kijk dan zeker eventjes verder. De ingredienten zijn trouwens gebaseerd op twee personen die ervan eten (al zijn wij wel redelijke grote eters).
Wat heb je nodig?
– Knoflook poeder of een knoflook teentje
– Snufje zout en peper
– Olie
– Half bakje champignons
– 1 ui
– Half zakje penne
– Blikje tonijn
– 200 ml crème fraise
– Geraspte parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes geroosterd
Als eerst snijden we de groentes in stukjes en bakken dit in de pan. Voor dat je dit doet zet het water alvast op om de penne te koken. Doe wel eerst een scheutje olie in de pan anders bakt alles aan. Als de groentes klaar zijn zal het water ook wel ongeveer koken en voeg daar de penne aan toe tot dat het gaar is, meestal duurt dat 8 minuten. Voeg nu nog de kruiden toe aan de groente naar eigen gevoel.
Zet het vuur van de groentepan laag en voeg daar de tonijn aan toe, laat de tonijn eerst wel even goed uitlekken.
Als je de tonijn eventjes mee bakt voeg je de crème fraise toe aan de pan en laat dit ook eventjes mee warm worden.
Als de penne gaar is voeg je deze toe aan de pan (wij hebben een wokpan gebruikt daar past het allemaal makkelijk bij in).
Dan nog eventjes snel de pijnboompitjes roosteren. Ik deed het voor de eerste keer en ze waren iets sneller klaar dan ik had gedacht dus ik had er een aantal zwarten tussen zitten.
Strooi wat kaas en de pitjes over je gerecht heen en je bent klaar om te eten. Het maken van dit gerecht is echt super simpel en je bent echt maar heel eventjes bezig, ook is het helemaal niet duur.
En eetsmakelijk!
23 reacties
Lifesplash
22 oktober 2012 at 07:20Oh lekker, ik ben dol op pasta! Jammer genoeg eet ik alleen geen pijnboompitjes, creme fraiche en permezaanse kaas. =( Muuuh, maar het ziet er wel heel erg lekker en goed uit! Tonijn vindt ik ook jummie, hihi doe ik vaak op mijn brood haha!
boekiedoekie
22 oktober 2012 at 15:38je had toch anorektiea?
Joyce
22 oktober 2012 at 22:06Dat betekent toch niet dat ze helemaal niets eet of lust. Lekker recept trouwens, alleen houd ik niet zo van tonijn! :)
Laura
22 oktober 2012 at 07:55Dit is helaas niet echt en recept voor mij. Ik houd niet van tonijn en penne vind ik ook niet zo lekker.
Ach, volgende keer beter.
AnnaSophia
22 oktober 2012 at 08:19Ziet er erg lekker uit! Tonijn is een van mijn favoriete gerechten. Jammergenoeg verslaafd aan champignons. Trouwens erg leuk dat er af en toe wat eten tevoorschijn komt op je blog.
Esmay
22 oktober 2012 at 08:23That’s looking yum! Die pijnboompitjes laat ik er dan zelf wel uit, maar de rest .. <3 Yum!
Marjolein
22 oktober 2012 at 08:26Ziet er lekker uit! Moet ik maar eens proberen, denk dat dit nog wel moet lukken zonder het huis plat te branden haha :D.
Joyce
22 oktober 2012 at 09:48Ahh heel lekker ik hou van tonijn!
Laura
22 oktober 2012 at 09:49Helaas hou ik niet van tonijn, maar ik ga dit recept sowieso aan mijn zus doorsturen haha. Zij is echt GEK op tonijn!
Sophia
22 oktober 2012 at 10:40Ik hou niet van tonijn en champignons, jammer… Nouja, eetsmakelijk tonijnlovers! :)
Kimberly
22 oktober 2012 at 10:44Ik hou wel van gerechten met Tonijn! Het ziet er heel lekker uit
Laura Louise
22 oktober 2012 at 11:49Het ziet er erg lekker uit, maar ik hou totaal niet van tonijn!! hihi
Lin
22 oktober 2012 at 11:55Omnomnomom, lekker! Nou vind ik bijna elk gerecht met crème fraiche lekker, dus dan zit je al gauw goed ;)
dita
22 oktober 2012 at 14:13Mmmh lekker!
Marjolein
22 oktober 2012 at 17:14Lekker! Dit ga ik maken vanavond :)
Marjolein
22 oktober 2012 at 17:37Is penne lekkerder als spaghetti hierbij?
Judith
22 oktober 2012 at 17:51Heb het recept meteen opgeslagen! Goede tip!:) xo
Fashionique
22 oktober 2012 at 18:11Klinkt lekker! Dank je wel voor de tip.
Jana
22 oktober 2012 at 20:28Ziet er zo lekker uit :D x
Beautiefull.
23 oktober 2012 at 00:01Ziet er best lekker uit! Ik ga het een keer proberen.
Ineke
23 oktober 2012 at 12:10Ziet er heerlijk uit :)
Scha
21 november 2012 at 00:07Er staat Creme fraise maar dat moet fraîche zijn :)
Lisanne blogt
14 december 2012 at 11:07Hmmm, jummy. Simpel maar lekker. Ik maak zoiets graag met spekjes maar volgende keer eens met tonijn. :D