Wanneer het buiten lekker weer is, heb ik niet zoveel zin om uitgebreid te gaan koken. Eigenlijk heb ik dan ook helemaal geen zin in een warme maaltijd. Een koude pastasalade is dan de oplossing! Deze pastasalade met pesto en mozzarella is echt mijn favoriet en super simpel om te maken. Vaak kook ik van te voren de pasta al zodat ik alleen nog maar ’s avonds de ingredienten door elkaar heen hoef te mengen. Een super snelle en makkelijke maaltijd dus!
Pastasalade met pesto en mozzarella
Of het nou je hoofdmaaltijd is, een salade voor bij de barbecue of je serveert het in een lekkere grote kom voor al je vrienden, het is gegarandeerd een succes! Eigenlijk kan er ook vrij weinig mis gaan met deze salade. Wij hadden 8 vrienden te eten en ik zette deze grote schaal met salade op tafel en had er nog wat stokbrood en smeersels bij geserveerd. Restjes over? Helemaal niet erg! Bewaar het gewoon in een bakje en eet het de volgende dag op of neem het bijvoorbeeld mee als lunch naar je werk.
Je kunt natuurlijk ook eindeloos variëren met een pastasalade, voeg er bijvoorbeeld nog olijfjes aan toe of een stukje kip, tonijn of uitgebakken spekjes.
Welke pasta voor een pastasalade gebruiken
Zelf vind ik het altijd het lekkerst een penne of een fusilli pasta voor een pastasalade te gebruiken. Maar eigenlijk maakt het helemaal niets uit welke pasta je gebruikt. Je zou ook prima een macaroni of iets dergelijks kunnen gebruiken, wees gewoon creatief met wat je al in huis hebt of wat voor het grijpen ligt in de supermarkt. Wel vind ik het altijd prettig een volkoren pasta te gebruiken omdat deze net even wat meer vult dan een gewone pasta.
Pastasalade met pesto en mozzarella
Ingrediënten
- 250 gram (volkoren) penne
- 1 zak rucola
- 100 gram (verse) pesto
- 150 gram cherrytomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- 40 gram Grana Padano flakes
- 30 gram pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta gaar en laat dit afkoelen, dit kun je eventueel ook al eerder doen zodat het 's avonds al klaar is.
- Snij de tomaatjes en mozzarella in stukjes en bak de pijnboompitten kort in een pan zodat ze een intensere smaak hebben.
- Wanneer de pasta gaar en afgekoeld is doe je dit in een kom. Voeg hier dan ook alle ingrediënten aan toe en roer goed door.
- Klaar is je pastasalade met pesto en mozzarella. Serveer eventueel met stokbrood.
Wat is jouw favoriete pastasalade?
3 reacties
Yummie.
Fijn dat je weer een recept hebt geshared
Xoxo
Wat ziet er deze er super heerlijk uit.
Dit klinkt echt heerlijk!