Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Pasta Boursin met Kip

Recept: Pasta Boursin met Kip

Ik weet nog goed dat die bakjes Boursin Cuisine in de winkel kwamen en ik geen idee had wat je er mee moest doen. Tegenwoordig koop ik het regelmatig en verwerk ik het in pasta en ovenschotels. De pasta met Boursin en kip is zelfs mijn favoriete recept! Wel vind ik dat je er zelf nog kruiden aan toe moet voegen omdat er te weinig smaak zit aan het potje. Dus vandaag deel ik mijn ultieme pasta met Boursin recept.

Pasta Boursin met kip recept

Het leuke aan een pasta maken is dat je er alle kanten mee op kan. Je kunt verschillende soorten pasta kiezen, maar ook de ingrediënten en sauzen zijn eindeloos. Voor dit recept heb je alleen maar een bakje Boursin als saus nodig en dat vind ik echt ontzettend lekker in combinatie met de verse groenten die in deze pasta gaan. Het is daarnaast ook nog eens super simpel om te maken. Maak de pasta helemaal af als je dat wilt met nog 3 of 4 theelepels groente pesto, geroosterde pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Recept: Pasta Boursin met Kip
Recept: Pasta Boursin met Kip

Pasta Boursin met kip

Ik vind het heerlijk om een pasta te maken en een saus gemaakt van Boursin maakt het helemaal af. Voeg wat lekkere groentes en kip toe en je hebt echt een feestmaal op de tafel staan.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 200 gram penne
 • 0,5 bakje Boursin
 • 3 tenen knoflook
 • 200 gram kipfilet
 • 100 gram doperwten
 • 1 ui
 • 100 gram champignons
 • 100 gram cherry tomaten
 • 3 theelepels Italiaanse kruiden
 • 1 theelepel chilipoeder
 • handje rucola

Instructies
 

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Vervolgens snijd je de kip in kleinere stukjes net als de knoflook, champignons en ui. Halveer ook de cherry tomaatjes.
 • Bak de kip gaar en doe de ui, knoflook, 2 tl Italiaanse kruiden, de chilipeper en de champignons erbij.
 • Roer nu de gekookte en afgegoten pasta bij de kip en champignons.
 • Doe de de boursin cousine erbij. Proef even of je het op smaak vindt, of dat je er pesto, zout of zelfs eventueel wat chilipeper doorheen wil doen.
 • Als het op smaak is doe je de doperwten erbij en laat je dit even opwarmen. Dan doe je de cherry tomaten er ook bij totdat deze een soort van ”knappen”van de warmte. Dan is het eten klaar.
 • Serveer met rucola en eventueel Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: Pasta Boursin met Kip

Eetsmakelijk <3!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *