Pasta Alfredo met kip uit de slowcooker

Zin in een super makkelijke en smaakvolle pasta uit de slowcooker? Dan is dit pasta Alfredo met kip uit de slowcooker recept echt iets voor jou. Je gooit alle ingrediënten in de slowcooker en op het eind voeg je de pasta toe en klaar is Kees. Het is een goed gevulde pasta met kip, broccoli en champignons. En echt eerlijk, je likt je vingers er bij af!

Super simpele en smaakvolle pasta

Ik ben gek op mijn slowcooker, maar ik had er nog nooit eerder een pasta in gemaakt. Nou, het blijkt dat dat ook super simpel (en lekker is). Ik had nog wat broccoli in de vriezer liggen en de champignons moesten op. Dat was een uitgelezen kans om een heerlijke pasta Alfredo te maken!

Pasta Alfredo, wat is dat?

Pasta Alfredo is een best bekend pastagerecht wat een heerlijk romige saus heeft gemengd met boter en Parmezaanse kaas. Het is super simpel om te maken en vooral heel erg smaakvol. Ik vind het leuk om hiermee te variëren, want een tomatensaus is soms ook een beetje saai. Ik koos voor de groentes broccoli en champignons, maar je kunt ook nog heel goed een courgette toevoegen.

Pasta Alfredo met kip uit de slowcooker

Zin in een lekkere pasta met romige kip met broccoli uit de slowcooker? Dan moet je zeker weten dit recept proberen! Geen slowcooker? Geen enkel probleem, dit recept kun je ook gewoon in de pan maken!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipfilet
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 250 gram penne
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 theelepels cajun kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • peper + zout

Instructies
 

  • Zet de slowcooker klaar en vul deze met de kippenbouillon, slagroom, roomkaas, hele kipfilet, roomboter, cajun kruiden, knoflook, chilivlokken, peper en zout op de lage stand.
  • Snij ondertussen de champignons in grove stukken en voeg deze ook toe aan de slowcooker. Voeg ook de helft van de Parmezaanse kaas toe. Laat de kip in 4 uur op de laagste stand gaar koken.
  • Haal na 4 uur de kipfilet uit de slowcooker en trek deze met twee vorken uit elkaar als een soort van pulled chicken.
  • Daarna kan de kipfilet weer terug in de slowcooker met de (diepvries) broccoli en ongekookte penne.
  • De penne en broccoli garen in een uur (met de slowcooker op stand low) gaar.
  • Serveer de heerlijke pasta Alfredo met Parmezaanse kaas!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Geen slowcooker? Geen probleem

Heb je geen slowcooker en wil je alsnog dit recept maken? Geen enkel probleem! Je kunt heel gemakkelijk in een pan maken, alleen dan is de kip een stukje minder mals. Volg het onderstaande recept zoals uitgeschreven, maar bak van de voren de kipfiletstukjes gaar. Laat wel de penne gaar koken in de pastasaus, anders is de saus veel te dun. Dan heb je dit gerecht met nog geen half uur op tafel!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept