Recept: paprika met courgette soep

paprika soep

Sinds kort heb ik een staafmixer en vind het heerlijk om te experimenteren met nieuwe recepten waarbij je een staafmixer nodig hebt. Zo maak je natuurlijk veel soorten soep met een staafmixer glad en daarom wilde ik eindelijk eens paprika soep maken. Ik gooide allerlei ingrediënten in een pan met water en mixte het daarna glad. Wat overbleef was een heerlijke soep!

Wat heb je nodig?

 • 2 paprika’s
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 liter water
 • 2 groente bouillon blokjes
 • blikje tomaten puree of passata
 • snufje peper en zout
paprika soep

Doe een klein beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui iets aan. Snij ondertussen de paprika en courgette in stukjes. Wanneer de knoflook en ui licht aangebakken zijn doe je het water en de bouillon blokjes erbij. Voeg vervolgens ook de paprika en courgette toe. Breng dit allemaal aan de kook en laat het daarna 15 minuten doorkoken zodat alles goed zacht is geworden.

Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de tomaten puree of Passata toe (ik gebruikte een pakje Passata). Vervolgens pureer je alles met de staafmixer. Proef of de soep op smaak is en voeg anders nog wat peper en/of zout toe.

paprika soep

En om je soep helemaal af te maken kun je er nog wat peterselie op doen. Ook kun je er nog wat room aan toevoegen maar dat heb ik niet gedaan, ik vond hem zo lekker genoeg. Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  chucky1012
  1 mei 2019 at 06:04

  Yummie…
  Het ziet er super heerlijk uit…
  Dit zal ik zeker eens maken….

  Xoxo

 • Reply
  rachel
  1 mei 2019 at 09:52

  ziet er heerlijk uit en het is rach proof dus ik neem het recept mee :D

 • Reply
  Edith-Sofia
  1 mei 2019 at 10:20

  Heerlijk recept! Ik maak wel eens paprika asperge soep, ook erg lekker?

 • Reply
  Jessica J.
  1 mei 2019 at 13:03

  Liefde voor onze grote soeppot en staafmixer! Soep smaakt me altijd, zelfs op een bloedhete dag. ? Wortelsoep met paprika doet het hier bij ons ook steevast goed.

 • Reply
  Kelly
  1 mei 2019 at 15:53

  Ik heb nu al een paar keer soep willen maken, maar ik moet nog steeds een staafmixer kopen. Dit receptje onthoud ik in ieder geval; ik ben dol op zowel paprika als courgette. :)

 • Reply
  Cornelis Breen
  3 april 2021 at 21:46

  Heerlijk soepje!

 • Laat een reactie achter