Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: paprika met courgette soep

paprika soep

Sinds kort heb ik een staafmixer en vind het heerlijk om te experimenteren met nieuwe recepten waarbij je een staafmixer nodig hebt. Zo maak je natuurlijk veel soorten soep met een staafmixer glad en daarom wilde ik eindelijk eens paprika soep maken. Ik gooide allerlei ingrediënten in een pan met water en mixte het daarna glad. Wat overbleef was een heerlijke soep!

Paprika met courgette soep recept

Ik ben groot fan van soepen, ik vind het heerlijk voor in het weekend met een lekker stukje brood en wat borrelhapjes erbij. Daarnaast maak ik altijd een ruime hoeveelheid dat ik ook nog wat kan invriezen voor later. Ideaal om het dan even op te warmen en die dag niet te hoeven koken. Deze paprika met courgette soep is heel gemakkelijk te maken en duurt ook helemaal niet lang. Het is een lekkere en verrassende combinatie waardoor het zeker een succesnummer is!

Tip, wanneer je hem iets romiger wilt hebben kun je ook wat kookroom of crème fraiche toevoegen, dat is ook een erg lekkere combinatie.

Automatische concepten

Paprika met courgette soep

Niets is zo lekker dan een simpele soep. Ik ben gek op soep en maak het dan ook altijd graag. Deze paprika met courgette soep is super makkelijk om te maken en erg smakelijk.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 paprika's
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 liter water
 • 2 groente bouillon blokjes
 • 1 blikje tomaten pure of passata
 • peper en zout

Instructies
 

 • Snij de paprika, courgette, ui en knoflook in stukken.
 • Fruit in de pan de ui en knoflook even aan met olijfolie.
 • Wanneer de knoflook en ui licht aangebakken zijn voeg je het water en de bouillon blokjes, paprika en courgette toe. 
 • Laat dit ongeveer 15 minuten doorkoken zodat alles zacht is geworden.
 • Haal de pan van het fornhuis en voeg de tomaten pure of passata toe, pureer de soep met een staafmixer.
 • Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout. Ik maak de soep af met een klein beetje peterselie tijdens het serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
paprika soep

Bereidingswijze paprika met courgette soep

Doe een klein beetje olie in de pan en fruit de knoflook en ui iets aan. Snij ondertussen de paprika en courgette in stukjes. Wanneer de knoflook en ui licht aangebakken zijn doe je het water en de bouillon blokjes erbij. Voeg vervolgens ook de paprika en courgette toe. Breng dit allemaal aan de kook en laat het daarna 15 minuten doorkoken zodat alles goed zacht is geworden.

Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de tomaten puree of Passata toe (ik gebruikte een pakje Passata). Vervolgens pureer je alles met de staafmixer. Proef of de soep op smaak is en voeg anders nog wat peper en/of zout toe.

paprika soep

En om je soep helemaal af te maken kun je er nog wat peterselie op doen. Ook kun je er nog wat room aan toevoegen maar dat heb ik niet gedaan, ik vond hem zo lekker genoeg. Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Liefde voor onze grote soeppot en staafmixer! Soep smaakt me altijd, zelfs op een bloedhete dag. ? Wortelsoep met paprika doet het hier bij ons ook steevast goed.

 2. Ik heb nu al een paar keer soep willen maken, maar ik moet nog steeds een staafmixer kopen. Dit receptje onthoud ik in ieder geval; ik ben dol op zowel paprika als courgette. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *