Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Soms heb ik niet helemaal de gave goed in te schatten hoeveel eten ik moet maken. Laatst maakte ik macaroni voor ons tweeen maar uiteindelijk leek het meer op een maaltijd voor een heel weeshuis. Je raadt het al, we hadden enorm veel over. Maar wat moet je nou met een hele pan overgebleven macaroni? Juist, een lekkere en simpele ovenschotel maken! Je kunt dit recept trouwens ook maken met net klaargemaakte macaroni!

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Wat heb je nodig?

 • half pak macaroni
 • groentes naar eigen wens
 • gehakt
 • kruiden naar eigen wens
 • hamblokjes
 • geraspte kaas
 • zakje macaroni mix

Voordat je de ovenschotel maakt heb je natuurlijk macaroni nodig, deze kun je maken naar eigen wens. Ik gebruik altijd een mix zakje van Knorr (ja, I know slecht, maar ik vind het lekker makkelijk) kant en klare Chinese roerbakgroente en peper, zout, knoflook poeder, paprika poeder, barbecue poeder, cajun kruiden, Italiaanse kruiden, ketjap en curry om het gehakt te kruiden.

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Vervolgens maak je de macaroni klaar zoals jij dat gewend bent. Ik had hem zonder ham gemaakt en eigenlijk vind ik met wel lekker dus doe er nog even wat hamblokjes doorheen. Ondertussen verwarm ik de oven alvast op 200 graden. Ik vet het bakblik lichtjes in en voeg hier de macaroni aan toe. Ik druk het een beetje aan en strooi er daarna een lekkere laag kaas overheen.

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

Daarna zet ik de koude macaroni die ik afgesloten in de koelkast heb bewaard van gisteren in de ovenschaal met kaas in de oven en deze gaat voor 35 minuten de oven in op 200 graden. Heb je nou ‘verse’ macaroni die nog warm is kun je het ook 15 tot 20 minuten in de oven zetten op 200 graden tot het kaas mooi geelbruin geworden is.

Recept: Ovenschotel met (overgebleven) macaroni

En daarna is de ovenschotel alweer klaar! Het lekkere vind ik hieraan dat de macaroni niet uitdroogt of taai wordt als je het opwarmt in een pan of magnetron, zo blijft het lekker zacht en rijk van smaak door de laag kaas die eroverheen ligt. Vanaf nu gooien we dus nooit meer de restjes pasta weg en maken er gewoon een lekkere ovenschotel van. Wat doen jullie eigenlijk met de restjes pasta? Gooi je ze weg of gebruik je ze nog een keer?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Wauw!!!!!
  Net gemaakt met Smak,Cheddar en Geraspte Belegen Kaas.
  Wat een pretpark in me mond zeg.
  Ik ga voor de rest van me leven toveren met kliekjes pasta.
  Bless 👐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *