Search
Close this search box.

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Door Annemieke – Soms zijn de simpelste maaltjes het lekkerst. Daar is dit ook weer zo een typisch voorbeeld van. De eerste keer toen ik dit maakte, waren het dingen die ik over had in de koelkast. Na het nog wat geperfectioneerd te hebben is het nu een van mijn favoriete ovenschotels. Je maakt het met rösti, maar je kan ook gewoon met aardappelschijfjes doen hoor.

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Ovenschotel met gyros en rösti

Deze ovenschotel met gyros en rösti is super simpel om te maken, maar wel heel erg lekker. Ik deel met jou het makkelijke maar succesvolle recept!
4.38 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 500 gram gyros vlees
 • 1 zak rösti
 • 2 paprika's
 • 2 tenen knoflook
 • 100 gram champignons
 • 1 ui
 • 100 gram geraspte kaas
 • half blikje tomaten blokjes
 • 2 eetlepels gyroskruiden
 • tzatziki

Instructies
 

 • Bak de gyros en de rösti in 2 aparte pannen gaar.
 • Snijd ondertussen de knoflook, ui en paprika. Doe dit bij het gyrosvlees en laat mee bakken tot het zacht is geworden.
 • Voeg de tomatenblokjes toe. Het is de bedoeling dat je niet echt een dikke tomatensaus krijgt maar dat het een subtiel sausje wordt. Daarom gebruik je niet het hele blikje, maar het halve blikje. Voeg de gyroskruiden toe.
 • Voeg ook de room of de crème fraise toe. Zorg ervoor dat het mengsel niet te nat is. Anders krijg je een natte ovenschotel en dat is niet zo lekker.
 • Verdeel het gyrosroommengsel in een ovenschaal.
 • Verdeel daaroverheen de gebakken rösti.
 • Verdeel daaroverheen de geraspte kaas en doe deze 15 minuten in de oven. Serveer de ovenschotel met tzatziki.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Recept: Ovenschotel met Gyros en Rösti

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Oh my dit ziet er heerlijk uit ! Probeer ik zeker eens uit dit weekend. Sowieso kan je mij wel een plezier doen met alles waar paprika en kaas in verwerkt zijn :p

 2. Ik heb hem van de week gemaakt en het was erg lekker. Hele familie vond dat (en dat is al heel wat). Bij de benodigheden is alleen de creme fraiche vergeten, deze heb je wel nodig. Ik heb een half bekertje creme fraiche light gebruikt).

 3. Staat nu in de oven. De creme fraiche of room mistte in het boodschappenlijstje en had ik niet in huis, dus die ontbreekt nu… Misschien nog even toevoegen. Ik kan ook niet vinden hoe warm de oven moet… Elektrische oven in mijn geval. Ik heb maar 200 graden gedaan. Komt vast goed. Is toch al gaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *